مربای هویج مربایی بسیار خوشمزه و پرطرفداره. در ادامه با طرز تهیه مربای هویج مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج رنده شده کارخانه ای
- هویج 1 کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم
- گلاب 4 قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- آب 4 لیوان دستهدار فرانسوی
- زعفران آب کرده 2 قاشق غذاخوری
- عرق هل 2 قاشق غذاخوری (یا پودر هل نصف قاشق چایخوری)
طرز درست کردن مربای هویج کارخانه ای
مرحله اول، پوست گرفتن هویج
برای شروع، ابتدا ته هویج رو جدا کنید و پوستش رو بگیرید، سپس هویجها رو چند دقیقه داخل آب سرد خیس کنید. سپس هویجها رو شسته و داخل آبکش بریزید.
مرحله دوم، رنده کردن هویج
هویجها رو به سلیقه خودتون با رنده درشت یا ریز رنده کنید و داخل قابلمه بریزید. قابلمه هویج رو روی حرارت بذارید تا هویج کمی حرارت ببینه و نرم بشه. حدود 20 دقیقه برای تفت دادن هویح کافیه.
دقت کنید که در زمان پخت هویج رو چندین مرتبه هم بزنید و زیر و رو کنید.
مرحله سوم، پخت اولیه هویج
وقتی که هویج آب انداخت و آبش کشیده شد و رنگ هویج کمی عوض شد، 4 لیوان آب جوش به هویج اضافه کنید و حرارت رو کم کنید و اجازه بدید هویج حدود یک ساعت با دمای کم کامل بپزه.
سپس به آرومی و کم کم شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب حل بشه. سپس یک ساعت و ربع زمان بدید تا مربا قوام بیاد.
وقتی که مربا به جوش اومد، اگه روی مربا کف تشکیل شد، حتما کف رو جمع کنید.
مرحله چهارم، قوم اومدن مربا
در این مرحله شعله پخشکن رو زیر قابلمه بذارید، درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید و اجازه بدید مربا هویج رنده شده کارخانه ای بپزه و به قوام لازم برسه. هر 15 دقیقه یکبار به مربا سر بزنید و مربا رو هم بزنید. حدود 1 ساعت زمان بدید تا مربا بپزه.
مرحله پنجم، اضافه کردن آبلیمو
برای اینکه متوجه شویم مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه با استفاده از یک قاشق غذاخوری کمی از شهد مربا رو بردارید و داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد در آّب باز نشد و به صورت یک قطره کف لیوان نشت، یعنا مربا به غلظن مناسب رسیده.
وقتی که مربا به غلظت و قوام مناسب رسید، پودر هل و گلاب رو به مربا اضافه کنید و 5 دقیقه مانده با پایان پخت آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و سپس مربا رو از روی حرارت بردارید.
مرحله ششم، نگهداری از مربا
حدود 10 تا 12 ساعت زمان بدید تا مربا داخل قابلمه بمونه و به طور کامل خنک بشه، سپس مربا رو داخل ظرفهای شیشهای تمیز و خشک بریزید و داخل یحچال یا جای خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای هویج رنده شده با عسل
برای درست مردن مربای هویج رنده شده با عسل باید شکر رو حذف کنید و عسل رو جایگزین کنید.
طرز تهیه مربای هویج رنده شده ریز (طرز تهیه مربای هویج مغازه ای)
مواد لازم
- هویج ۲ کیلو
- شکر ۱/۵ کیلو
- خلال پسته یک قاشق غذاخوری
- خلال بادام ۲ قاشق غذاخوری
- هل به مقدار دلخواه حدود ۵ یا ۶ تا
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- آبلیمو تازه ۱ قاشق غذاخوری پر
- گلوکز برای شفاف شدن ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
هویج ها را شسته و رنده کرده برای لطیف شدن میتونید با رنده ریز رنده کنید. بعد از رنده شدن نصف شکر را لابه لای هویج ریخته و ۲۴ ساعت در یخچال قرار داده تا آب بندازد.
بعد آن را روی حرارت ملایم قرار داده اجازه میدیم تا هویج ها پخته شود. هنگام پخته شدن مابقی شکر را اضافه کرده خلال بادام را از قبل با آب گرم خیس کرده و داخل آن میریزیم یک ساعت هم هویج ها با بادام پخته شود.
هل ها رو هم از همان ابتدا اضافه میکنیم تا مربای خوش عطری داشته باشیم خلال پسته رو هم در انتها اضافه میکنیم.
در یک ظرف جدا به صورت بن ماری گلوکز را روی بخار گرم به صورت مایع دراورده و مایع رو با کمی شکر و چند قاشق آب مخلوط کرده و به مربا اضافه میکنیم.
وقتی شهد داخل مربا خوب قوام آمد آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمیداریم به مدت ۲۴ ساعت در ظرف خودش میذاریم بمونه، بعد داخل شیشه ها میریزیم.
طرز تهیه مربای هویج کارخانه ای با غذاساز
از اونجایی که خودم مربا هویج رنده شده دوست ندارم همیشه این جوری درست میکنم نگم چقدر خوش مزه و خوشرنگ میشه!
مواد لازم
- شکر ۱ کیلو
- هویج ۱ کیلو
- آب نصف لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- پوست پرتقال ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- جوهر لیمو نصف قاشق چای خوری یا آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
اول هویج هارو خوب بشورید و پوست بگیرید.
من هویج هامو داخل غذاساز ریختم چند پالس زدم تا کمی ریز بشه شما میتونید رنده ریز بزنید.
حالا داخل قابلمه بریزید و شکر رو روش بریزید آب و پوست پرتقالم بهش اضافه کنید و بزارید روی حرارت تا به نقطه جوش برسه.
در حین قُل خوردن کف های روی مربا رو بردارید اینجوری مرباتون براق میشه و کپک یا شکرک نمیزنه.
حدود نیم ساعت تا ۴۰ دیگه زمان بدید تا مربا خوب بپزه و مغز پخت بشه و قوام بیاد در آخر گلاب و کمی وانیل بهش اضافه کنید و خاموش کنید و بذارید چند ساعت تو محیط آشپزخونه بمونه من حدود ۱روز میذارم بمونه و بعد داخل شیشه میریزم ومیزارم داخل یخچال. نوش جان
فوت و فن مربای هویج
- دقت کنید که نباید اجازه بدید که مربای هویج نباید بیش از حد قوام بیاد، چون که ممکنه شکرک بزنه.
- مربای هویج نباید خیلی رقیق باشه چون که ممکنه کپک بزنه ونه خیلی غلیظ وکشدار که شکرک بزنه.
- مربای هویج وقتی که داخل یحچال نگهداری میشه غلیظ تر میشه.
- برای درست کردن مربای هویج کارخانه ای هویج رو حتما ریز رنده کنید یا چرخ کنید.
- اگه میخوایید مرباتون مثل مربای هویج کارخانه ای بشه با غذا ساز یا سبزی خرد کن خرد کنید.
- بزارید مرباتون کامل قوام بیاد و هویجا پخته بشه بعد شعله رو خاموش کنید وگرنه کپک میزنه قبل از خاموش کردن یکم تست کنید.
- این مربا رو اگه به همین روش درست کنید همینجوری خوشرنگ هست و نیازی به زعفرون نداره.
- اگه نکات رو کامل رعایت کنید یه مربای عالی و خوشمزه دارید.
عالی
????????????