بلالیت یک دسر و پیش غذای بسیار پر طرفدار جنوبیه که اصالت هندی داره. بلالیت به همراه ورمیشل درست میشه و به عنوان صبحانه، سحرهای ماه رمضان و صبح روز عید سرو میشه.
بلاليت یا بلالوت یه صبحانه هندیه که سالهاست وارد سفره جنوبی ها و عرب ها شده و به عنوان صبحانه یا به عنوان خوراک اصلی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و استان هرمزگان و مخصوصا بوشهر در کنار تخم مرغ هم زده شده پخته و سرو میشه، این صبحانه اصیل و سنتی اغلب در روزهای تعطیل و یا در زمان افطار سرو می شه و در اعیاد فطر و قربان بیشتر مرسومه.
مواد لازم تهیه بلالیت عربی
- ورمیشل خارجی نصف بسته
- آب جوش یک لیتر
- روغن مایع ٢ قاشق غذاخوری
- شکر حدود یک پیمانه یا کمتر بسته به ذائقه
- گلاب ١ فنجان
- مخلوط پودر هل تازه آسیاب شده، گلاب و زعفران دم کرده نصف فنجان
- کره یا روغن حیوانی ١/٢ پیمانه
- تخم مرغ ۵ عدد
- پرک بادام و خلال پسته به مقدار لازم
طرز تهیه بلالیت عربی (بوشهری)
برای شروع ابتدا داخل آب جوش کمی گلاب و روغن مایع مي ريزيم.
سپس ورمیشل ها را اضافه کرده و خیلی سریع با قاشق هم زده تا به هم نچسبند. حدود یک دقیقه بعد آن ها را آبکش می کنیم (باید ورمیشل سفت باشد که از روی حرارت برداریم چون در غیر اینصورت شکر آب می اندازد و ورميشل ها شفته می شوند).
زعفران، هل و گلاب را درون ماکروفر گذاشته تا با هم دم بکشد ورمیشل ها را درون ظرفی ریخته و مخلوط زعفران دم کرده را به همراه روغن حیوانی یا کره به آنها اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم.
کمی روغن کف قابلمه ریخته و یک لایه ورمیشل را روی آن می ریزیم سپس روی آن ها مقداری شکر و پودر هل مي پاشيم و بقیه لایه ها را به همین صورت تکرار می کنیم تا مواد تمام شود.
سپس کمی گلاب را روی مواد ریخته و می گذاريم دم بکشد (تقریبا ده دقیقه تا یک ربع کافی است) بعد خاموش می کنیم و بلالوت آماده است.
ضمنا ته ديگ کاراملی اون حرف نداره. برای تهیه نیمرو، ابتدا تخم مرغ ها را به همراه نمک، زعفران و پودر هل کاملا هم زده.
کف تابه مقداری روغن حیوانی یا کره ریخته سپس تخم مرغ های همزده را درون تابه ریخته، روی آن را پرک بادام بو داده شده و خلال پسته پاشیده درب آن را گذاشته و اجازه می دهیم تا بپزد. بلالوت را در ظرف سرو کشیده و تخم مرغ ها را در کنار آن سرو می کنیم. نوش جان.
طرز تهیه بلالیت عربی ساده
مواد لازم
- هل ۳ عدد
- ورمیشل ۲ پیمانه
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۱/۲ پیمانه
- زعفران و کره به مقدار لازم
- گلاب ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
ظرفی را پر آب کنید سه عدد هل رو داخلش بندازید و بذارید بجوشه سپس ورمیشل را داخل آب جوش ریخته و ۳ دقیقه بجوشانید مراقب باشید رشته ها له نشن.
سپس کف ظرفی کره آب کنید و یک لایه رشته مقداری شکر و خلال پسته و پودر هل و زعفران بریزید. دوباره یک لایه رشته و بقیه مواد به همین ترتیب تا آخر سپس گلاب رو اضافه کنید و اجازه بدید تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشه و سرو کنید.
این دسر با تخم مرغ سرو میشه، در صورت تمایل تخم مرغ سرخ کنید و در کنار بلالیت نوش جانتون کنید.