حلوا ایرمیک ترکی یه حلوای خوشمزه و مجلیسه که با آرد سمولینا درست میشه. ایرمیک هم به ترکی میشه سمولینا. این حلوا طعم جالب و جدیدی داره که حتی میتونین تو قالب‌های سیلیکونی طرح‌دار کوچیک بریزین و باهاش حلوای بوتیکی درست کنین.

این حلوا طرز پخت راحتی داره و سریع آماده میشه. حلوا ایرمیک تو ترکیه معمولا با بستنی به صورت میان پر سرو میشه. همچنین میشه حلوا ایرمیک میان پر با فرنی غلیظ درست کرد که به سلیقه خودتون بستگی داره.

حلوا ایرمیک تو ترکیه با طعم‌های مختلفی مثل پسته‌ای، شکلات تلخ و … به تهیه میشه ولی مدل سنتی و اصلیش همین مدل ساده‌اش هست که با خامه و بستنی سرو میشه.

حلوا ایرمیک برای ماه رمضان در سفره افطار انتخاب خیلی خوبیه. در ادامه با دستور پخت حلوای ایرمیک ترکیه ای میان پر مجلسی با یستنی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه حلوای ایرمیک شکم پر

  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • آرد سمولینا 2 لیوان (لیوان دسته‌دار فرانسوی معادل یک پیمانه)
  • شیر یک لیوان
  • آب یک لیوان
  • شکر یک لیوان
  • مغزیجات مثل گردو خردشده یا بادام زمینی به دلخواه

دستور پخت حلوای ایرمیک شکم پر مجلسی ترکی با آرد سمولینا

طرز تهیه حلوای ایرمیک میان پر مجلسی ترکیه ای با آرد سمولینا

مرحله اول، آماده کردن شربت

برای شروع ابتدا آب و شکر رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. وقتی که شروع به جوشیدن کرد حرارت شعله رو کم کنید و پنج دقیقه زمان بدید تا ریز بجوشه و سپس از روی حرارت بردارید.

به جای آب از شیر هم میتونید استفاده کنید.


مرحله دوم، تفت دادن آرد

کره رو داخل یک قابلمه یا تابه بریزید و بذارید روی حرارت کم. وقتی که کره ذوب شد، آرد سمولینا رو داخل تابه بریزید و روی حرارت کم به مدت شش دقیقه تفت بدید و مدام هم بزنید.

هر چه قدر آرد رو بیشتر تفت بدید رنگ حلوا تیره‌تر میشه.

سپس مغزهای خرد شده رو به آرد اضافه کنید و کمی تفت بدید. مغزها رو به اندازه‌ای خرد کنید که زیر دندون احساس بشه.


مرحله سوم، اضافه کردن شربت

در این مرحله شیره رو که از قبل آماده کردیم به آرد اضافه کنید و مواد رو مرتب هم بزنید و به مدت پنج دقیقه تفت بدید تا حلوا جمع بشه.

وقتی که حلوا وسط جمع شد و دیگه به ظرف نچسبید، یعنی حلوا ایرمیک ترکیه ای ما آماده شده.

کف قالب مورد نظرتون رو با کمی کره ذوب شده چرب کنید و کره حلوا رو داخل قالب بریزید و کمی فشار بدید و سپس داخل ظرف مورد نظر برگردونید و به دلخواها با بستنی یا خامه سرو کنید.


مرحله چهار، تهیه حلوای ایرمیک میان پر مجلسی

برای تهیه حلوا ایرمیک میان پر مجلسی با بستنی یا خامه یا فرنی، بعد از آماده شدن حلوا حدود ده دقیقه تا یک ربع زمان بدید تا حلوا خنک بشه از حرارت بیفته.

سپس کف یک کاسه یا قالب مورد نظرتون رو سلفون پهن کنید و مقداری از حلوا کف قالب بریزید و با دست پهن کنید تا کف و دیواره‌های قالب رو به طور کامل بگیره و داخلش گود بشه.

سپس مقداری بستنی یا خامه یا فرنی بریزید و روش دوباره مقداری حلوا بریزید تا مواد رو کامل بپوشونه. سپس حلوا رو داخل ظرف مورد نظرتون برای سرو برگردونید. نوش جان.

 


نکات مهم و فوت و فن های تهیه حلوای ایرمیک میان پر مجلسی ترکیه ای با آرد سمولینا

  • به جای آب از شیر هم میتونید استفاده کنید.
  • هر چه قدر آرد رو بیشتر تفت بدید رنگ حلوا تیره‌تر میشه.
  • بهتره که حلوای ایرمیک میان پر رو قبل از سرو به مدت یک ساعت داخل یخچال بذارید.
  • برای تهیه فرنی یک لیوان شیر رو به همراه یک قاشق غذاخوری آرد برنج و دو قاشق غذاخوری شکر داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا به غلظت برسه. سپس کمی گلاب اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و وقتی که خنک شد روی حلوا ایرمیک بریزید.

فیلم طرز تهیه حلوا ایرمیک میان پر مجلسی ترکیه ای با آرد سمولینا

 

طرز تهیه حلوا ترک ساده با آرد سمولینا

مواد لازم

  • 1 و نیم لیوان آرد سمولینا
  • آرد نصف لیوان
  • کره ۲ قاشق
  • 1 فنجان روغن

برای شربت

  • 2 لیوان شکر
  • 3 لیوان آب

ابتدا شربت را 1 لیوان آب داغ و بقیه را با آب گرم آماده می کنیم و روی اجاق می گذاریم تا شکر حل شود.

در حین ریختن داخل حلوا دقت کنید که شکر آب شود و شربت گرم باشد.

کره و روغن را در تابه میریزیم و می گذاریم آب شوند و آرد سمولینا را روی آن اضافه مییریزیم و مخلوط می کنیم. اجازه دهید تا کمی سرخ شود سپس آرد را اضافه کنید.

وقتی بوی آرد بلندشد، اجاق گاز را خاموش کنیم.

مدام هم میزنیم وقتی حرارت تابه کم شد آروم آروم شربت رو میریزیم آروم هم میزنیم.

اجاق را روشن می کنیم، یکی دو بار می جوشد و شربت ب خورد حلوا میرود و حلوا سفت میشود.

ته اجاق را خاموش کنید درب تابه را ببندید و بگذارید 10 دقیقه بماند سپس داغ سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان.


طرز تهیه حلوا ایرمیک کاکائویی

لیوان استفاده شده 200 معادل چهار پنجم لیوان دسته دار

مواد لازم:

  • 2 لیوان ایرمیک دانه ریز (آرد سمولینا، عکس ایرمیک در استوری)
  • 3 لیوان شیر
  • 1 و نیم لیوان شکر
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
  • 100 گرم کره
  • 1 استکان روغن مایع (معادل نصف لیوان دسته دار)

طرز تهیه:

شیر، پودر کاکائو و وانیل را داخل ظرفی بریزید و خوب هم بزنید.

کره و روغن مایع را داخل ماهیتابه بریزید و روی اجاق آب کنید. ایرمیک را اضافه کنید و با حرارت متوسط مدام هم بزنید تا بوی خامی ایرمیک گرفته شود و رنگش قهوه ای شود.

وقتی که رنگش قهوه ای شد حرارت اجاق را کم کنید مخلوط شیر کاکائویی را اضافه کنید سریع هم بزنید تا وقتی که ایرمیک شیر را کاملا جذب کند مدام هم بزنید.

وقتی کاملا شیر را جذب کرد شکر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. تا وقتی که شکر حل شود و دیده نشود مدام هم بزنید (حدود 3 تا 5 دقیقه) حلوا آماده است گرم سرو کنید.

میتوانید داخل کاسه ها سلفون بکشید کمی حلوا داخل کاسه بریزید و وسط حلوا را گود کنید و بستنی وانیلی بذارید و مجدد روی بستنی را با حلوا پر کنید. سپس داخل ظرف سرو برگردانید و با پسته تزیین کنید. نوش جان

دستور پخت‌های پیشنهادی

ممنون میشم اگه نظرتون رو در مورد روش تهیه حلوا ایرمیک برام تو قسمت نظرات بنویسید.