مربای هویج مربایی بسیار خوشمزه و پرطرفداره. در ادامه با طرز تهیه مربای هویج مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه مربای هویج رنده شده کارخانه ای

  • هویج 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • گلاب 4 قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
  • آب 4 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • زعفران آب کرده 2 قاشق غذاخوری
  • عرق هل 2 قاشق غذاخوری (یا پودر هل نصف قاشق چای‌خوری)

طرز درست کردن مربای هویج کارخانه ای

طرز تهیه مربای هویج رنده شده

مرحله اول، پوست گرفتن هویج

برای شروع، ابتدا ته هویج رو جدا کنید و پوستش رو بگیرید، سپس هویج‌ها رو چند دقیقه داخل آب سرد خیس کنید. سپس هویج‌ها رو شسته و داخل آبکش بریزید.


مرحله دوم، رنده کردن هویج

هویج‌ها رو به سلیقه خودتون با رنده درشت یا ریز رنده کنید و داخل قابلمه بریزید. قابلمه هویج رو روی حرارت بذارید تا هویج کمی حرارت ببینه و نرم بشه. حدود 20 دقیقه برای تفت دادن هویح کافیه.
دقت کنید که در زمان پخت هویج رو چندین مرتبه هم بزنید و زیر و رو کنید.


مرحله سوم، پخت اولیه هویج

وقتی که هویج آب انداخت و آبش کشیده شد و رنگ هویج کمی عوض شد، 4 لیوان آب جوش به هویج اضافه کنید و حرارت رو کم کنید و اجازه بدید هویج حدود یک ساعت با دمای کم کامل بپزه.

سپس به آرومی و کم کم شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب حل بشه. سپس یک ساعت و ربع زمان بدید تا مربا قوام بیاد.

وقتی که مربا به جوش اومد، اگه روی مربا کف تشکیل شد، حتما کف رو جمع کنید.


مرحله چهارم، قوم اومدن مربا

در این مرحله شعله پخش‌کن رو زیر قابلمه بذارید، درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید و اجازه بدید مربا هویج رنده شده کارخانه ای بپزه و به قوام لازم برسه. هر 15 دقیقه یکبار به مربا سر بزنید و مربا رو هم بزنید. حدود 1 ساعت زمان بدید تا مربا بپزه.


مرحله پنجم، اضافه کردن آبلیمو

برای اینکه متوجه شویم مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه با استفاده از یک قاشق غذاخوری کمی از شهد مربا رو بردارید و داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد در آّب باز نشد و به صورت یک قطره کف لیوان نشت، یعنا مربا به غلظن مناسب رسیده.
وقتی که مربا به غلظت و قوام مناسب رسید، پودر هل و گلاب رو به مربا اضافه کنید و 5 دقیقه مانده با پایان پخت آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و سپس مربا رو از روی حرارت بردارید.


مرحله ششم، نگهداری از مربا

حدود 10 تا 12 ساعت زمان بدید تا مربا داخل قابلمه بمونه و به طور کامل خنک بشه، سپس مربا رو داخل ظرف‌های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و داخل یحچال یا جای خنک نگهداری کنید.


طرز تهیه مربای هویج رنده شده با عسل

برای درست مردن مربای هویج رنده شده با عسل باید شکر رو حذف کنید و عسل رو جایگزین کنید.


فوت و فن مربای هویج

  • دقت کنید که نباید اجازه بدید که مربای هویج نباید بیش از حد قوام بیاد، چون که ممکنه شکرک بزنه.
  • مربای هویج نباید خیلی رقیق باشه چون که ممکنه کپک بزنه ونه خیلی غلیظ وکشدار که شکرک بزنه‌.
  • مربای هویج وقتی که داخل یحچال نگهداری میشه غلیظ تر میشه.
  • برای درست کردن مربای هویج کارخانه ای هویج رو حتما ریز رنده کنید یا چرخ کنید.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به
طرز تهیه مربای انجیر له شده (خرد شده) زرد یا سیاه
طرز تهیه مربای کدو حلوایی (کدو تنبل) رنده شده
طرز تهیه مربای زرشک تازه قرمز

Rate this post