آشوره (Asure) یا عاشوره ترکیه ای یا آش آشوره یکی غذاهایی اصیل ترکیه هست که در واقع ریشه در برخی باورها و عقاید دینی مردم آناتولی داره. آشوره که به پودینگ حضرت نوح هم شناخته میشه به شله زرد ترکی هم معروفه، یه غذای شیرین و محبوب و مورد علاقه همه مردم ترکیه! این غذا با دین و فرهنگ مردم ترکیه آمیخته شده و در روز عاشورا یعنی دهم ماه محرم پخته و بین خویشان، نزدیکان و همسایگان پخش میشه.
مواد لازم برای تهیه دسر یا آش عاشوره (آشوره)
- گندم پوست کنده 1 پیمانه
- لوبیا سفید نصف پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- برنج نیم دانه نصف پیمانه
- انجیر خشک نصف پیمانه
- برگه هلو نصف پیمانه
- برگه زردآلو نصف پیمانه
- شیر یک الی دو پیمانه
- شکر یک پیمانه
- خامه 200 گرم
- پودر گل محمدی یک قاشق مرباخوری
- پودر هل یک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تزئین
- دارچین
- گردو
- پسته
- پودر نارگیل
- پسته
- انار (یا کشمش پلویی)
طرز تهیه عاشوره ترکیه ای
غلات و حبوبات را جداگانه شسته و از شب قبل خیس کنید.
گندم، حبوبات و برنج را جدا گانه بپزید.
نخود و لوبیا را جداگانه می پزیم زیرا لعاب گندم مانع پخت کامل حبوبات می شود.
وقتی گندم خوب پخت، حبوبات پخته و برنج پخته و شکفته را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم خوب قل بزند و لعاب بدهد.
مراقب باشید آش کم آب نشود.
برگه هلو و زردآلو و انجیر خشک را نگینی کرده، سپس در آب خیس کنید.
خشکبار خیس خورده را به آش بیفزایید.
دو پیمانه شیر را داغ کرده و به آش افزوده، مرتب هم بزنید که ته نگیرد و گندم و برنج لعاب بدهد.
وقتی آش خوب لعاب داد، در قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید یک ساعتی دم بکشد.در طول دم کشیدن، به آش سرزده، هم بزنید که ته نگیرد.
وقتی آش لعاب داد، یکی دو ملاقه از آن را به خامه بیفزایید و هم بزنید.
این کار باعث می شود خامه رقیق و گرم شود و هنگام افزودن به آش نبرد.
خامه را به آش اضافه کرده و هم بزنید.
پودر گل سرخ، هل و نیمی از شکر را افزوده، مخلوط کنید. سپس بچشید و اگر دوست داشتید بقیه شکر را اضافه کنید.
من همه شکر را ریختم و به جای پودر گل سرخ، یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کردم.
آش را در ظرف کشیده و روی آن را با انار (یا کشمش تفت داده در کره)، خشکبار، بادام، گردو، پسته و … تزئین کنید.
نوش جان