کاچی آرد برنج و شیر یه دسر خوشمزه و مقویه که دستور تهیه راحتی داره. کاچی با دستور پخت‌های مختلفی تهیه میشه که کاچی با شیر و آرد برنج یمی از این دستورهاست. اگه به آرد گندم و گلوتن حساسیت دارید این کاچی رو امتحان کنید.

در ادامه با دستور پخت کاچی با آرد برنج و شیر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کاچی آرد برنج و شیر

  • آرد برنج 10 قاشق غذاخوری
  • شیر 2 پیمانه
  • شکر یا پودر قند 1 پیمانه (یا شیره انگور یا خرما 1 پیمانه)
  • زعفران دم کرده 5 قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب 5 قاشق سوپ‌خوری
  • کره 50 تا 100 گرم (یا روغن مایع نصف لیوان)
  • عرق هل 2 قاشق سوپ‌خوری (به دلخواه)
  • پودر نارگیل برای تزئین (به دلخواه)
  • خلال پسته برای تزئین (به دلخواه)

طرز تهیه کاچی آرد برنج و شیر مرحله به مرحله

روش تهیه کاچی آرد برنج و شیر

مرحله اول، تفت دادن آرد برنج

برای شروع ابتدا آرد برنج رو الک کنید و داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید.

آرد برنج رو حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید و مدام هم بزنید تا خامی آرد برنج گرفته بشه. رنگ آرد برنج خیلی نباید عوض بشه. در زمان تفت دادن، آرد برنج رو مدام هم بزنید تا نسوزه.


مرحله دوم، اضافه کردن کره و شیر

پس از اینکه خامی آرد برنج گرفته شد، کره نرم شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا کره کامل ذوب بشه و جذب آرد برنج بشه.

سپس شیر رو اضافه کنید و مواد رو کمی هم بزنید تا مخلوط و یکدست بشن و مواد شروع به جوشیدن کنه.


مرحله سوم، اضافه کردن شکر یا پودر قند

در این مرحله شکر یا پودر قند یا شیره انگور یا شیره خرما رو به مواد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکر حل بشه و مواد یکدست بشه. روی حرارت ملایم زمان بدید تا مواد دوباره شروع به جوشیدن کنه.


مرحله چهارم، اضافه کردن زعفران و هل

وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، رعفران، گلاب و عرق هل رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید.


مرحله پنجم، به قوام رسیدن کاچی

روی حرارت کم حدود یک ربع زمان بدید تا کاچی ریز بجوشه و به غلظت دلخواه شما برسه. در این مدت کاچی رو مدام هم بزنید و هر زمان که به قوام مناسب رسید، کاچی رو از روی حرارت بردارید و داخل کاسه بریزید و به دلخواه با گل سرخ و خلال و پودر نارگیل تزئین و سرو کنید.

دقت کنید که کاچی نباید خیلی سفت بشه چون که بعد از سرد شدن خودشو میگیره و کمی سفت‌تر و منسجم‌تر میشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کاچی با شیر و شیره انگور یا شیره خرما

فیلم طرز تهیه کاچی آرد برنج و شیر

طرز تهیه کاچی با آرد برنج و گندم

مواد لازم

  • آرد گندم سفید 3/4 پیمانه
  • آرد برنج 1/2 پیمانه
  • روغن حیوانی (کره یا مارگارین) 1 پیمانه
  • آب 5 لیوان
  • پودر زعفران 1/2 قاشق چای خوری
  • گلاب 1/4پیمانه
  • شکر 1 و 1/2 پیمانه
  • وانیل‏ 1/4 قاشق چای خوری
  • خلال پسته جهت تزیین به مقدار لازم

دستور تهیه کاچی با آرد برنج و آرد گندم

آرد گندم را داخل قابلمه یا ماهی تابه مناسبی بریزید با قاشق چوبی روی حرارت ملایم مدام بهم بزنید تا خامی آرد گرفته شود (بوی تفت خوردن آرد به مشام برسد).

در این زمان آرد برنج را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا اینکه خامی آرد برنج نیز گرفته شود (مجددا بوی تفت خوردن آرد به مشام برسد).

آردها را داخل قابلمه مناسبی الک کنید و روغن را اضافه و کمی به کاچی هم بزنید تا یکدست شود.

در صورت تمایل زردچوبه را هم اضافه کنید و یکی دو تاب دهید، در این مرحله شکر را اضافه و بلافاصله مقداری از آب را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید.

پودر زعفران را با یکی دو قاشق آب جوش حل کرده روی بخار کتری (کمترین قدرت) به مدت 2-3 دقیقه دم کنید و نیمی از زعفران را اضافه کنید.

مابقی آب را به همراه گلاب در حال زدن کم کم اضافه کنید تا جوشیده و غلیظ شود.

در آخر وانیل و مابقی زعفران دم کرده را اضافه کنید و درب قابلمه را قرار دهید تا با حرارت خیلی کم جا بیفتد. نوش جان.