سس بشامل (Béchamel sauce) کاربردهای زیادی تو آشپزی داره و به عنوان بیس اصلی برای بسیاری از خوراکهای فرنگی، لازانیا و … استفاده میشه.
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
- کره 40 گرم
- آرد سفید دو قاشق غذاخوری
- شیر یک لیوان
طرز تهیه سس بشامل (سس سفید لازانیا)
مرحله اول، آب کردن کره
یه ماهیتابه نچسب رو روی حرارت ملایم بگذارید و 40 گرم کره رو داخل ماهیتابه بیندازید و هم بزنید تا آب بشه.
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
وقتی که کره آب شد 2 قاسق غذاخوری آرد سفید رو به کره آب شده اضافه کنید و حدود 15 ثانیه آرد رو با کره تفت بدید و به طور مدام هم بزنید.
مرحله سوم، اضافه کردن شیر
یک لیوان شیر رو که به دمای محیط رسیده به مواد اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. تا زمانی که سس بشامل به غلظت مناسب برسه باید به هم زدن ادامه بدید.
مرحله چهارم
وقتی که سس بشامل به غلظت مناسب برسه آماده میشه.
نکته مهم: سس بشامل رو کمی قبل از اینکه به غلظت مورد نظرتون برسه باید از روی گاز بردارید. چون که وقتی سس بشامل سرد میشه کمب خودشو میگیره و سفت میشه.
اگه دوست داشته باشید، به دلخواه می تونید در آخر کار، وقتی که سس از روی حرارت برداشتید و هنوز گرمه دو قاشق غذاخوری حتمه به سس اضافه کنید و خوب هم برنید تا خامه حل بشه. سس بشامل رو میتونید تا چند روز داخل یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن سس بشامل میتید سس رو روی حرارت ملایم قرار بدید، کمی شیر اضافه کنید و تند تند همش بزنید تا سس کمی رقیق بشه.