دسر سارای تاتلیسی ترکیه ای فوق العاده راحت و خیلی شیکه. پیشنهاد می‌کنم حتما درست کنید تا ازش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه دسر سارای تاتلیسی ترکیه ای

  • شیر دو لیوان
  • شکر یک چهارم لیوان
  • آرد یک چهارم لیوان
  • نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری (نشاسته گندم پودر شده هم‌میشه ریخت)
  • کره یک قاشق مرباخوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • فندق خرد شده‌ (یا هر آجیل دلخواه) به میزان لازم
  • خامه صبحانه دو قاشق غذاخوری
  • شکلات تخته ای ۲۵ گرم

طرز تهیه دسر سارای تاتلیسی ترکیه ای به روش اصلی

طرز تهیه دسر ترکیه ای سارای تاتلیسی خوشمزه و مجلسی

برای شروع ابتدا شیر،‌ شکر،‌ نشاسته و آرد را با هم‌ مخلوط کرده و روی حرارت ملایم‌ مدام‌ هم بزنید تا سفت بشه.

بعد کره و وانیل رو اضافه کرده و حرارت رو خاموش میکنیم و با همزن دستی خوب هم‌ میزنیم.

داخل دو تا لیوان آب گرم ریخته و خالی کنید تا مواد راحت ازش خارج بشه. سپس مواد رو داخل لیوان میریزیم و روش سلفون میکشیم و سه ساعت داخل یخچال میذاریم.

سپس از یخچال خارج کرده، به راحتی از لیوان در میاریم و داخل آجیل خرد شده میغلطونیم و بعد با چاقو برش میزنیم.

روی هر دسر گاناش میریزیم و تزیین‌میکنیم.

(گاناش: خامه رو روی حرارت قرار میدیم همینکه خواست جوش بزنه خاموش کرده و شکلات تخته ای میریزیم‌مخلوط میکنیم تا یکدست بشه.)


طرز تهیه پرده تاتلیسی یک شیرینی و دسر خوشمزه

موادلازم:

  • 15 عدد یوفکای باقلوا
  • یک لیوان ایرمیک (آرد سمولینا)
  • یک لیوان گردوی خرد شده
  • یک استکان کره‌ی آب شده
  • یک استکان روغن مایع

مواد سس:

  • دو عدد تخم‌مرغ
  • یک لیوان شیر
  • یک استکان روغن مایع
  • دو بسته‌ی 5 گرمی وانیل شکری
  • بادام پرک شده برای روی شیرینی

مواد شربت:

  • دو و نیم لیوان شکر
  • دو و نیم لیوان آب
  • یک برش لیمو

طرز تهیه:
ابتدا مواد شربت را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید بعد از به جوش آمدن 20 دقیقه جوشانده و کنار بگذارید.

یوفکاها را یکی یکی روی سطح کار پهن کرده با مخلوط کره و روغن مایع چرب کنید مقداری ایرمیک و مقداری گردو بپاشید و جمع کرده و در ظرف پیرکس بچینید و دوباره روی یوفکاها را چرب کنید و در فری که روی 180 در جه گرم شده 30 دقیفه بپزید.

مواد سس را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و بعد از خارج کردن یوفکاها از فر یکدست رویشان بریزید و بادام پرک شده را هم پخش کنید و دوباره 35 تا 40 دقیقه بپزید.

15 دقیقه بعد از خارج کردن از فر شربت سرد را بریزید و 2 ساعت بعد سرو نمایید.

نوش جان


طرز تهیه کاداییف تاتلیسی

کاداییف تاتلیسی یا همون (کادایف محلبی ) که یه دسر ترکیه ای خوشمزه هست هم خیلی آسونه هم خیلی شیک و مجلسیه.

مواد لازم:

  • ۴۰۰ گرم کادایف تازه یا نرم
  • ۱۰۰ گرم کره
  • پودر قند نصف لیوان
  • گردوی خرد شده ۱ یا نصف لیوان

برای محلبی

  • ۴ لیوان شیردسته دار فرانسوی
  • ۱ لیوان شکر
  • ۵ ق غ آرد
  • ۳ ق غ نشاسته ذرت یا گندم
  • ۱پاکت وانیل ۵گرمی ترکیه و یا کمی وانیل ایرانی
  • ۲۵ گرم کره

طرز تهیه:

اول کادایف ها را ریز خرد کنید کادایفهای خرد شده و کره را در تابه بریزین و به خوبی تفت بدین. هنگامی که شروع به سرخ شدن کردند و رنگشون عوض شد گردو خرد شده را اضافه کنید و وقتی کادایف ها خوب سرخ شدند از روی اجاق گاز بردارید و پودر قند رو روش الک کنید و خوب مخلوط کنید و کنار بذارید تا سرد شوند.

برای محلبی تمام مواد محلبی به جز کره و وانیل و خامه را در قابلمه مناسبی بریزین و هم زده و مخلوط کنید و روی اجاق گاز بزارین و مرتب و مداوم هم بزنید تا ته نگیره وقتی موادمون شروع به حباب زدن کرد و غلیظ شد و به غلظت فرنی رسید کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شه و سپس اجاق گاز را خاموش کنید.

یه پاکت خامه رو اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا یک دست شه.

میتونید این تاتلی و دسر را در قالب کمربندی و یا ظرف پیرکس درست کنید . من تو قالب کمربندی درست کردم .

کف قالب کمربندی چند قاشق کادایف سرخ شده ریختم و روش کمی محلبی ریختم و همین روند رو ادامه دادم تا قالب پر شد.

دسر رو چند ساعت در یخچال استراحت دادم و بعد به راحتی از قالب جدا کردم روی دسر را با هر چیزی که دوست دارین تزیین کنید.

من از شاه توت و توت فرنگی استفاده کردم.


طرز تهیه تاتلیسی بادام ترکیه ای

یه شیرینی آوردم از اون خوشمزه هاش هستا خیلی عالیه مطمئنا خوشتون میاد درست کردنشم کاری نداره!

مواد لازم:

  • 125 گرم کره مارگارین (هم دمای محیط)
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1 پیمانه پودر قند
  • 1/4 پیمانه روغن
  • 1 بسته بکینگ پودر (10گرم)
  • 1 بسته وانیل (5گرم)
  • آرد به میزان لازم (تا وقتی یه خمیر نرم که به دست نچسبه ایجاد شه آرد میریزیم)

مواد لازم برای شربت:

  • 2.5 پیمانه شکر دانه ریز
  • 3 پیمانه آب
  • 1 عدد لیمو

برای غلتاندن تاتلیسی:

  • آرد سمولینا

مواد رویی:

  • پودر پسته

طرز تهیه:

اول از همه، شربت رو آماده می کنی و میذاری تا خنک بشه. آب و شکر رو داخل قابلمه میریزی و مخلوط می کنی و میزاری روی حرارت تا به جوش بیاد.

بعد از اینکه جوش اومد، به دلخواه آب لیمو یا آب پرتقال رو بهش اضافه میکنی و به مدت پنج دقیقه با حرارت کم میجوشونی و بعد میزاری تا خنک بشه.

برای خمیر، همه موادبه جز آرد رو با هم مخلوط می کنی. آرد رو کم کم اضافه میکنی تا یه خمیر نرم که به دست نچسبه حاصل بشه.

از خمیر تکه هایی به اندازه گردو برمیداری، گرد میکنی و شکل میدی. بعد داخل آرد سمولینا میغلتونی و داخل سینی فر میچینی. با کمک چاقو وسط خمیر رو خط میندازی و میزاری توی فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه می پزی تا طلایی بشن.

پس از پخت و بعد از اینکه تاتلیسا از حرارت اولیه افتادن از فر خارجشون می کنی و شربت خنک شده رو روشون می ریزی. قسمت های میانی تاتلیسیا رو با پودر پسته پر کرده و سرو می کنی.‌

5/5 - (1 امتیاز)