دسر شام بالی ترکی یکی از دسرهای خوشمزه و لذیذ ترکیه می باشد. در ادامه با طرز تهیه دسر شامبالی ترکیه ای به روش اصلی آشنا خواهید شد. اگر عاشق دسرهای شیرین هستید، این دسر شامبالی رو پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه دسر شامبالی
- 3 لیوان سمولینا
- 1.5 فنجان شکر
- 1.5 لیوان ماست
- 1 قاشق مربا خوری آبلیمو
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- 1 قاشق چای خوری جوش شیرین
مواد لازم برای شربت
- 3 لیوان آب
- 3 لیوان شکر
- 1 قاشق چای خوری آب لیمو
لیوان 200 میلی لیتری
دستور پخت دسر شامبالی ترکیه ای
برای شروع ابتدا شربت رو آماده میکنیم. شکر و آب رو مخلوط کنید بزارید رو حرارت بجوشه سپس زیرش رو کم کرده و بعد از ده دقیقه جوش، آبلیمو را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و صبر کنید.
سپس سمولینا رو داخل ظرفتون الک کرده و همه مواد رو اضافه میکنیم.
در ادامه مثل خمیر ورز دادن با دست مواد رو مخلوطش میکنیم.
این دسر شامبالی رو بهتره داخل ظرف پیرکس مربعی درست کنید. بعد از اینکه پیرکس مربع رو روغن زدین، مواد رو داخلش ریخته با لیسک یا پشت قاشق یا با دست پهن میکنیم.
یکم بهش استراحت میدیم، حدود نیم الی یک ساعت کافیه.
بعد از اینکه با دسته قاشق برش زدین برش ها در حد خط انداختن باید باشه یعنی تا ته برش نمیزنید سپس، بادام ها را روی آن میچینیم.
در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردیم می پزیم تا کامل بپزه و رنگ روش قهوه ای شود.
سپس کل شربتومون رو که از قبل آماده کردیم، وقتی که دسر رو از فر بیرون آوردیم و حرارت اولیش گذشت روش میریزیم.
وقتی دسر تماما شربتش رو کشید به خودش می تونید سرو کنید. حدود 3 تا 4 ساعت بعد از خنک شدن. نوش جان