آش شلغم بدون گوشت این آش بسیار خوشمزه رو از دست ندید. وقتی که فصل شلغمه و هوا سرد خیلی میچسبه. اگه خدای نکرده سرماخورده هستید، ازش غافل نشید. آش شلغم مناسب آنفولانزا و سرماخوردگیه. اگه برای بیمار درست کردین چون سرخ کردنی براش ضرر داره سیرداغ و نعناداغ رو حدفش کنید. اگه بیمار ندارید به این روش درست کنید تو فصل پاییز و زمستون از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی
- شلغم ۱۰ عدد کوچک
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- عدس و ماش هر کدام ۱/۲ پیمانه
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- سبزی آش ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم (شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و شوید)
- آب به مقدار لازم (اگه از آب قلم یا ماهیچه استفاده بشه خیلی بهتره)
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
دستور پخت آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی
برای شروع ابتدا عدس و ماش رو هر کدام جداگانه بپزید.
برنج نیم دانه را داخل آب قلم یا آب بریزید و اجازه بدید برنج کاملا نرم بشه و دونه نداشته باشه.
عدس و ماش و سبزی آش رو به برنج پخته شده اضافه کرده و اجازه میدیم سبزی ها پخته بشه و طعم سبزی به خورد برنج بره، به اصلاح آش ما جا بیوفته.
تو این فاصله شلغم ها رو از وسط دو نیم کرده و به آش اضافه میکنیم. (اگه شلغماتون بزرگه میتونید نگینی خرد کنید.)
در آخر پیازهامون رو خلالی خرد میکنیم و با زردچوبه و روغن سرخ میکنیم و به آش اضافه میکنیم.
در نهایت نمک را میزان کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا آش کاملا پخته و جا افتاده بشه.
میتونید از نعناع داغ هم استفاده کنید و در نهایت برای چاشنی میتونید از آب غوره یا نارنج استفاده کنید.
نوش جان
نکات مهم تهیه آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی
- اگر سرماخوردید و برای سرماخوردگی این آش را تهیه میکنید، پیاز را خام بریزید تفت ندهید.
- اگه دوست داشته باشید، میتونید توی این آش از گوشت گوسفند استفاده کنید، گوشت ماهیچه رو بپزید و ریش ریش کنید و توی آش بریزید.
- آش شلغم نخود و لوبیا نداره، اما میتونید نصف پیمانه نخود و نصف پیمانه لوبیا اضافه کنید.
- اگه طعم شلغم رو دوست ندارید یا برای بچه ها درست می کنید می تونید شلغم رو به صورت رنده شده داخل آش بریزین، اینجوری بو و طعمش رو احساس نمیکنین.
- حبوبات رو حداقل دو ساعت خیس کنین. برنج رو هم بشورین و دو ساعت خیس کنین و بعد داخل قابلمه بریزین آب اضافه کنین بزارین بپزه.
- اگه سرماخوردگی دارین پیاز داغ و فلفل رو حذف کنین.
- اگه سرما خوردگی ندارین میتونین به دلخواه به آش کشک هم اضافه کنین.
روش دوم
طرز تهیه آش شلغم مناسب برای سرما خورگی
تنتون سلامت و به دور از هر بیماری، یه آش که برای سرماخوردگی فوق العاده است. این آش خیلی لذید با طعم دلنشین و اصلا طعم شلغم نمیده و خیلی هم خوشمزه است!
مواد لازم
- بلغور جو ۱ پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- سیر ۶ تا ۷ حبه
- سبزی آش ۲۵۰ گرم
- شلغم ۳ عدد
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- نعنا خشک به میزان لازم
- کشک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
بلغور جو، عدس، برنج رو شستم و دو ساعت خیسوندم. داخل قابلمه ریختم و آب اضافه کردم و درش رو نیمه گداشتم سر ریز نشه و گذاشتم بپزه.
شلغم رو رنده کردم. می تونید خرد هم کنید. به آش شلغم و سبزی آش خرد شده (تره، اسفناج، شوید و گشنیز و جعفری و … ) اضافه کردم.
سیر رو نگینی ریز خرد کردم و با کمی روغن تفت دادم و زردچوبه ریختم، یک مقداریش رو برای تزئین برداشتم به مابقی نعنا خشک ریختم و بعد به آش اضافه کردم.
اگر این اش رو برای کسی که سرما خورده درست می کنید سرخ کردنی نریزید و این مرحله رو حذف کنید.
کشک رو هم اضافه کردم، از عصاره گوشت استفاده کردم که می تونید نریزید و بعد نمکش رو تست کردم.
نیم ساعت بعد از ریختن کشک گذاشتم بپزه و آش جا افتاد از حرارت برداشتم. می تونید از چاشنی آبغوره هم در این آش استفاده کنید.
با سیرداغ و نعنا داغ تزئین کردم.