کیک ارده و شیره خرما یه کیک فوق‌العاده مقوی و سالمه. اگه طعم ارده رو دوست داشته باشید حتما کیک ارده و شیره خرما رو هم دوست دارید. کیک ارده و شیره خرما بدون شکر درست میشه و همچنین میتونید از نصف مقدار آرد کیک رو با آرد سبوس‌دار جایگزین کنید. در ادامه با دستور پخت کیک ارده با شیره خرما مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کیک ارده و شیره خرما

  • آرد 2 پیمانه (لیوان دسته‌دار فرانسوی)
  • تخم مرغ 3 عدد
  • ارده نصف لیوان
  • شیره خرما نصف لیوان
  • شیر یا آب نصف لیوان
  • کره یا روغن مایع 5 قاشق سوپ‌خوری
  • بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین 2 قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • مغز گردو خرد شده 10 عدد (به دلخواه)
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری

با این مقدار مواد اولیه میتونید برای 8 نفر کیک ارده با شیره خرما درست کنید.


طرز تهیه کیک ارده و کنجد با شیره خرما بدون فر داخل قابلمه

طرز تهیه کیک ارده و شیره خرما و کنجد بدون فر روی گاز

مرحله اول، هم زدن تخم مرغ با وانیل

برای شروع ابتدا تخم مرغ ها رو داخل یک ظرف بزرگ بشکنید. وانیل رو به تخم مرغ اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا زرده و سفیده به طور کامل با هم مخلوط بشن و به ترکیب یکدستی برسید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کنجدی نرم و ساده بدون ماست با شیر بدون فر در قابلمه

مرحله دوم، اضافه کرده ارده و شیره خرما

سپس کره آب شده (یا روغن مایع) رو به تخم مرغ اضافه کنید و کم هم بزنید. کمی بعد ارده رو اضافه کنید. هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن. اگه شیره خرمایی که استفاده می‌کنید خیلی غلیظه، اول شیره رو با مقداری شیر یا آب رقیق کنید. سپس در هزمان که مواد رو هم میزنید شیره خرما رو کم کم به مواد اضافه کنید و حدود یک دقیقه مواد رو هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست بشن.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر در قابلمه

مرحله سوم، اضافه کردن آرد

در این مرحله آرد، بیکینگ پودر و به دلخواه دارچین رو داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید و سپس مخلوط آرد و بیکینگ پودر و دارچین رو سه مرتبه الک کنید. مواد رو کم کم و طی سه مرحله به مواد مایع اضافه کنید و با لیسک مواد رو به صورت دورانی و فقط در یک جهت هم بزنید. مواد رو تا اندازه‌ای که با هم مخلوط بشن هم بزنید و بیشتر هم نزنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی ساده خانگی بدون فر روی گاز

مرحله چهارم، ریختن مایه کیک داخل قالب

کف قالب، کیک پز یا قابلمه مورد نظرتون رو چرب کنید و کمی آرد بپاشید. سپس دانه‌های کنجد رو کف ظرف بپاشید و به طور یکنواخت پخش کنید. مایه کیک رو به آرومی داخل قالب بریزید. اگه از گردو استفاده می‌کنید، ابتدا گردو ها رو خرد کنید به اندازه‌ای که زیر دندون احساس بشه. سپس گردو خرد شده رو داخل یک بشقاب بریزید و با یک قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید. نصف مایه کیک رو داخل قالب بریزید. سپس گردوی خرد شده رو روی مایه کیک بریزید و بقیه مایه کیک رو بریزید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک ژله ای ساده بدون خامه بدون فر

مرحله پنجم، پختن کیک ارده و شیره بدون فر

برای پخت کیک ارده و شیره خرما با قابلمه، یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.

می‌تونید قابلمه رو به صورت مستقیم روی شعله پخش‌کن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا کیک روی حرارت کم بپزه و مغز پخت بشه.

برای درست کردن کیک ارده و شیره خرما با تابه روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. کف تابه رو چرب کنید و کنجد بپاشید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و بعد درب تابه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید که هیچ اما اگه از تابه معمولی استفاده می‌کنید، درب تابه دم‌کنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و به توجه به قطر تابه حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.

برای مطمئن شدن از اینکه کیک پخته شده یا نه، یه خلال دندون یا سیخ چوبی رو داخل کیک فرو کنید و بیرون بیارید. اگه به خلال دندون خمیر نچسبیده بود، یعنی کیک کامل پخته و آماده شده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی ساده قابلمه ای بدون فر روی اجاق گاز با پیمانه لیوان

طرز تهیه کیک با ارده و شیره انگور بدون روغن

کیک نرم و خیلی لذیذ که میشه بهش اتم کیک هم گفت، بسیار مناسب برای تغذیه‌ی بچه‌ها.

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار

به جای استکان نصف لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی را پر کنید

مواد لازم:

  • 3 عدد تخم‌مرغ
  • 1 استکان شکر (یا نصف لیوان فرانسوی)
  • 1 استکان شیر (نصف لیوان)
  • 1 استکان ارده (نصف لیوان)
  • 1 استکان شیره انگور (نصف لیوان)
  • 1 پاکت بکینگ‌پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
  • 3 لیوان آرد (با لیوان دسته دار 2 لیوان و لیوان سوم از نصف کمتر پر کنید)

برای روی آن:

  • فندق و یا گردو

طرز تهیه:

برای شروع ابتدا تمام قسمت‌های قالب کیک را با کره کاملاً چرب کنید.

سپس به دلخواه میتوانید در تمام قسمتهای قالب کنجد بپاشید. قالب را تا وقتی که مایه کیک را حاضر می‌کنید داخل یخچال نگه دارید‌.

با این کار کیک بدون اینکه به قالب بچسبد به آسانی خارج می‌شود.

3 عدد تخم‌مرغ را داخل ظرفی ریخته با همزن برقی تا وقتی که کف کند حدود 3 دقیقه هم بزنید.

شکر را اضافه کرده تا وقتی رنگش سفید شود به هم زدن ادامه دهید.

فراموش نکنید هرچقدر بیشتر هم بزنید کیک تان همان قدر بهتر پف می‌کند. همچنین دقت کنید که تخم‌مرغ‌ها در دمای اتاق باشند.

به تخم‌مرغ‌هایی که به حد کافی هم زده‌اید، 1 استکان شیر، 1 استکان ارده، و 1 استکان شیره انگور را اضافه کرده و 1 ، 2 دقیقه هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

سپس وانیل، بکینگ‌پودر و آرد را اضافه کرده برای آخرین بار با دور کند همزن‌برقی هم بزنید. (با توجه به بزرگی تخم مرغ مقدار آرد میتواند تغییر کند آرد را کم کم و با کنترل بریزید تا به قوام مناسب مایه کیک برسد).

مایه کیک را داخل قالب چرب شده بریزید و روی مایه کیک گردو و فندق خرد شده بپاشید.

در فر 170 درجه از قبل گرم شده حدود 50 دقیقه با کنترل بپزید. (با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید)

این موضوع را برایتان توضیح دهم که اگر کیک را در حرارت زیاد بپزید، وسط کیکتان کامل نمی‌پزد و به همین دلیل وسط آن فرو رفته و خمیر می‌شود.

بعد از پختن کیک وقتی از فر بیرون آوردید کمی صبر کنید تا کیک از داغی بیفتد سپس از قالب خارج کرده کنار بذارید خنک شود. بعد از خنک شدن برش بزنید. نوش جان


طرز تهیه کیک ارده شیره تخته ای

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی(اندازه ها را با هر دو نوشتم)

مواد لازم:

  • 4 عدد تخم‌مرغ
  • 1 لیوان شکر (پیمانه قنادی حدود یک سانت سرخالی)
  • 1 لیوان روغن‌ مایع (پیمانه قنادی سرخالی)
  • 1 لیوان شیر (پیمانه قنادی سرخالی)
  • 1 پاکت بکینگ‌پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
  • 3 لیوان آرد (2 پیمانه + نصف پیمانه کمی کمتر)
  • 1 استکان شیره انگور (نصف پیمانه)
  • 1 استکان ارده (نصف پیمانه)

برای سس:

  • 1 استکان ارده(نصف پیمانه)
  • نصف استکان شیره انگور(یک چهارم پیمانه)
  • 2 تا 3 قاشق‌غذاخوری شیر

هر سه را باهم مخلوط کنید

طرز تهیه:

تخم‌مرغ و شکر را تا وقتی کاملاً سفید شود با همزن برقی هم بزنید‌.

شیر و روغن‌مایع را اضافه کرده به هم زدن ادامه دهید. آرد، بکینگ‌پودر و وانیل را الک کرده اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

یک چهارم مایه کیک را جدا کنید‌. بقیه را داخل سینی یا قالبی که با روغن جامد چرب کرده و کف آن به مقدار زیادی کنجد پاشیده‌اید بریزید‌.

شیره و ارده را به مایه کیکی که جدا کرده‌اید اضافه کرده مخلوط کنید روی مایه کیک بریزید و با نوک یک قاشق شکل بدهید‌. در فر 175 درجه تا وقتی که روی کیک طلایی شود بپزید‌.

کیک را بعد از پخت از فر خارج کرده و در یک بشقاب سرو برگردانید، بعد از اینکه کمی خنک شد بصورت مکعبی برش دهید. روی آن مخلوط شیره انگور، ارده و شیر ریخته سرو کنید.

نوش جان.

نکته مهم: اگر کیک را با سس ارده و شیره سرو نمی‌کنید می‌توانید مقدار شکر را نصف لیوان بیشتر بریزید (یعنی یک و نیم لیوان اگر با پیمانه قنادی اندازه میگیرید 1 پیمانه + یک چهارم پیمانه شکر)

فیلم طرز تهیه کیک ارده شیره


طرز تهیه کیک ارده و گردو

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • آب گرم ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر یک لیوان
  • شیر یک لیوان
  • آرد دو و نیم لیوان
  • روغن مایع یک لیوان
  • ارده نصف لیوان
  • بکینگ پودر یک‌ قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • گردو خرد شده نصف لیوان

طرز تهیه

تخم مرغ، شکر، وانیل و آب گرم رو با دور تند همزن اونقدری میزنیم تا حجمش چندین برابر بشه و دونه های شکر توی مواد حل بشه. (تقریبا ۱۰ دقیقه)

بعد روغن و شیر را اضافه کرده کمی هم میزنیم تا یکدست بشه آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده در سه نوبت به مواد کیک اضافه میکنیم با همزن دستی میزنیم تا یکدست بشه مواد کیک را درون قالب مربع یا مستطیل که با روغن جامد چرب و آرد پاشی کردیم میریزیم.

ارده را با ۴ قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم و‌ داخل قیف یکبار مصرف یا نایلون فریزر را به صورت قیف درآورده میریزیم بعد روی کیکمون به صورت چهار خونه میریزیم بعد داخل هر کدوم از خونه ها رو گردو خرد شده میریزیم.

داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با درحه حرارت ۱۸۰ قرار میدیم، چشمی مراقب باشید چون قدرت فر ها متفاوته.

شیر و تخم مرغ ها به دمی محیط رسیده باشن، سرد یخچالی نباشند، اگر ارده‌ای که دارین ته نشین شده اول خوب یکدستش کنید بعد با شکر مخلوط کنید.

اندازه قالب رو خودتون با توجه به حجم مواد کیک انتخاب کنید قالبی که من استفاد کردم ۳۲*۲۴ بود، قالب برای این کیک نباید خیلی بزرگ باشه)

نوش جان


طرز تهیه کیک ارده و گردو با شیره خرما

مواد لازم

  • 4 عدد تخم‌مرغ هم دمای محیط
  • یک لیوان شکر
  • یک لیوان شیر
  • سه چهارم لیوان روغن مایع
  • دو و نیم لیوان آرد
  • یک بسته‌ی 10 گرمی بیکینگ پودر (یک قاشق غذاخوری)
  • وانیل

برای روی کیک

  • یک استکان ارده
  • یک لیوان گردوی خرد شده
  • یک استکان شیره‌ی انگور

اندازه‌ی لیوان 200 میلی (چهارپنجم لیوان دسته‌دار فرانسه)
اندازه‌ی استکان 125 میلی (نصف لیوان دسته‌دار فرانسه)

طرز تهیه

تخم‌مرغ و شکر را با همزن بزنید تا مرم رنگ شود روغن و شیر را هم مخلوط کنید مواد خشک را هم الک کرده و به مایع کیک اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

مایع کیک را داخل قالبی که چرب کرده و آردپاشی کرده‌اید بریزید و یک استکان ارده را روی مایع کیک پخش کنید و گروی خرد شده را هم بریزید و در فری که روی 180 درجه سانتی گراد گرم شده 30 تا 35 دقیقه با کنترل بپزید.

10 دقیقه بعد از خارج کردن از فر شیره‌ی انگور را روی کیک بریزید و 2 تا 3 ساعت بعد سرو کنید. نوش جان


طرز تهیه کیک شیره انگور و ارده با پیمانه لیوان

یک کیک با شیره انگور و ارده فوق‌العاده خوشمزه و بسیار مقوی!

مواد لازم

  • چهار عدد تخم‌‌مرغ
  • یک لیوان شکر
  • یک لیوان روغن مایع
  • یک و نیم لیوان شیر
  • دو نیم لیوان آرد
  • بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • نصف یک فنجان چای معمولی شیره انگور
  • تقریبا چهار الی پنج قاشق غذاخوری ارده
  • مقداری گردو برای روی کیک

لیوان مورد استفاده برای اندازه گیری دسته‌دار فرانسوی میباشد.

طرز تهیه

ابتدا قالبمون رو با کره کاملا پوشش میدیم و میذاریم یخچال فر را روی دمای 180 روشن میکنیم تا گرم شود.

ابتدا تخم‌مرغ، وانیل و شکر را در ظرف گودی با دور تند همزن هفت الی هشت دقیقه میزنیم تا سفید و کشدار شود بعد به ترتیب شیر را افزوده در حد مخلوط شدن هم میزنیم روغن را اضافه کرده چند ثانیه هم میزنیم آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک میکنیم به مواد کیکمون اضافه کرده با دور کند همزن یا لیسک هم میزنیم تا حدی که مخلوط شود.

بعد از اضافه کردن آرد و بکینگ‌پودر نبایدزیاد همزده شود چون بکینگ‌پودر خاصیت خود را از دست میدهد قطر قالبی که من برا این کیک استفاده کردم 30 سانتی‌متر هست و عمق قالب تقریبا 5 سانتی متر.

قالب رو از یخچال بیرون آورده مواد کیکمون رو میریزیم بعد شیره و ارده را روی کیک ریخته با گردو تزیین میکنیم ودر فر از قبل گرم شده با دمای 180 به مدت زمان 30 دقیقه قرار میدیم.

قسمت زیر این کیک به علت استفاده از شیره انگور کمی تیره‌تر میشود.


طرز تهیه کاپ کیک رژیمی با ارده و خرما

یه کاپ رژیمی خرمایی خیلی خیلی مقوی و سیر کننده برای زمانی که تو‌ رژیمی و دلت یه کیک خوشمزه ولی سالم میخواد پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنی و طعم بی نظیرش لذت ببرید!

مواد مورد نیاز:

  • 110 گرم خرما
  • 160 میلی لیتر شیر (شیر نارگیل، سویا،بادام)
  • 2 قاشق سوپ خوری ارده
  • 2 قاشق سوپ خوری روغن (یا روغن نارگیل)
  • 1 قاشق سوپ خوری شیره خرما (یا شربت افرا)
  • 75 گرم آرد جو دوسر
  • 2 قاشق چای خوری دارچین
  • 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
  • 1/8 قاشق چای خوری نمک

برای روی کیک:

  • 2 قاشق سوپخوری ارده
  • 1 قاشق چایخوری شربت خرما (یا شربت افرا)
  • گردو خردشده مقداری به دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا فر برقی را با دمای 160 و فر گازی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

خرما و شیر را در قابلمه ای بریزید و 5 دقیقه بجوشونید. تا حدید که خرما نرم بسه و بعد خرماها را با پشت قاشق یا هر وسیله ای له کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاد.

در یک کاسه بزرگ، آرد جو، دارچین، بکینگ پودر و نمک و ارده و‌روغن و شیره خرما را با هم مخلوط کنید. مخلوط خرما را داخل آن بریزید و ترکیب کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاد.

اکر دوست داشتید چند تا دونه گردو خرد شده به این ترکیب اضافه کنید و در آخر ملات کیک را بین 2 یا 3 تا ظرف حدودا ۵ سانت که کمی با روغن چرب کردید تقسیم کنید و به مدت 25 دقیقه داخل فر داغ بپزید یا تا زمانی که یک سیخ تمیز بیرون بیاد.

با مخلوط کردن ارده ،شیره خرما در یک کاسه کوچک، روش رو تزئین کنید و‌در صورت دلخواه مقداری مغز فندق و یا گردو خرد شده روش بپاشید.