دسر سوپانگل ترکیه ای یه دسر خیلی خوشمزه و آسونه که برای درست کردنش به مواد اولیه زیادی نیاز نیست. دسر ترکی سوپانگل رو با طعم های موزی، شکلاتی، سفید وانیلی و زعفرانی میشه درست کرد. طعم و مزه این دسر شبیه به فرنی هست.
برای درست کردن سوپانگ در ادامه با آموزش درست کردن دسر ترکی سوپانگل دورنگ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه دسر سوپانگل دورنگ
برای درست کردن سوپانگل دورنگ ابتدا سوپانگل سفید وانیلی رو درست میکنیم و داخل ظرف میریزیم و میذاریم کنار تا خنک بشه، سپس داخل یخچال میذاریم تا ببنده. سپس سوپانگل شکلاتی رو برای لایه دوم درست میکنیم و روی لایه سفید میریزیم.
مواد لازم برای تهیه دسر سوپانگل سفید
- شیر نیم لیتر
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته دو سوم پیمانه
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- خامه صبحانه نصف پاکت (100 گزم)
- کره 25 گرم
مواد لازم برای تهیه دسر سوپانگل شکلاتی
- شیر نیم لیتر
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته ذرت نصف پیمانه
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه نصف پاکت (100 گزم)
- شکلات تختهای 40 گرم
- کره 25 گرم
آموزش درست کردن دسر ترکی سوپانگل دو رنگ سفید و شکلاتی
آموزش درست کردن دسر سوپانگل سفید
برای درست کردن سوپانگل سفید وانیلی ابتدا شیر هم دما با محیط، شکر، زرده تخم مرغ هم دما با محیط و نشاسته ذرت رو داخل قابلمه بریزید و با هم خوب مخلوط کنید.
اگه مواد یک دست نشد، مواد رو یک بار از صافی رد کنید. سپس مواد رو روی حرارت ملایم بذارید و به طور مرتب و مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه. سپس وانیل و کره رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا کره آب بشه و مایه یک دست بشه.
در ادامه خامه صبحانه رو هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط و یک دست بشه و دسر رو از روی حرارت بردارید. کمی زمان بدید تا دسر از داغی بیفته و ولرم بشه. در زمان خنک شدن دسر رو هم بزنید تا روی دسر پوسته نبنده. سپس دسر رو در ظرف مورد نظر بریزید و به مدت 4 ساعت بذارید داخل یخچال تا خودش رو بگیره و ببنده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر عربی با پودر کرم کارامل
آموزش درست کردن دسر سوپانگل کاکائویی (شکلاتی)
برای درست کردن سوپانگل کاکائویی ابتدا شیر هم دما با محیط، شکر، زرده تخم مرغ هم دما با محیط، نشاسته ذرت و پودر کاکائو الک شده رو داخل قابلمه بریزید و با هم خوب مخلوط کنید.
اگه مواد یک دست نشد، مواد رو یک بار از صافی رد کنید. سپس مواد رو روی حرارت ملایم بذارید و به طور مرتب و مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه. سپس وانیل، شکلات و کره رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا کره و شکلات آب بشه و مایه یک دست بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر معجون مخصوص کافی شاپ در خانه
در ادامه خامه صبحانه رو هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط و یک دست بشه. کمی که از داغی مواد کم شد و ولرم شد، ظزف دسر رو از یخچال خارج کنید و سوپانگل شکلاتی رو یه آرومی روی سوپانگل سفید که داخل یخچال سفت شده بریزید و دسر رو دوباره به مدت 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا لایه شکلاتی هم ببنده و سفت بشه. برای تزئین دسر میتونید روی دسر رو با شکلات رنده شده و توتفرنگی یا با هر موادی مثل انواع مغزها به سلیقه خودتون تزیین و نوش جان کنید.
برای درست کردن دسر سوپانگل لیوانی میتونید داخل لیوان به صورت لایه لایه کیک شکلاتی یا براونی خرد شده بریزید و روش سوپانگل شکلاتی رو بریزید که طعمش فوقالعاده عالی میشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر ترکیه ای ساده با شیر و نشاسته ذرت
طرز تهیه دسر سوپانگل زعفرانی
برای درست کردن سوپانگل زعفرانی و زرد رنگ ابتدا نیم لیتر شیر هم دما با محیط، نصف پیمانه شکر، یک زرده تخم مرغ هم دما با محیط و دو سوم پیمانه نشاسته ذرت رو داخل قابلمه بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. سپس مواد رو روی حرارت ملایم بذارید و به طور مرتب و مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه. سپس دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ و 25 گرم کره رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا کره آب بشه و مایه یک دست بشه.
در ادامه 100 گرم خامه صبحانه رو هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط و یک دست بشه. کمی زمان بدید تا دسر از داغی بیفته و ولرم بشه. در زمان خنک شدن دسر رو هم بزنید تا روی دسر پوسته نبنده. سپس دسر رو در ظرف مورد نظر بریزید و به مدت 4 ساعت بذارید داخل یخچال تا خودش رو بگیره و ببنده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر ژله کرم کارامل شکلاتی با پودر ژلاتین بدون فر
طرز تهیه دسر سوپانگل موزی شکلاتی
برای درست کردن سوپانگل موزی ابتدا نیم لیتر شیر هم دما با محیط، نصف پیمانه شکر، یک زرده تخم مرغ هم دما با محیط و دو سوم پیمانه نشاسته ذرت رو داخل قابلمه بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. سپس مواد رو روی حرارت ملایم بذارید و به طور مرتب و مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه. زمانی که دسر شروع به سفت شدن کرد و به اصطلاح قوام گرفت دو عدد موز له شده و وانیل رو به مواد اضافه کنید و سریع هم بزنید. کره رو اضافه کنید و وقتی که یکی دو جوش زد قابلمه رو از روی حرارت اجاق بردارید. کمی زمان بدید تا دسر از داغی بیفته و ولرم بشه. در زمان خنک شدن دسر رو هم بزنید تا روی دسر پوسته نبنده. سپس دسر رو در ظرف مورد نظر بریزید و به مدت 4 ساعت بذارید داخل یخچال تا خودش رو بگیره و ببنده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور و کاکائو
طرز تهیه دسر سوپانگل ترکیه ای با پیمانه لیوان
لیوان استفاده شده 200 میلی است معادل چهار پنجم لیوان دسته دار یا پیمانه قنادی (لیوان دسته دار را حدود یک سانت سرخالی پر کنید)
مواد لازم:
- 1 استکان آرد(معادل نصف لیوان دسته دار)
- 1 استکان شکر (نصف لیوان)
- 2 عدد زرده تخممرغ
- 3 قاشق غذاخوری سر پر پودر کاکائو
- 1 لیتر شیر (4 لیوان دسته دار)
- 1 قاشق مرباخوری سر پر کره جامد
- 80 تا 100 گرم شکلات تلخ (شکلات شیری هم میشه)
- 1 استکان آب سرد (نصف لیوان)
طرز تهیه:
آرد، شکر، زرده تخممرغ، پودر کاکائو و شیر را داخل قابلمه ریخته با همزن دستی خوب هم بزنید سپس روی اجاق بذارید بصورت مداوم هم بزنید و تا وقتی که شروع به حباب زدن کند و بجوشد بپزید.
از روی اجاق بردارید کره و شکلات تلخ را اضافه کرده با همزن دستی هم بزنید تا آب شوند.
در آخر آب سرد را اضافه کرده با همزن برقی هم بزنید تا به قوام صاف و براق و رقیقی برسد. سپس داخل کاسههای سرو بریزید.
سوپانگلها را داخل یخچال گذاشته حداقل 3 تا 4 ساعت استراحت دهید.
بعد از خارج کردن از یخچال، روی نصف و یا همه آن پودرکاکائو بپاشید. میتوانید روی بعضی از آنها کرم شانتی بریزید (یا خامه قنادی) و با ترافل یا هر چیزی که در دسترس دارید تزئین کنید.
نکات مهم و فوت و فن های درست کردن دسر سوپانگل ترکیه ای
- برای درست کردن سوپانگل میتونید به جای نشاسته ذرت از آرد سفید استفاده کنید. به ازای نیم لیتر شیر یک و نیم تا دو قاشق غذاخوری آرد استفاده کنید.
- در زمان پخت دسر رو مرتب هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه.
- برای درست کردن سوپانگل دو رنگ میتونید از دو لایه یک لایه موزی بدون پود کاکائو و یک لایه شکلاتی استفاده کنید.
- خامه رو میتونید حذف کنید اما خامه باعث خوشمزه تر شدن سوپانگل میشه.
طرز تهیه دسر سوپانگل شکلاتی لیوانی
مواد لازم:
- ۱ لیتر شیر
- ۱ لیوان شکر
- ۴ قاشق غذاخوری نشاسته(فرقی ندارد گل یا ذرت اما اگر نشاسته ذرت باشد بهتر است)
- ۳ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- ۲۰۰ میلی لیتر خامه
(معمولا بعد از پخت اضافه می شود اما میتوانید الان هم اضافه کنید)
- ۱۰۰ گرم شکلات تلخ یا شیری
- ۱۰ گرم وانیل
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- ۱ لیوان یخ
- کیک خانگی یا کیک آماده
دستور تهیه:
شیر، نشاسته، کاکائو و خامه را داخل قابلمه بریزید و مخلوط کنید. روی حرارت متوسط بپزید و مدام هم بزنید تا بجوشد. اجاق گاز را خاموش کنید و کنار بگذارید.
بقیه مواد به جز یخ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره و شکلات ذوب شوند. در آخر یخ را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به غلظت یکدستی برسد.
وقتی مخلوط به دمای اتاق رسید می توانید آن را در فنجان ها تقسیم کنید. تکه های کیک را کف فنجان ها بگذارید. میتوانید از کیک خانگی یا کیک آماده استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید در این مرحله ورقه های موز را هم قرار دهید.
دسر ها را در فنجان ها تقسیم کرده و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. بهتر است سرد سرو کنید.
نوش جون
طرز تهیه سوپانگل ساده
مواد لازم
- شیر ۲ لیوان
- شکر ۴۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- آرد سفید ۳۰ گرم (۱.۵ تا ۲ قاشق غذاخوری)
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۱.۵ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- آب سرد (یخ) ۱/۴ لیوان
- شکلات تخته ای ۵۰ گرم
طرز تهیه
شکر، آرد الک شده، پودر کاکائو، زرده تخم مرغ رو با هم مخلوط کردم. شیر رو کم کم ریختم و مرتب هم زدم تا ترکیب بشه.
روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتب هم زدم، حواستون باشه که مرتب هم بزنید و بالا سرش باشید تا ته نگیره تا بجوشه و به غلظت برسه، در آخر کره و وانیل رو ریختم و حرارت رو خاموش کردم، همون طور که گرم هست، شکلات خرد شده داخلش ریختم و مخلوط کردم تا زمانی که مواد کامل با هم ترکیب بشه.
مواد دسر رو به ولرمی شد، آب سرد (آب یخ) رو داخلش ریختم و به سرعت مخلوط بشه. با مخلوط کن و یا همزن برقی کمی زدم تا یکدست بشه.
در ظرف های مورد نظر ریختم و ۳ تا ۴ ساعت یخچال گذاشتم. بعد از این مدت روش پودر کاکائو الک کردم و روش گردو چیدم.
برای تزیین دسر می تونید از انواع بیسکویت، مغزی های دل خواه، موز و میوه دل خواه استفاده کنید.
این میزان مواد ۳ تا ظرف تک نفره متوسط میشه.