یه قطاب سنتی که بافت نونی شکل داره و بینهایت خوشمزه‌ست با یه بافت پنبه ای که میانپر هستش و ترکیبش با مواد مغزی فوق العاده‌ست.


مواد لازم برای تهیه قطاب با شیر و روغن مایع

  • تخم مرغ 2 تا 3 عدد
  • روغن مایع ۵۰ گرم (یا کره به دمای محیط رسیده)
  • شکر 5 قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • شکر برای عمل آوری خمیر مایه 1 قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم یک پیمانه
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری
  • آرد تقریبا 4 پیمانه

طرز تهیه قطاب با شیر و روغن مایع بدون ماست ساده و خانگی و خوشمزه

طرز تهیه قطاب با شیر و روغن مایع بدون ماست ساده و خانگی و خوشمزهطرز تهیه قطاب با شیر و روغن مایع بدون ماست
برای شروع ابتدا خمیر مایه رو عمل میاریم.

خمیر مایه و شکر رو بریزید داخل شیر ولرم و هم بزنید و روش رو بپوشونید و بذارید کناری یک ربع استراحت کنه و حجمش زیاد بشه.

حالا داخل کاسه ای بزرگ تخم مرغ، شکر، روغن مایع (یا کره) به دمای محیط رسیده رو بریزید با همزن دستی کمی هم بزنید.

خمیر مایه عمل اومده رو بریزید و بلافاصله آرد رو اضافه کنید آرد رو کم کم اضافه کنید. چون آب خوری آردها با هم فرق داره خمیرمون باید یه خمیر نرم و لطیفی باشه.

من همیشه وسط خمیر بازی دستمو میشورم خشک میکنم و دوباره شروع میکنم به ورز دادن. خمیر چون اونجوری دستمون چسبنده ست و ممکنه گول بخوریم و آرد اضافه به خورد خمیر بدیم.

خمیر رو حسابی ورز بدید ۱۵ دقیقه باید ورز بخوره.

روی خمیر رو بپوشونید بزارید تو دمای محیط یک ساعت و نیم استراحت کنه.

بعد استراحت پف خمیر رو بگیرید و خمیر رو به چونه های ۲۰ تا ۲۵ گرمی وزن کنید.

من چونه هامو ۴۰ گرمی برداشتم قطابها بزرگ تر شدن. شما اگه قطاب به سایز متوسط میخواین حتما ۲۵ گرمی بردارید.

چونه هارو پهن کنید از مواد میانی بذارید داخلشون و تا کنید و سرش رو ببندید.

سپس با فاصله داخل سینی فر بچینید.

من رومال رو با یک تخم مرغ کامل و شیر انجام دادم‌.

کمی کنجد هم بدید روش و بره تو فر. با دمای فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمانبدید. باز چک کنید و اگه لازم بود بذارید روش رنگ بگیره.

برای تهیه مواد میانی می‌تونید به روش زیر عمل کنید.

گردوی نگینی خرد شده رو به همراه پودر قند در حد دو تا سه قاشق غذاخوری و به همراه پودر هل و پودر زیره سیاه داخل یک کاسه بریزید و مخلوش کنید. اندازه هاشون بسته به سلیقه شماست. همه رو با هم مخلوط کنید تا مواد میانی آماده بشه.

این قطاب رو حتما درستش کنید مطمئنم عاشقش میشید.

یه نکته، این قطاب به قدری لطیفه که میتونید تعداد زیاد درست کنید و داخل زیپ کیپ بسته بندی کنید و بذارید فریزر. فقط کنار غذاهای بو دار نذارید، تا مدتها میمونه.

هر وقت خواسنید ازش استفاده کنید یک ساعت زودتر بذارید بیرون و بعد میچینم داخل تابه نچسب، درش رو بذارید و روی گاز با حرارت خیلی خیلی پایین در حد چند دقیقه گرم کنید، انگار تازه درست شده.

نوش جان.

Rate this post