کارپاتکا یه دسر لهستانیه که فوق‎العاده خوشمزه و محشره. اگه نون خامه ای دوست دارید این دسر لهستانی رو حتما درست کنید عاشقش میشید.

این کیک معروف لهستانی از نظر ظاهری به کوههای کارپات شباهت داره به همین دلیل به اسم کیک کارپاتکا نامگذاری شده.

در آخر وقتی که روش پودر قند الک کنید شبیه کوهی میشه که روش برف نشسته. در واقع همون نون خامه ای خودمونه که تو سایز بزرگتر درست شده.


مواد لازم برای تهیه کیک کارپاتکا لهستانی

  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • پودر قند۱۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت ۶۰ گرم
  • شیر۶۰۰ گرم
  • وانیل ۵ گرم

مواد لازم برای تهیه نون

  • کره ۶۰ گرم
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر ۶۵ گرم
  • آب ۶۵ گرم
  • آرد سفید ۸۰ گرم
  • بیکینگ پودر نصف قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ ۳ عدد (هم دمای محیط)

دستور پخت کیک کارپاتکا لهستانی

طرز تهیه کیک کارپاتکا لهستانی فوق‌العاده خوشمزه (کیک کارپاتیان)
برای تهیه مواد میانی ابتدا تخم مرغ و پودر قند را بزنید. سپس نشاسته ذرت، وانیل و شیر ولرم رو کم کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا تخم مرغ نبنده.

مایه رو به قابلمه منتقل کرده و روی حرارت مدام همزده تا غلیظ بشه و سپس از روی حرارت بردارید و به ظرف دیگری منتقل کنید و روش سلفون بکشید.

سلفون باید با سطح پودینگ تماس داشته باشه. زمان بدید تا مواد خنک بشه.

برای تهیه نون کره، نمک، شیر و آب رو داخل قابلمه بریزید و زمان بدید تا کره آب بشه.

وقتی که مواد از اطراف شروع کرد به جوشیدن، آرد و بیکینگ پودر رو اضافه کنید و مواد رو مدام باز و بسته کنید تا خمیر بپزه.

پختن خمیر حدود ۲۰ دقیقه طول میکشه. این مرحله که اسمش خیلی داغ زدن هست مرحله مهمیه و خمیر باید خوب بپزه. توجه داشته باشید که حرارت هم باید کم باشه.

سپس مواد رو از روی حرارت بردارید و داخل کاسه دیگری ریخته و خمیر رو باز کنید و بذارید خنک بشه (البته خیلی هم خنک نشه ولرم باشه).

تخم مرغها رو در سه مرحله اضافه و هربار یک دقیقه بزنید. خمیر یکدست و چسبنده ای به وجود میاد.

خمیر رو داخل قیف بریزیدکف و دیواره یک قالب ۱۸ سانتی‌متری رو چرب کنید و کاغذ روغنی بذارید.

مایه را داخل دو تا قالب بریزید و در آخر خمیر را نامرتب بریزید که بعد وقتی پف کرد نون پستی بلندی داشته باشه.

کیک کارپاتیان

بذارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۵ تا۳۰دقیقه تا زمانی که روی خمیر طلایی بشه و بپزه.

دز رمان پخت درب فر رو به هیچ وجه تا پایان پخت باز نکنید.

سپس نونها رو ازقالب خارج کنید و بذارید خنک بشه. داخل رینگ فلزی طلق بکشید و یکی از نونها رو بذارید.

داخل ظرفی ۱۵۰ گرم کره رو با ۵۰ گرم شکر بزنید و پودینگ رو بهش اضافه کرده و خوب همزده و داخل قالب روی نون بریزید و نون دومی رو روش قرار داده وفیکس کنید و بذارید تو یخچال ۴ تا ۵ ساعت بمونه. بعد خارج و نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه کیک کارپاتکا

  • کف قالب رو حتما چرب و کاغذ روغنی بذارید و روی کاغذ رو هم چرب کنید.
  • داغ زدن خمیر خیلی مهمه، پس به درستی انجام بدید که نونتون خمیر نشه.

طرز تهیه کیک كارپاتكا لهستانی به روش قنادی

این یه دسر فوق العاده هست و فکر نمیکنم تا الان دیده باشید یا خورده باشید به همین خاطر براتون درست کردم. خوب این دسر به سه قسمت تقسیم میشه نون، پودینگ،کرم

مواد لازم برای پودینگ

زرده تخم مرغ ۳عدد

پودر قند ۱۰۰گرم

نشاسته ذرت ۶۰گرم

شیر ولرم ۶۰۰گرم

وانیل ۱ ق چ

زرده تخم مرغ، پودر قند، پودر نشاسته، وانیل را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود شیر را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا یکدست شود مایع را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بزارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود و از روی حرارت بردارید به ظرف دیگه منتقل کنید و روی آن را سلفون بکشید و کنار بزارید.

مواد لازم برای نون

  • آب ۶۵ گرم
  • شیر ۶۵ گرم
  • نمک ۱/۲ ق چایخوری
  • کره ۶۰ گرم
  • آرد ۸۰ گرم
  • بیکینگ پودر ۱/۲ ق چایخوری
  • تخم مرغ ۳ عدد

آب، شیر، نمک، کره را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بزارید تا کره آب شود و همینکه شروع کرد به جوشیدن آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مدام هم بزنید و باز و بسته کنید تا خمیر بپزه (حدود 10الی15) دقیقه طول می‌کشه.

این مرحله داغ زدن خیلی مهمه که خمیر خوب بپزه. از روی حرارت بردارید در ظرف دیگه بریزید و خمیر را باز کنید تا ولرم بشه تخم مرغ را در سه مرحله اضافه کنید و هر بار یک دقیقه هم بزنید تا خمیر یکدست و چسبنده بوجود بیاد مواد رو داخل قیف بریزید و در رینگ که زیر آن سیلیکون هست پایپ کنید و در فر۱۹۰ از قبل گرم شده به مدت ۲۵الی۳۵دقیقه تا زمانی که روی آن طلایی شود بپزید.

مواد لازم برای کرم

۱۵۰ گرم کره را با ۵۰گرم شکر هم بزنید تا نرم شود و پودینگ را بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

داخل رینگ را طلق بکشید یکی از نان هارو داخل رینگ بزارید پودینگ را روی نان بریزید و نان بعدی را روی آن بگذارید به مدت ۷الی۸ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد.

نکته

۱: برای پودینگ حتما شعله کم باشد ومایع را از کف هم بزنید تا ته نگیرد

۲: روی سطح پودینگ را کامل سلفون بکشید که خشک نشود

۳: داغ زدن خمیر خیلی مهم هست بدرستی انجام بدید که نان شما خمیر نشه

۴: اگه توی قالب نون را پختید حتما کامل قالب را کمی چرب کنید و کف اون کاغذ بزارید

۵: موقع پخت نان در فر را اصلا باز نکنید

۶: میتونید روی نان برای دیزاین خاکه قند الک کنیداین دسر لهستانی از نظر ظاهری به کوه های کارپات شباهت داره به همین دلیل به این اسم نام گذاری شده.


طرز تهیه کیک كارپاتكا با پیمانه لیوان

يه كيك فوق العاده جذاب و خوشمزه كه اصالتا لهستانيه شباهتش به كوه كارپاته و چون از نظر ظاهري، كيك ها بينظمه به همين دليل اسمشو گذاشتن كارپاتكا (كيك لهستاني يا اِكلِر هم بهش ميگن) درست كردنشم خيلي راحته.

مواد لازم براي خمير

  • تخم مرغ : ٤ عدد
  • كره : ١٠٠ گرم
  • آب : سه چهارم ليوان
  • آرد سفيد : سه چهارم ليوان
  • بكينگ پودر : ١ ق چ
  • نمك : نصف ق چ
مواد لازم براي كرم
  • زرده تخم مرغ : ٣ عدد
  • شير : ١/٥ ليوان
  • شكر : نصف ليوان
  • كره : ١٠٠ گرم
  • نشاسته ذرت : ٢ ق غ
  • آردسفيد : ١ ق غ
  • وانيل مايع : يك ق چ
طرز تهیه

اول از همه كرم رو آماده كنيد.

زرده ها رو با همزن دستي بزنيد وانيل و شكر و بهش اضافه كنيد حالا نشاسته و ارد و شير رو هم اضافه كنيد همه رو با هم مخلوط كنيد بزاريد روي حرارت مدام هم بزنيد تا غليظ بشه سپس به ظرفي منتقل كنيد روشون سلفون كشيده اجازه بدين خنك بشه وقتي كامل خنك شد كره هم دماي محيط و با همزن برقي بزنيد و كرم خنك شده رو بهش اضافه كنيد هم بزنيد تا كرم صاف و يكدست بشه.

براي تهيه خمير كره، آب و نمك رو داخل قابلمه ريخته براريد روي حرارت ملايم وقتي شروع به جوشيدن كرد ارد و بكينگ پودر و اضافه كنيد با ليسك مدام خمير و باز و بسته كنيد تا بپزه (تقريبا ده دقيقه اينكار و انجام بدين.)

سپس خمير و به كاسه اي منتقل كنيد تا خمير ولرم بشه وقتي ولرم شد تخم مرغها رو يكي يكي اضافه كنيد و هر كدوم رو يك دقيقه بزنيد خمير حالت چسبنده داره خمير و داخل قيف بريزيد (اگه قيف نداشتين مواد و با قاشق داخل قالب بريزيد.)

دو تا قالب ١٨ سانت و چرب و كف و اطراف قالب و كاغذروغني بزاريد نصف خمير و داخل يه قالب و نصف ديگر و داخل قالب دوم بريزيد بزاريد داخل فر از قبل گرم شده با دماي ٢٠٠ درجه بمدت ٣٠ دقيقه تا بپزن بعد از اينكه پخت از قالب دربياريد و بزاريد تو دماي محيط تا خنك بشه.

حالا يكي از خمير ها رو ته قالب بزاريد و همه كرم رو روي خمير ريخته و صافش كنيد و در اخر خمير دوم رو به آرومي روي كرم بزاريد و با دست خيلي آروم فيكس كنيد بمدت ٦ ساعت بزاريد داخل يخچال تا كرم ببنده و سفت بشه سپس از قالب دربياريد ميتونيد كمي پودر قند روش الك كنيد.