اگه طعم کالباس رو خیلی دوست دارید ولی مایل به خوردن کالباس کارخانه‌ای نیستید، ایم مطلب یراب شماست. براتون روش تهیه یه کالباس مرغ خونگی خوشمزه سه سوته با بافتی عالی رو آوردم که بی نهایت عاشقش میشید. بریم که با هم یه کالباس ژامبون مرغ خونگی درست کنیم.


مواد لازم برای تهیه کالباس مرغ در منزل

  • گوشت مرغ بدون استخوان ترکیب سینه وران مرغ یک کیلو گرم (البته به نظر من بهتره ۸۰ درصد ران مرغ باشه و فقط ۲۰ درصد از سینه مرغ استفاده کنید)
  • نشاسته ذرت شش قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • هویج نگینی شده یک عدد متوسط
  • قارچ اسلایس شده چهار تا پنج عدد
  • سیر چهار حبه
  • مغز پسته خام حدودا پنجاه گرم (بیست تا سی عدد)
  • روغن مایع حدودا سه تا چهار قاشق غذاخوری

ادویه ها:

  • نمک یک و نیم قاشق غذاخوری
  • پودر جوز هندی یک قاشق چای‌خوری
  • پودر اویشن یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل و پودر دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر دو قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل یک قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل قرمز یک قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز یک ونیم قاشق چای‌خوری

آموزش روش تهیه کالباس مرغ خانگی با کاور کالباس

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی در لیوان یا با کاور کالباس
برای شروع ابتدا مرغ ها را به همراه سیر با چرخ گوشت چرخ کنید (بهتره ریز چرخ شود)

سپس نشاسته ذرت، روغن، زرده تخم مرغ و ادویه ها و نمک رااضافه و حسابی مواد را ورز داده تا مخلوط شود.

قارچ و هویج را از قبل بخار پز کنید (در حد نیم پز شدن کفایت میکند.)

پسته (به دلخواه) ،هویج و قارچ را اضافه کرده و خود با مواد مخلوط میکنیم. (بهتره ابتدا مواد رو داخل قیف بریزید و بعد داخل کاور کالباس بریزید.)

کاور کالباس را به اندازه برش زده ته آن را با نخ خوب ببندید و داخل کاور را از مواد پر کرده حسابی فشار دهید تا خوب همه جای کاور از مواد پرشود.

سر کاور را محکم کرده و با نخ گره بزنید (چند بار فشار دهید،و بغلتانید تا هوای داخل کاور گرفته شود. چرا که اگه هوا داشته باشه بعد از پخت در آب جوش به محض اینکه به آب سرد منتقل کردید کاور ها چروکیده می شود.)

کالباس های اماده را در آب جوش قرارداده و به مدت دوساعت اجازه دهید ملایم با آب بجوشد.

بعد دوساعت ی ظرف حاوی آب سرد و یخ را کنار دستتان قرار دهید. بلافاصله کالباس های پخته را به آب سرد منتقل کنید و پنج دقیقه در آب سرد بغلتانید.

کالباس ها را در یخچال قرارداده و بعد یک روز می توانید استفاده کنید.

توی کاور مخصوص کالباس رنگ کالباس عالی و عین کالباس کارخانه ای میشه.

روش پر کردن اصولی کاور کالباس بدون دستگاه

باید اول هواگیری رو انجام بدیم بعد فشرده سازی. برای هواگیری هم دو مرحله هواگیری داریم.

اولین که مهم تر هست هواگیری تو قیف هست، شما اگه تو قیف درست هواگیری نکنی،د همه ی حفره هایی که تو قیف هست وارد کاور میشه و بعد از پخت بصورت حفره های ریز و درشت خودشو نشون میده و ظاهر کارتونو بد میکنه.

دومین هواگیری تو کاور انجام میشه، که تاثیر کمتری داره ولی بازم مهمه!

باید یه طرف کاور رو گره بزنید و محکم به سطح کارتون بکوبید و اگه نیازه چند بار اونو پهن و دوباره رول کنید تا مطمئن شین هیچ هوایی توش نیست و بعد محکم ببندین.

یه نکته دیگه برای هواگیری! غلظت مواد خیلی مهمه، اگه موادتون سفت باشه هواگیری سخت تر میشه که این بستگی به رسپی شما و گوشت شما داره.

اگه بعد از پخت کاور کالباس چروک شد، برای رفع چروک کاور کالباس می‌تونید داخل یک کاسه آب داغ بذارید و همین که چروک‌ها باز شد از آب جوش خارج کنید.

هر چی تعداد چروک ها بیشتر باشه و کاور کالیبر بالاتری داشته باشه ممکنه زمان بیشتری طول بکشه!

نکته مهم اینجاست نباید بزارین مغز سوسیس یا کالباستون داغ بشه،همین که چروک هاش از بین رفت کافیه.

بعدم برای اینکه خیالتون راحت شه میتونید کالباس رو دوباره بپیچونید یا بتابونید، البته نیازی به این کار هم نیست.

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی لیوانی

برای تهیه کالباس خانگی در لیوان، یه لیوان رو انتخاب میکنیم و اول توی آب جوش میریزیم که مطمئن بشیم نمیشکه.

بعد داخلش رو با چندقطره روغن چرب میکنیم. کم کم مخلوط را داخل لیوان میریزیم.

با یک پلاستیک و با ته لیوان اونو خوب فشرده میکنیم که خوب منسجم بشه. سپس با فویل آلومینیومی سرش را میپوشانیم و توی یه قابلمه آب جوش و کمی سرکه میریزیم که لیوان هاجرم نگیرن.

به مدت یک ساعت و نیم زمان میدیم تا کالباس بپزه. بعد لیوان ها رو برمیگردونیم. کالباس ها به راحتی در میان. نوش جان