کیک ارده و شیره خرما یه کیک فوق‌العاده مقوی و سالمه. اگه طعم ارده رو دوست داشته باشید حتما کیک ارده و شیره خرما رو هم دوست دارید. کیک ارده و شیره خرما بدون شکر درست میشه و همچنین میتونید از نصف مقدار آرد کیک رو با آرد سبوس‌دار جایگزین کنید. در ادامه با دستور پخت کیک ارده با شیره خرما مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کیک ارده و شیره خرما

  • آرد 2 پیمانه (لیوان دسته‌دار فرانسوی)
  • تخم مرغ 3 عدد
  • ارده نصف لیوان
  • شیره خرما نصف لیوان
  • شیر یا آب نصف لیوان
  • کره یا روغن مایع 5 قاشق سوپ‌خوری
  • بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد 2 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین 2 قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • مغز گردو خرد شده 10 عدد (به دلخواه)
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری

با این مقدار مواد اولیه میتونید برای 8 نفر کیک ارده با شیره خرما درست کنید.


طرز تهیه کیک ارده و کنجد با شیره خرما بدون فر داخل قابلمه

طرز تهیه کیک ارده و شیره خرما و کنجد بدون فر روی گاز

مرحله اول، هم زدن تخم مرغ با وانیل

برای شروع ابتدا تخم مرغ ها رو داخل یک ظرف بزرگ بشکنید. وانیل رو به تخم مرغ اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا زرده و سفیده به طور کامل با هم مخلوط بشن و به ترکیب یکدستی برسید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کنجدی نرم و ساده بدون ماست با شیر بدون فر در قابلمه

مرحله دوم، اضافه کرده ارده و شیره خرما

سپس کره آب شده (یا روغن مایع) رو به تخم مرغ اضافه کنید و کم هم بزنید. کمی بعد ارده رو اضافه کنید. هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن. اگه شیره خرمایی که استفاده می‌کنید خیلی غلیظه، اول شیره رو با مقداری شیر یا آب رقیق کنید. سپس در هزمان که مواد رو هم میزنید شیره خرما رو کم کم به مواد اضافه کنید و حدود یک دقیقه مواد رو هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست بشن.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر در قابلمه

مرحله سوم، اضافه کردن آرد

در این مرحله آرد، بیکینگ پودر و به دلخواه دارچین رو داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید و سپس مخلوط آرد و بیکینگ پودر و دارچین رو سه مرتبه الک کنید. مواد رو کم کم و طی سه مرحله به مواد مایع اضافه کنید و با لیسک مواد رو به صورت دورانی و فقط در یک جهت هم بزنید. مواد رو تا اندازه‌ای که با هم مخلوط بشن هم بزنید و بیشتر هم نزنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی ساده خانگی بدون فر روی گاز

مرحله چهارم، ریختن مایه کیک داخل قالب

کف قالب، کیک پز یا قابلمه مورد نظرتون رو چرب کنید و کمی آرد بپاشید. سپس دانه‌های کنجد رو کف ظرف بپاشید و به طور یکنواخت پخش کنید. مایه کیک رو به آرومی داخل قالب بریزید. اگه از گردو استفاده می‌کنید، ابتدا گردو ها رو خرد کنید به اندازه‌ای که زیر دندون احساس بشه. سپس گردو خرد شده رو داخل یک بشقاب بریزید و با یک قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید. نصف مایه کیک رو داخل قالب بریزید. سپس گردوی خرد شده رو روی مایه کیک بریزید و بقیه مایه کیک رو بریزید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک ژله ای ساده بدون خامه بدون فر

مرحله پنجم، پختن کیک ارده و شیره بدون فر

برای پخت کیک ارده و شیره خرما با قابلمه، یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.

می‌تونید قابلمه رو به صورت مستقیم روی شعله پخش‌کن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا کیک روی حرارت کم بپزه و مغزپخت بشه.

برای درست کردن کیک کیک ارده و شیره خرما با تابه روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. کف تابه رو چرب کنید و کنجد بپاشید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و بعد درب تابه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید که هیچ اما اگه از تابه معمولی استفاده می‌کنید، درب تابه دم‌کنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و به توجه به قطر تابه حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.

برای مطمئن شدن از اینکه کیک پخته شده یا نه، یه خلال دندون یا چوب کبریت رو به روی سطح کیک فرو کنید و بیرون بیارید. اگه به خلال دندون خمیر نچسبیده بود، یعنی کیک کامل پخته و آماده شده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی ساده قابلمه ای بدون فر روی اجاق گاز با پیمانه لیوان