گراتن بادمجان با سیب زمینی بدون گوشت غذایی خوشمزه و مناسب برای گیاه خوارانه. در دستور اصلی این غدا گوشت چرخ کرده وجود داره، اما در این دستور پخت گراتن از قارچ استفاده شده. در ادامه با دستور پخت گراتن سیب زمینی با و بادمجان و قارچ به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی و بادمجان بدون گوشت با قارچ
- سیب زمینی متوسط 4 عدد
- بادمجان متوسط 4 عدد
- قارچ 200 گرم
- پنیر پیتزا یک لیوان فرانسوی دستهدار
- پودر سوخاری 1 قاشق غذاخوری
- پیازچه نصف لیوان فرانسوی دستهدار (به دلخواه)
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
- آویشن 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
- سس بشامل یک لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه گراتن سیب زمینی و بادمجان و قارچ بدون گوشت بدون فر
مرحله اول، آبپز کردن سیب زمینی
سیب زمینی ها رو شسته و داخل قابلمه بذارید. داخل قابلمه آب بریزید تا جایی که روی سیب زمینی ها رو آب بپوشونه. یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید. حدود 30 دقیقه زمان بدید تا سیب زمینی ها آب پز بشن.
وقتی که سیب زمینی پخت و کمی خنک شد، پوست سیب زمینی رو بگیرید. سپس سیب زمینی ها رو به ورقه های نیم سانتیمتری حلقه کنید.
یک روش دیگه اینه که سیب زمینی ها رو شسته و با پوست به ورقه های نیم سانتیمتری حلقه کنید. سپس داخل ماهیتابه با مقدار کمی روغن تفت بدید تا کمی سرخ بشه.
مرحله دوم، سرخ کردن بادمجان
بادمجان ها رو پوست بگیرید و به قطر نیم سانتیمتر حلقه کنید. سپس حلقههای بادمجان رو داخل یک سینی بچینبد و روش مقداری نمک بپاشید. حدود نیم ساعت زمان بدید تا زردآب بادمجانها خارج بشه. سپس یک ماهیتابه روی حرارت بذارید، مقداری روغن بریزید و ورقههای بادمجان رو سرخ کنید.
مرحله سوم، تفت دادن قارچ
قارچ رو شسته و به صورت ورقهای خرد کنید. قارچ رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. روی قارچ کمی نمک بپاشید و آبلیمو رو روی قارچ بریزید و هم بزنید تا ورقههای قارچ به آبلیمو آغشته بشه. حرارت رو زیاد کنید تا قارچ آب نیندازه. وقتی که قارچ کمی تفت خورد از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم، اماده کردن سس بشامل
مرحله ششم، چیدن مواد داخل تابه
برای پختن گراتن سیب زمینی و بادمجان بدون فر روی گاز، بهتره که از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه رو کمی چرب کنید و در صورت دلخواه کمی پودر سوخاری کف تابه بپاشید.
کف تابه یک لایه سیب زمینی بچینید، روی سیب زمینی کمی پودر سیر، آویشن و فلفل بپاشید و کمی هم پنیر پیتزا و در صورت دلخواه پیازچه خرد شده بپاشید.
سپس یک لایه بامجان سرخ شده رو روی سیب زمینی بچینید، سپس کمی پودر سیر، آویشن و فلفل بپاشید و کمی هم پنیر پیتزا بپاشید و یک لایه قارچ روی بادمجان بچینید.
دوباره یک لایه سیب زمینی، ادویه، پنیر پیتزا، یک لایه بادمجان و قارچ بچینید. در آخر سس بشامل رو روی مواد بریزید و با یک لایه پنیر پیتزا سطح مواد رو به طور کامل بپوشونید. درب تابه رو ببندید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا پنیر پیتزا آب بشه و گراتن آماده بشه.
برای پخت گراتن در مایتابه روی گاز از شعله پخشکن استفاده کنید. اگه تابه دوطرفه ندارید و از تابه معمولی استفاده میکنید، درب تابه دمکنی بذارید تا آبی که زیر درب تابه جمع میشه، روی گراتن نریزه.
مرحله هفتم، سرو و تزئین
بعد از گذشت 30 تا 40 دقیقه، وقتی که پنیر پیتزای روی گراتن آب شد، تابه رو از روی حرارت بردارید و چند دقیقه صبر کنید تا گراتن کمی خنک شه. سپس گراتن رو برش بزنید و داخل بشقاب سرو کنید و روش جعفری خرد شده یا پیازچه خرد شده بریزید.
میزان مواد به اندازه ظرفی که انتخاب میکنید بستگی داره.
نکات مهم و فوت وفن های پخت گراتن سیب زمینی و بادمجان بدون گوشت
- برای درست کردن گراتن سیب زمینی، میتونید پوست سیب زمینی رو نگیرید.
- برای طعم بهتر، بین همه لایه ها کمی پیازچه خرد شده یا جعفری خرد شده بپاشید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوکو سبزیجات رژیمی و خوشمزه؛ تصویری و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکوی کدو سبز، غذایی سالم، رژیمی، ساده و ارزان
طرز تهیه کوکوی کلم پیچ، غذایی خوشمزه، سبک، سالم و ارزان
طرز تهيه خوشمزه ترین كوكوی لوبيا سبز تبريزی؛ مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه کوکوی تره فرنگی با سیب زمینی
عاااالی ممنونم
خواهش