شکر پاره، یکی از محبوب ترین دسرهای ترکیه ای هست که با شربت مخصوص تهیه میشه. اگه شکر پاره رو با این دستور تهیه کنید، هیچ تفاوتی با شکرپاره بیرون نخواهد داشت. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه شکرپاره ترکیه ای

  • کره یا مارگارین 250 گرم (نرم شده در دمای اتاق)
  • تخم‌مرغ 2 عدد (زرده یکی برای رومال جدا شود)
  • ایرمیک (آرد سمولینا، از لوازم قنادی فروشی بخرید) نصف لیوان
  • پودر قند نصف لیوان
  • وانیل شکری 1 پاکت (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
  • بکینگ‌پودر 1 پاکت (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • آرد به مقدار لازم (حدود 3 لیوان)

مواد لازم برای تهیه شربت

  • شکر 2 و نیم لیوان
  •  آب 3 و نیم لیوان
  • آب لیمو از 1 قاشق‌ غذاخوری مقداری کمتر

مواد لازم برای روی شکرپاره

  • زرده تخم‌مرغ جدا شده 1 عدد
  • شیره انگور 1 قاشق‌چایخوری (می‌توانید استفاده نکنید)
  • فندق به مقدار لازم (به دلخواه)
  • پسته به مقدار لازم (به دلخواه)

اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی‌ معادل چهار پنجم لیوان دسته دار


طرز تهیه شکرپاره ترکی خوشمزه و ساده

طرز تهیه شکرپاره ترکی

برای شروع ابتدا شربت را آماده کنید، شکر و آب را داخل قابلمه ریخته روی اجاق بذارید بجوشد.

وقتی جوشید حرارت اجاق را روی متوسط قرار دهید آب لیمو را اضافه کنید. حدود 20 دقیقه دیگر به جوشاندن ادامه دهید. سپس شربت را از روی اجاق بردارید و کنار بذارید خنک شود.

برای تهیه خمیر، تمام مواد به جز آرد و بکینگ‌پودر را داخل ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید. (نیازی به همزن برقی نیست، با دست یا با قاشق هم بزنید).

در آخر بکینگ پودر و آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید. حتما آرد را با کنترل و به اندازه ای بریزید که خمیری با سفتی متوسط آماده شود. (قوام خمیر به اندازه‌ای باشد که خیلی سفت نشود و نرم و چسبناک هم نباشد.)

از خمیر تکه‌هایی که از گردو کمی بزرگتر است جدا کرده کف دستتان گرد کنید. با فاصله داخل سینی بچینید. (نیاز به چرب کردن سینی نیست چون خمیر شکرپاره چرب است)

زرده تخم مرغ و شیره انگور را با هم مخلوط کنید و با فرچه روی شکرپاره ها بزنید. با چنگال روی شکرپاره ها خط بندازید.

وسط آنها فندق، گردو یا بادام بذارید و کمی فشار بدید.

داخل فر 175 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین بدون فن حدود 35 تا 30 دقیقه تا وقتی که کاملا سرخ شوند بپزید.

اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی شکر پاره ها سرخ نشد میتوانیدکمی هم حرارت بالا را روشن کنید دقت کنید خیلی سرخ نشود.

بعد از اینکه شکرپاره ها را از فر بیرون آوردید 3 تا 2 صبر کنید سپس شربت کاملا خنک شده را روی شکرپاره ها بریزید.

وقتی شکرپاره‌ها شربت را جذب کرده و خنک شدند داخل سینی دیگری بچینید. اگر 1 تا 2 ساعت داخل یخچال بذارید استراحت تا کند خیلی بهتر می‌شود.

نوش جان.


طرز تهیه شکرپاره پسته ای

مواد لازم برای خمیر:

  • ۱۲۵ گرم کره هم دمای اتاق
  • ۱ تخم مرغ
  • 1 تا 2 قاشق غذاخوری پودر قند
  • ۵۰ گرم آرد سمولینا (ایرمیک)(حدود یک چهارم پیمانه)
  • ۳ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • حدود نیم الی سه چهارم پیمانه، پودر پسته
  • 1 تا 2 قاشق چایخوری پودر هل
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • ۲۳۰ گرم آرد (نزدیک دو پیمانه)

مواد لازم برای شربت:

  • ۲ و نیم پیمانه شکر
  • ۳ پیمانه آب
  • چند قطره آبلیمو طبیعی

طرز تهیه

برای شربت، آب و شکر رو روی حرارت بذارین تا شکر حل شه و وقتی شروع کرد به جوشیدن، آبلیمو رو اضافه کنید و ۵ دقیقه بجوشونین بعد از روی حرارت بردارید تا خنک شه.

برای خمیر، کره و پودر قند رو با همزن دستی هم بزنین بعد وانیل، پودر هل، تخم تخم و آرد سمولینا رو اضافه و مخلوط کنین بعد آرد و بیکینگ پودر رو کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بشه که به دست نمیچسبه. اگه خمیر سفت شه، شربتو نمیکشه.

از خمیر به اندازه گردو بردارین و گرد کرده و گودی ایجاد کنین و روی سینی فر با فاصله بچینین و در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا طلایی شن بعد از فر دربیارین و بعد از ۲-۳ دقیقه، شربت خنک (ولرم) رو روشون بریزین با ملاقه. بعد از ۳ تا ۴ ساعت، تزیین و سرو کنید.

آرد سمولینا رو حذف نکنین تا شکرپارتون خمیری نشه.


طرز تهیه شیرینی شکرپاره ترکی ساده

مواد لازم

  • آرد ۲۳۵ گرم (۲ پیمانه سر پر)
  • آرد سمولینا ۱۰۰ گرم (۱/۲ پیمانه سر پر)
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن ۵۰ یا کره ۱۲۵ گرم
  • پودر قند ۶۰ گرم (۱/۳ پیمانه)
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

روغن ۵۰ یا کره رو با پودر قند مخلوط کرده تخم مرغ رو اضافه کنید کامل که یکدست شد بعد آرد سمولینا بکینگ پودر و وانیل رو اضافه کنید دوباره مخلوط کنید تا یکدست بشه.

آرد رو کم کم اضافه کنید حدود ۱۰ دقیقه کامل ورز بدید روشو بپوشونید ۱۰ دقیقه بمونه.

بعد به اندازه های یکسان تقسیم کنید به شکل دایره یا بیضی داخل سینی فر با فاصله بچینید.

با زرده باقی مونده روی شیرینی ها رو رومال کنید و با چنگال روش بزنید و هر مغزی که خواستید بزارید.

داخل فر که از قبل گرم کردید درجه ۱۶۰ برای فرهای برقی و ۱۸۰ برای فرهای گازی به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بزارید تا کامل روش طلایی بشه اگر فرتون گازی هست بعد از پخت در آخر کمی گریل روشن کنید تا روش طلایی بشه.

بعد از خارج کردن از فر شربت خنک رو روش بریزید و بزارید حدود ۳۰ دقیقه الی یک ساعت بمونه تا کامل شربت جذبش بشه.

برای شربت بار، یک و نیم لیوان آب رو با یک لیوان شکر بزارید روی حرارت خیلی کم بدون اینکه هم بزنیدش بعد از آب شدن شکر بهش کمی زعفران یک قاشق چای‌خوری آب لیمو اضافه کنید بزارید روی حرارت ۵ دقیقه بمونه بعد از رو حرارت بردارید تا خنک بشه.

این شیرینی چون با روغن درست میشه ماندگاری بالایی داره و داخل ظرف در بسته تا یک هفته در محیط و داخل یخچال به مدت طولانی میتونید نگه داری کنید.

جایگزین روغن میتونید مارگارین و یا کره استفاده کنید ولی امکان داره بوی کره قالب باشه.

آرد سمولینا رو از لوازم قنادی میتونید تهیه کنید و اصلا قابل حذف نیست.


طرز تهیه شکرپاره فندوقی

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی

مواد لازم:

  • 150 گرم کره و یا مارگارین
  • نصف استکان روغن مایع (استکان کمر باریک ترک، 40 گرم)
  • نصف استکان ایرمیک (سمولینا ، 30 گرم)
  • حدود 1 استکان پودر قند (50 گرم)
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 3 الی 3.5 لیوان آرد(نسبت به نوع آرد میتواند متغیر باشد لطفا با کنترل اضافه کنید)
  • 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم و یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 استکان فندق ریز خرد شده (میتوانید کمتر بریزید. گردو هم میشود)

برای شربت:

  • 3 لیوان شکر
  • 3 و نیم لیوان آب
  • آب نصف لیمو

برای روی شکرپاره:

  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 قاشق چای خوری شیره انگور (یا شیره خرما، در فیلم بدون شیره خرما درست شده است)

طرز تهیه:

ابتدا برای شربت آب و شکر و آبلیمو را داخل قابلمه ای بریزید و روی اجاق بذارید. بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد 10 دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشانید و از روی اجاق بردارید و کنار بذارید سرد شود.

برای خمیر شکر پاره، کره، تخم مرغ، روغن مایع، ایرمیک و پودر قند را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید (با دست یا با لیسک) بکینگ پودر، فندق خرد شده را اضافه کنید و آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید.

آرد را با کنترل و به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. خمیر را بصورت بیضی شکل داده داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بچینید. زرده تخم مرغ بمالید و با چنگال روی شکرپاره ها خط بیندازید.

داخل فر 180 درجه از قبل گرم شده تا زمانیکه روی آن سرخ شود بپزید. (بستگی به حرارت فر شما دارد حدود 25 تا 30 دقیقه، اجازه دهید روی شکرپاره ها سرخ شود تا موقع جذب شربت خمیری نشود)

بعد از فر بیرون آوردن از فر کاغذ روغنی را بردارید و بدون معطلی شربت سرد شده را روی شکرپاره بریزید. (شکرپاره گرم، شربت سرد) برای اینکه هر طرف آن شربت را بطور یکسان جذب کند، میتوانید برگردانید و کمی به این صورت نگه دارید.

روی آن را بپوشانید و یکی دو ساعت استراحت دهید. سپس سرو کنید. (بهتر است مقدار کم درست کنید که خیلی نماند.)