کیک اسفنجی ساده رو میتونید خیلی سریع و داخت تو خونه درست کنید، به شرطی که به میزان مواد اولیه دقت کنید و دستور پخت کیک اسفنجی رو مرحله به مرحله با دقت انجام بدید.
مواد لازم برای تهیه تهیه کیک اسفنجی ساده
- آرد 2 و نیم لیوان
- شکر 1 و نیم لیوان
- تخم مرغ 5 عدد
- شیر 1 لیوان
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- روغن مایع یک چهارم لیوان یا کره 25 گرم
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده قابلمه ای بدون فر
مرحله اول، هم دما شدن مواد اولیه با دمای محیط
همه مواد اولیه رو از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه.
مرحله دوم، شکستن تخممرغها
زرده و سفیده تخم مرغ ها رو از هم جدا کنید و در ظرف جدا سفیده تخم مرغ رو با همزن مخلوط کنید و تا وقتی که تبدیل به کف بشه بطوریکه اگه ظرف رو وارونه کردید از طرف نریزه. سپس سفیده زده شده رو داخل یخچال بذارید.
مرحله سوم، الک کردن آرد
دو لیوان آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و دو یا سه مرتبه الک کنید تا دونه های آرد جدا بشن.
مرحله چهارم، آماده کردن مایه کیک اسفنجی
وانیل و شکر رو به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید تا کامل به خورد هم برن. روغن مایع رو به شیر اضافه کنید.
نکته مهمه: شیر نباید سرد باشه و همچنین اگه از کره استفاده میکنید، توجه داشته باشید که کره باید بدون حرارت مستقیم آب بشه.
روغن و شیر رو داخل یک ظرف جدا کمی با هم مخلوط کنید و سپس به ترکیب زرده تخم مرغ و شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که مایع یکدست کرم رنگ بدست بیاد و دونه های شکر حل شده باشند.
در ادامه مایع بدست اومده رو به کم کم به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یه خمیر نسبتا شل و یکدست بدست بیاد.
مرحله پنجم، اضافه کرده سفیده تخممرغ
در این مرحله سفیده تخم مرغ رو که قبلا داخل یخچال گذاشته بودید رو بیرون بیارید و به خمیر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست بشه. حالا دیگه کایه کیک اسفنجی آماده شده.
مرحله ششم، پختن کیک اسفنجی داخل قابلمه
یک قابلمه چدنی یا گرانیت یا هر ظرف نچسبی که انتخاب کردید رو روی شعله بذارید و کف ظرف رو با روغن کمی چرب کنید. وقتی که ظرف کمی گرم شد، مایه کیک رو داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه رو با استفاده از دمکن ببندید.
پخت کیک با فر دست ساز
برای فر دست ساز، یک تابه عمیق یا قابلمه که تقریبا کهنه شده اختصاص بدید به فر دست ساز، قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید داخلش یک قالب فلزی یا رینگ یا هرچیز فلزی بعنوان پایه قرار بدید و درش رو بذارید تا بیست دقیقه خوب داغ بشه با شعله متوسط. بعد قالبی که مایه کیک رو داخلش ریختید رو داخلش بذارید و درش رو بذارید، اگر در قابلمه خوب کیپ نمیشه حتما دمکنی بذارید.
نکته مهم: دمکن از ریختن آب بخار حاصله روی کیک و خمیر شدن روی کیک جلوگیری میکنه.
قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید و حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان بدید. درب قابلمه رو تا زمان پختن کیک باز نکنید.
نکته مهم: برای اینکه همه جای کیک یه اندازه بپزه و برای جلوگیری از سوختن کیک از شعله پخش کن استفاده کنید.
برای مطمئن شدن از اینکه کیک پخته شده یا نه، یه خلال دندون یا چوب کبریت رو به روی سطح کیک فرو کنید و بیرون بیارید. اگه به خلال دندون خمیر نچسبیده بود، یعنی کیک کامل پخته و آماده شده. کیک اسفنجی رو میتونید با شکلات یا خامه تزئین کنید. نوش جان
برای درست کردن کیک اسفنجی از روغن یا کره استفاده نمیشه، ولی به دلیل اینکه از قابلمه برای پخت استفاده می کنیم، بهتره که روغن یا کره رو اضافه کنید.
سلام. اگر به جای لیوان از پیمانه استفاده کنیم هم میشه؟
سلان نازنین جان. آره، میتونی از پیمانه هم استفاده کنی، مشکلی برای کیک پیش نمیاد.
ممنونم????
خواهش میکنم.
من با این دستور چهاربار کیک درست کردم و همشون واقعا عالی شد. میخواستم ازتون تشکر کنم،خیلی ممنون????
خواهش می کنم عزیزم.
تو قابلمه که کیک برشته نمیشه روی کیک برشته نمیشه راهی برای برشته شدن روی کیک هست؟
سلام فاطمه جان. می تونی از فر دست ساز استفاده کنی. برای فر دست ساز، یک تابه عمیق یا قابلمه که تقریبا کهنه شده اختصاص بدید به فر دست ساز، قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید داخلش یک قالب فلزی یا رینگ یا هرچیز فلزی بعنوان پایه قرار بدید و درش رو بذارید تا بیست دقیقه خوب داغ بشه با شعله متوسط. بعد قالبی که مایه کیک رو داخلش ریختید رو داخلش بذارید و درش رو بذارید، اگر در قابلمه خوب کیپ نمیشه حتما دمکنی بذارید.