نان اسکان پنیر و سبزی یه نان پنیر و سبزی و گوجه فرنگی خشک شده هست. این نون به اسکان یا اسکُن معروفه. عامل پف دهنده اش بیکینگ پودره و مثل بقیه نونها خمیرمایه نداره. اسکان ها دو نوع اند: یا کمی شیرین هستن و با چایی یه عصرونه مناسب به شمار میان و یا مثل این یکی شور و ترش هستن که معمولا یه پیش غذا یا یه شام سبک به حساب میان.

من توی این نون گوجه فرنگی خشک شده استفاده کردم که معمولا گوجه رو تو فصل تابستون که ارزونتره به دو روش خشک می کنم یا ورقه ورقه می کنم و میذارم تو سبد و جلو آفتاب داغ تابستون میذارم و قشنگ خشک میشه یا توی فر یا میوه خشک کن خشک می کنم. هر دو روش راحت و خوبه و فقط بعد از خشک شدن گوجه ها رو توی ظرف دردار تو یخچال نگه داری می کنم.

مواد لازم برای تهیه نان اسکان پنیر و سبزی

  • آرد ۲ لیوان
  • کره ۶۰ گرم
  • ماست ۱/۲ لیوان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پنیر فتا ۱۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی خشک شده و خرد شده ۳/۴ لیوان
  • نعنا تازه خردشده ۳/۴ لیوان
  • پیازچه خردشده ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
  • نمک ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه نان اسکان پنیر و سبزی

طرز تهیه نان اسکون (اسکان) پنیر و سبزی

برای شروع ابتدا آرد را الک کرده و با نمک و بکینگ پودر مخلوط می کنیم.

کره را سرد سرد از یخچال خارج کرده و روی آرد ها رنده درشت می کنیم بعد با کمک دو چنگال خوب مخلوط می کنیم تا مثل خرده بیسکوییت شود .(اصلا از دستمون استفاده نمی کنیم حرارت دست خمیر رو خراب می کنه.)

تخم مرغ و ماست را وسط آرد ریخته و با چنگال از مرکز به طرف دیواره های کاسه هم می زنیم و مخلوط می کنیم و بعد پیازچه و گوجه خشک خردشده و نعنا خردشده و پنیر رنده را افزوده و باز با چنگال مخلوط می کنیم. (از هر نوع پنیری می تونید استفاده کنید.)

بعد خمیر را با دست در حد پنج شماره ورز می دهیم. یک. دو . سه. چهار. پنج و تماااام

بیشتر ورزش ندهید و خمیر را به شکل یک دیسک با ارتفاع تقریبی ۴ سانتی متر در آورده و درسینی فری که کاغذ روغنی انداختیم قرار می دهیم.

بعد با یک کارد خمیر را به مثلا ۸ قسمت مساوی تقسیم کرده و در فری که از قبل داغ شده به مدت تقریبی نیم ساعت ویا تا زمانی که روی نان برشته شود قرار می دهیم.

بهتون پیشنهاد می کنم حتما درستش کنید واقعا خوشمزه است. مخصوصا جون میده برای افطار.