ترشی بادمجان شکم پر بوشهری رو پیشنهاد می کنم یک بار امتحان کنید. البته این ترشی دو نوع است، یکی فقط با بادمجان شکم پر و موسیر هست. نوعی دیگه هویج و گل کلم هم استفاده میشه، بستگی به ذائقه شما داره، من همیشه به این روش درست میکنم.

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهری

  • بادمجان محلی ۵ کیلو
  • سرکه انگور محلی ۴ تا ۵ لیتر
  • موسیر نیم کیلو
  • هویج ۲ کیلو
  • گل کلم ۱ بوته
  • سیر خشک نیم کیلو
  • خرما ۵۰۰ گرم
  • تمر هندی ۵۰۰ گرم

مواد میانی بادمجان

  • فلفل عنابی یا هندی ۲۰۰ گرم
  • فلفل سیاه ۲ قاشق غذاخوری
  • گلپر ۳ قاشق غذاخوری
  • تخم گشنیز ۴ قاشق غذاخوری
  • سیاه دونه ۱۰۰ گرم
  • زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک به اندازه نیاز

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهری سنتی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهری

برای شروع اول بادمجان ها رو تمیز و کلاهک بالا رو نگه میداریم و از وسط تا نیمه شکاف میدم و نمک زده تا تلخی آن گرفته شود، بعد از نیم ساعت شسته و میزاریم توی آبکش تا آب اضافی گرفته بشه.

حالا در یک قابلمه بزرگ ریخته و با سرکه، که روی آنها رو بگیره، با درِ نیمه باز که سرکه سَر نره، میزاریم کمی بپزه به اندازه ای که ی جوش بزنه و له نشه.

نیم پز که شد، بعد میزاریم توی آبکش یا سینی تا کاملا خشک و خنک بشه.

سپس هویج ها رو هم با آب کمی پخته و میزاریم کنار تا خنک بشه.

از شب قبل موسیر ها رو تمیز کرده و خیس داده، قبل از درست کردن ترشی در صافی می ریزیم تا کاملا آبش کشیده شود.

حالا تمام مواد خشک که (فلفل هندی، گلپر، فلفل سیاه، تخم گشنیز، نمک، زرد چوبه و بقیه مواد رو) به همراه نیم کیلو سیر خشک پوست گرفته شده، در میکسر ریخته و با هم میکس کرده، به جز سیاه دانه نباید خرد شود.

فقط با بقیه مواد مخلوط میشه. (تخم گشنیز و سیاه دانه رو تَفت دهید.)

حالا با قاشق از مواد برداشته و در لای بادمجان ها ریخته تا تمام شود.

در ظرف مورد نظر به ترتیب لایه به لایه اول بادمجان بعد هویج و موسیر و گل کلم می‌ریزیم تا تمام شود.

از باقیمانده سرکه که از جوشاندن بادمجان ها اضافه امده بوده استفاده کرده خرما و تمر هندی در آن خیس داده اگر سرکه کم بود اضافه میکنیم و با دست خوب چنگ زده تا شیره و هسته آنها جدا شود.

سپس از صافی رد میکنیم و می ریزیم روی ترشی و درب ظرف رو کاملا بسته تا هوا نکشه به مدت دو تا سه ماه در جای خنک نگهداری کرده.

نکات مهم تهیه ترشی بادمجان شکم پر بوشهری

  • هیچ کدوم از مواد یا ظروف نباید چرب باشه و گرنه ترشی خراب و کپک میزنه.
  • اگر در ظرف بزرگ به مقدار زیاد درست کردید بعد از باز کردن آن ترشی رو در ظرف های کوچک تر ریخته و در یخچال نگهداری کنید.