سمبوسه سیب زمینی با نون لواش یه سمبوسه ترد و خوشمزهست. سمبوسه غذای پرطرفداره که میتونید با مواد غذایی مختلف موجود تو خونه اون رو درست کنید. سمبوسه از اون غذاهای راحت و خوشمزس که برا پیک نیک و دورهمیهای دوستانه گزینه خیلی مناسبیه.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه سیب زمینی بپون گوشت با نون لواش
- سیب زمینی متوسط پنج عدد
- پیاز متوسط یک عدد
- جعفری خوردشده صدتا صد و پنجاه گرم (به دلخواه)
- نان لواش به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
دستور تهیه سمبوسه سیب زمینی با نان لواش بدون گوشت و مرغ
برای شروع ابتدا سیب زمینی ها را را آب پز کرده، پوست کنده حسابی له یا رنده درست کنید.
سپس پیاز را پوست و رنده درشت کرده، روغن را داخل تابه ریخته روی حرارت قرار دهید و پیازها را در روغن تفت داده تا سبک شود.
به دلخواه جعفری خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه و کمی تفت دهید.
سپس سیب زمینی رنده شده را اضافه و خوب مخلوط کنید تا تفت بخورد.
در ادامه لواش را به درازا برش دهید و مقداری از مواد سمبوسه را داخل آن قرار دهید و به شکل مثلث بپیچانید.
بعداز بستن سمبوسه ها آن ها را در روغن سرخ کرده و سپس داخل توری قراردهید تا روغن آن ها کشیده شود. نوش جان.
روش دوم طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با نان لواش
مواد لازم
- نان لواش ۴ عدد
- سیب زمینی ۴۰۰ گرم
- پیاز یک عدد
- جعفری یک دسته متوسط
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن مخصوص سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا یکی از سیب زمینی هارو کنار میذاریم و بقیه سیب زمینی هارو به همراه ۲ لیوان آب و یک قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
حدود ۴۰ دقیقه زمان لازمه تا سیب زمینی ها بپزن، بعد سیب زمینی باقیمانده را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد میکنیم بعد با آب سرد میشوییم تا نشاسته اضافه آن از بین برود.
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده سپس درون یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و پیاز را به خوبی تفت میدیم تا سبک شود.
بعد زردچوبه را به همراه فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه میکنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه میدیم در ادامه سیب زمینی خرد شده رو ره تابه اضافه میکنیم.
سیب زمینی نگینی شده رو خوب سرخ میکنیم بعد نیمی از جعفری خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و حدود ۲ دقیقه دیگه مواد را تفت میدیم تا با هم ترکیب شوند بعد تابه رو از روی حرارت برمیداریم.
پوست سیب زمینی های آبپز شده را میگیریم و درون کاسه مناسب میریزیم سپس با گوشتکوب له میکنیم سپس باقیمانده جعفری را به آن اضافه کرده و خوب ترکیب میکنیم.
تابه حاوی سیب زمینی نگینی را مجددا روی حرارت قرار داده و سیب زمینی له شده رو به آن اضافه میکنیم و مواد رو خوب تفت میدیم تا با هم مخلوط شوند و یکدست شوند.
تابه رو از روی حرارت برمیداریم. نان های لواش را به اندازه ۱۰ در ۳۰ برش میزنیم سپس ۱ قاشق سر پر از مواد روی هر نان قرار داده و به صورت مثلثی جمع میکنیم.
نوع پیچیدن سمبوسه سلیقه ای است میتونید به شکل لقمه ای بپیچید.
بعد از پیچیدن یک تابه روی حرارت قرار داده روغن سرخ کردنی داخل آن میریزیم روغن به اندازه ای باید باشد که سمبوسه داخل آن شناور باشد.
حرارت باید کم باشد ولی روغن باید کاملا داغ باشد حالا سمبوسه هارو داخل روغن ریخته و میذاریم خوب سرخ شوند.
هر دو طرف سمبوسه هارو سرخ کرده و در پایان آنها را درون توری فلزی یا روی دستمال حوله ای قرار میدهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس درون ظرف مناسب می چینیم و با سس دلخواه سرو میکنیم.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه سمبوسه سیب زمینی با نان لواش
- بعضی ها همراه جعفری، از گشنیز و تره نیز در تهیه سمبوسه استفاده میکنند.
- اگر میخواهید سمبوسه تندی داشته باشید، مقدار فلفل مواد را افزایش دهید.
- مواد داخل سمبوسه را حداقل به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا سیب زمینی از حالت آبپز در بیاد و سرخ بشه.
- تفت دادن سیب زمینی باعث میشه سمبوسه خوشمزه تر بشه.
- نان لواش را به نوارهای ۱۰ در ۳۵ سانتی برش بزنید. (سایز نان سلیقه ای)
- سمبوسه های پیچیده شده را بین دستمال یا پلاستیک قرار بدید تا در حین کار نون لواش خشک نشه.
- سمبوسهها را در روغن داغ با حرارت متوسط سرخ کنید و بعد از سرخ شدن روی توری یا دستمال کاغذی بذارین تا روغن اضافی گرفته بشه.
- اگه در زمان سرخ کردن سمبوسهها حرارت خیلی کم باشه یا روغن داغ نباشه، روغن جذب نون لواش میشه.
دستور پختهای پیشنهادی:
طرز تهیه سمبوسه عربی بدون گوشت با نان لواش
مواد لازم
- سیب زمینی آب پز ۷ عدد
- پیاز نگینی خرد شده درشت ۲ عدد
- نخود فرنگی ۲ پیمانه
- جعفری خرد شده(تازه) ۱ پیمانه
- نمک ۱قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز ۱/۵ قاشق چای خوری
- زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
- کره ۵۰ گرم
- نان لواش ۱۰ عدد
طرز تهيه
پیازها را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم.
سیب زمینی ها را آب پز میکنیم. پوست کنده و با گوشت کوب میکوبیم. سپس کره،ادویه جات، نمک، نخود فرنگی، جعفری و پیاز تفت داده شده را ریخته، مواد را ورز میدهیم تا یکدست شود.
نان لواش را از قسمت طول به سه قسمت مساوی تقسیم میکنیم.
از مواد آماده شده روی نان قرار داده و میپیچیم. سپس سمبوسه های پیچیده شده را در روغن داغ سرخ میکنیم.
این هم از سمبوسه فوقالعاده خوشمزه ما. حتما امتحان کنید.
نوش جان