کاچی با شیر و شیره انگور یا شیره خرما یه کاچیه متفاوت و فوقالعاده خوشمزهست که خیلی هم مقویه. پیشنهاد میکنم حتما درست کنید و از عطر و طعمش لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت کاچی با شیر و شیره انگور مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کاچی با شیر و شیره انگور
- کره یا روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی 100 گرم
- آرد برنج 1 قاشق غذاخوری
- آرد قنادی یا آرد گندم نصف لیوان (70 گرم)
- شیر 2 لیوان
- شیره انگور (یا شیره خرما) 3 قاشق غذاخوری
- شکر نصف لیوان (اگه شیرین دوست دارید یک لیوان)
- نبات چند تکه (50 گرم)
- آب نصف لیوان
- گلاب نصف لیوان
- زعفران ساییده شده یا دم کشیده به مقدار دلخواه
- ادویه کاچی 2 قاشق غذاخوری
- پودر پسته 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- پودر بادام 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- پودر گردو 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
ادویه کاچی
- هل 1 قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز یک چهارم قاشق چایخوری
- زنجبیل یک چهارم قاشق چایخوری
- زیره سبز یک چهارم قاشق چایخوری
آموزش طرز تهیه کاچی با شیر و شیره انگور یا شیره خرما
مرحله اول، تفت دادن آرد
قبل از شروع به پخت کاچی شیر رو از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه. برای شروع ابتدا آرد سفید و آرد برنج رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه و عطر آرد بلند بشه. در زمان تفت دادن آرد رو مدام هم بزنید. سپس آرد رو از قابلمه خارج کنید و الک کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوا گردویی با برنج و شیره انگور
مرحله دوم، ذوب کردن روغن
وقتی که آرد رو از قابلمه خارج کردید، حرارت رو خیلی کم کنید و روغن جامد یا روغن حیوانی یا کرمانشاهی رو داخل قابلمه بریزید و اجازه بدید به آرومی ذوب بشه. وقتی که روغن ذوب شد، ادویه کاچی (و به دلخواه پودر پسته و بادام و گردو) رو به روغن اضافه کنید و هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل با جوانه گندم و شیره انگور
مرحله سوم، اضافه کردن آرد و شکر
بعد از اضافه کردن ادویه کاچی به روغن آرد الک شده رو کم کم به روغن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشه. آرد و روغن رو روی حرارت کم 3 تا 4 دقیقه تفت بدید و هم بزنید. سپس حرارت رو خاموش کنید و شکر رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا دمای مواد پایین بیاد و شکر حل بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوا سه آرد با پیمانه لیوان مجلسی و خوشمزه
مرحله چهارم، اضافه کردن شیر و شیره انگور
در این مرحله شیر رو که با محیط هم دما شده به مواد اضافه کنید و سریع مواد رو هم بزنید. شعله رو روشن کنید و قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید. گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه شیره رو با نصف لیوان آب مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در آخر زعفران دم شده رو به کاچی اضافه کنید تا کاچی به رنگی که دوست دارید برسه. زعفران رو طی چند مرحله اضافه کنید و کاچی رو هم بزنید تا به رنگی که دوست دارید برسید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج با آرد سفید و آرد برنج ساده و خوشمزه
مرحله پنجم، رسیدن کاچی به غلظت مناسب
چند تکه نبات (حدود 50 گرم) رو به کاچی اضافه کنید و روی حرارت ملایم کاچی رو هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسید. سپس کاچی رو تا داغه داخل ظرفهای مورد نظرتون بریزید و روش رو با غنچه گل به دلخواه تزئین و سرو کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت کاچی با شیر و شیره
- ادویه کاچی رو هم خودتون میتونید درست کنید و هم از عطاری ها تهیه کنید. اما دقت داشته باشید که ترکیبات ادویه کاچی هر استان متفاوته و ادویه های ثابتی نیست.
- عطر اصلی کاچی به ادویه کاچی هست.
- توجه داشته باشید که رنگ کاچی معمولا نباید مثل حلوا تیره باشه به همین دلیل مدت زمان زمان تفت داد آرد حدود 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم هست تا باعث تیره شدن کاچی نشه.
- در مرحلهای که به روغن جامد ادویه کاچی (و به دلخواه پودر مغزها) رو اضافه میکنید، خیلی کم باید تفت بدید، حدود یک دقیقه با حرارت کم. وقتی ادویه کاچی رو به روغن اضافه میکنید، بوی خوش کاچی بلند میشه.
- قبل از اضافه کردن شیر به کاچی، حدود یک دقیقه حرارت رو خاموش کنید تا روغن از داغی بیوفته و بعد شیر هم دمای محیط رو به کاچی اضافه کنید.(اگه شیر سرد که تازه از یخچال خارج کردید هم به کاچی اضافه کنید نمیبره ولی اینجوری مطمئنتره.)
- غلظت کاچی به سلیقه خودتون بستگی داره. بعضی ها کاچی رقیق دوست دارن و بعضی ها خیلی سفت.
- چون در آخر به کاچی نبات هم اضافه میکنیم، بهتره که شکر نصف لیوان بیشتر نشه تا شیرینی کاچی اندازه باشه و زیاد نشه و دل رو بزنه.
- اگه نباتهایی که استفاده میکنید دیر حل میشن بعد از اضافه کردن شیر نبات رو هم اضافه کنید. فقط دقت کنید که از نباتهای بددون نخ استفاده کنید. اگه نبات نخ داشت داخل کمب آب جوش حل کنید و بعد به کاچی اضافه کنید تا داخل کاچی نخ نمونه.