حلوا گردویی با برنج یه حلوای متفاوت اما فوق‌العاده خوشمزه و مقویه که در شهرهای مختلف ایران به روش‌های مختلفی درست میشه. حلوا گردوی به دلیل داشتن گردو و شیره انگور فوق‌العاده مقویه و طبع گرمی داره و به همین دلیل تو فصل زمستون و مخصوصا برای شب یلدا گزینه خیلی خوبیه. حلوا گردویی حلوای بسیار خوشمزه‌ایه اما فقط  حدود 2 ساعت زمان میبره تا درست بشه. در ادامه با دستور پخت حلوا گردویی با برنج مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


طرز تهیه حلوا گردویی با برنج مرحله به مرحله

  • گردو چرخ شده یا پودر شده 1 لیوان
  • برنج 1 لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • شیره انگور نصف لیوان
  • آب 4 لیوان
  • کره یا روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق سوپ‌خوری (به دلخواه)

 


طرز تهیه حلوا گردویی با شیره انگور و برنج مرحله به مرحله

طرز تهیه حلوا گردویی با برنج ساده و خوشمزه

مرحله اول، خیس دادن برنج

ابتدا برنج نیم دونه رو شسته و داخل ظرف بزرگی میریزیم و آب میریزیم تا روی برنج رو آب بپوشونه و 4 ساعت زمان میدیم تا برنج خیس بخوره. پس از گذشت 4 ساعت برنج رو آبکشی می‌کنیم.

همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل با جوانه گندم و شیره انگور

مرحله دوم، آسیاب کردن برنج

در این مرحله گردو و برنج رو به طور جداگانه آسیاب می‌کنیم.


مرحله سوم، تفت دادن برنج و گردو

یک قابلمه نچسب برمی‌داریم و روغن رو داخل قابلمه می‌ریزیم. سپس برنج آسیاب شده رو داخل قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت کم حدود پنج دقیقه تفت میدیم و مرتب هم می‌زنیم. در ادامه گردو آسیاب شده رو اضافه کرده و حدود 10 دقیقه به همراه برنج تفت میدیم و به طور مرتب هم می‌زنیم و سپس از روی حرارت برمی‌داریم و زمان میدیم تا مخلوط برنج و گردو کمی خنک بشه و از حرارت بیفته.

در این مرحله دقت داشته باشید که اگه برنج رو زیاد تفت بدید خشک و سفت میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوا سه آرد با پیمانه لیوان مجلسی و خوشمزه

مرحله چهارم، اضافه کردن شکر

وقتی که دمای مخلوط برنج و گردو آسیاب شده کم شد به طوری که اگه به قابلمه دست بزنید دست رو نسوزونه، شکر رو اضافه می‌کنیم و مواد رو هم می‌زنیم. در ادامه شیره انگور و آب و به دلخواه زعفران دم کرده رو اضافه کرده و مواد رو خوب هم می‌زنیم تا کامل با هم مخلوط بشن.


مرحله پنجم، پخت نهایی حوا گردویی

قابلمه رو روی حرارت متوسط می‌ذاریم و زمان میدیم تا به جوش بیاد. تو این مرحله حلوا رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره. سپس وقتی که آب حلوا کشیده شد و به حالت خمیری رسید، شعله رو کم کرده و مرتب هم می‌زنیم تا حلوا ته نگیره.

روی حرارت کم حدود یک ساعت به تفت دادن و هم زدن حلوا ادامه میدیم تا حلوا به روغن بیفته. در اوایل پخت رنگ حلوا قهوه‌ای روشنه و در اواسط پخت رنگ حلوا گردویی قهوه‌ای تیره میشه و در اواخر پخت تیره‌تر میشه.

وقتی که حلوا گردویی وسط قابلمه جمع شد و دیگه به قابلمه و دست نچسبید، یعنی که حلوا گردویی ما آماده شده. حلوا رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا حلوا از داغی بیفته و کمی خنک بشه. سپس کف سینی رو کمی چرب کنید و حلوا رو کف سینی بریزید و با قاشق یا با دست کف سینی پهنش کنید و به شکل و اندازه دلخواه برش بدید و وقتی که خنک شد حلوا رو از سینی جدا کنید. اگه حلوا به کف سینی چسبید با نوک چاقو به آرومی حلوا گردویی رو از سینی جدا کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج با آرد سفید و آرد برنج ساده و خوشمزه

نکات مهم

  • موقع تفت دادن ارد حرارت باید ملایم باشه که آرد نسوزه.
  • اگه دوس دارین حلواتون تیره تربشه ارد رو بیشتر تفت بدین اگه میخاین روشنتر باشه کمتر تفت بدین.
  • راز خوشرنگی این حلوا باوجود شیره انگور که تیره هست کم تفت دادن اردو اضافه کردن زعفرانه که پیشنهاد میکنم اصلا حذفش نکنید.
  • اگه شیره ای ک استفاده میکنید خیلی غلیظ و شیرینه میتونید مقدارشو کم کنید.
  • شهد رو کم کم اضافه کنید که به خورد آرد بره.