اگر رابطه زناشوی یا رابطه عاطفی خود را در معرض خطر فروپاشی می بینید و تلاش هایتان بی ثمر بوده و اکنون قصد جدایی دارید، یک ماه به خود فرصت بدهید و این برنامه سی روزه برای نجات رابطه زناشویی خود را امتحان کنید تا از نتیجه آن شگفت زده شوید.

چگونه رابطه زناشویی خود را نجات دهیم؟

برنامه روز اول برای نجات رابطه زناشویی: دستهای یکدیگر را بگیرید

بار دیگر که در مورد موضوعی باهم اختلاف نظر پیدا کردید و کارتان به مشاجره انجامید، دستهای یکدیگر را بگیرید و در چشمهای هم نگاه کنید. جالب است بدانید زمانی که بدن شما باهم در تماس است و به چشمهای هم نگاه می کنید، بالا بردن صدا و خشمگین شدن برایتان دشوار خواهد بود.

در چنین شرایطی می توانید بدون اینکه با کنایه و خشم سخن بگویید فقط به بازگو کردن مشکل بپردازید و برای حل آن بکوشید. تلاش کنید تا بیش از اینکه سخن بگویید، گوش دهید و در حین گوش دادن، به احساسات همسرتان نیز توجه کنید.

هر زمان که حس کردید همسرتان احساساتی شده و نمی تواند آن را کنترل کند، اگر خشمگین شده یا ناراحت، دست های او را به آرامی نوازش کنید. مهم نیست که سخنان او درست است یا نادرست، شما را محکوم می کند یا خیر، اکنون زمانی است که میتوانید یک حلقه ارتباطی محکم بسازید.

سپس در یک فرصت مناسب به گفتن دلایل خود و ثابت کردن اینکه حق با شماست بپردازید. با این رفتار به همسرتان نشان خواهید داد که برای او، احساسات و سخنانش اهمیت و ارزش قائلید، حتی اگر گفته های او را قبول نداشته باشید.

برنامه روز دوم برای نجات رابطه سرد شده: این روز را به پاکسازی اختصاص دهید

لازم است که خشمها و دل شکستگی های خود را از ذهنتان پاک کنید. اغلب افراد در رابطه عاطفی خود، مشکلات را حل نشده رها می کنند. مشکلات رخ می دهند، مشاجرات به شدیدترین شکل صورت می گیرند، سخنان تند و زننده رد و بدل می شوند و سپس چند روزی به دوری و قهر از یکدیگر می گذرد و باز رابطه از سر گرفته میشود.

زنان نمی توانند فراموش کنند؛ اما در اینکه افکار آزاردهنده را به پس ذهن خود برانند و به آن ها فکر نکنند، تبحر دارند، با این کار، هر زمان که مشکل تازه ای با همسرتان پیدا کردید، واکنش منفی شما به مراتب بیشتر و سنگین تر خواهد بود؛ زیرا شما هم زمان موجی از خاطره های منفی را در ذهن خود تجربه می کنید. هر چند روز یا هر چند ماه یک بار، روزی را به پاکسازی ذهن خود از خشمها و ناراحتیها اختصاص دهید.

برای این کار در گوشه دنجی بنشینید. توصیه می کنم برای آرام کردن ذهن خود، ابتدا | مدیتیشن انجام دهید و سپس روی کاغذ هر احساس منفی ای را که نسبت به همسرتان دارید، با جزئیات بنویسید. اگر خاطره ای دارید که شما را آزار می دهد، آن را به یاد آورید. از اینکه احساسات سراغتان آیند و شما را آزار دهند، هراسی نداشته باشید، این لازمه تأثیر این روش است.

سپس هر نکته مثبتی را که می توانید از این خاطره بیاموزید در دفتر یادداشت کنید، اکنون کاغذی را که در آن خاطرات بد و احساسات منفی خود را نوشته اید، بسوزانید. تصور کنید که تمام احساسات منفی شما نیز همراه با این دود به هوا می رود و در وجود شما نمی ماند. اکنون باقی روز را به هر تفریحی که شما را شاد می کند، بپردازید.

برنامه روز سوم برای نجات رابطه عاطفی: عاشقانه نجوا کنید

هیچ چیزی در یک رابطه عاطفی، شیرین تر از نجواهای عاشقانه نیست. مهارتی که پس از ازدواج به سرعت فراموش می شود و جای خود را به هم آغوشیهای عجولانه، گفت و گوهای بی حوصله، ارتباطهایی تنها به واسطه کار یا فرزندان و گذراندن وقت در برابر تلویزیون میدهد.

میدانم که زندگی این روزها بسیار دشوار است، باید زیاد کار کنید تا بتوانید هزینه های زندگی را تأمین کنید و در این بین بسیاری از وظایف و رسیدگی به فرزندان هم وجود دارد، اما اگر منصفانه به رابطه خود نگاه کنید، اختصاص دادن تنها ساعتی به همسرتان، در کل هفته، کار چندان دشواری نخواهد بود.

این ساعت فقط به شما دو نفر اختصاص دارد، پس آن را طوری برنامه ریزی کنید که هم سرحال باشید و هم فرزندانتان خواب باشند یا آنها را به کسی سپرده باشید. اشتباه نکنید، این ساعت فقط زمان هم آغوشی نیست، با یکدیگر حرف بزنید، کاری انجام دهید که هر دو از آن لذت می برید، خاطره های خوب گذشته را مرور کنید و از همه مهم تر اینکه در گوش هم نجواهای عاشقانه بکنید. ممکن است همسرتان در ابتدا چندان روی خوشی نشان ندهد، برای مردان عاشقانه رفتار کردن اغلب دشوار است؛ اما این بازی به اندازه کافی شیرین است تا او را نیز به خود جذب کند.

برنامه روز چهارم برای ترمیم رابطه عاطفی: در لحظه زندگی کنید

شما فقط یک فرصت برای زندگی کردن دارید و هر لحظه آن برای شما با ارزش است؛ زیرا دیگر تکرار نخواهد شد. قدر لحظه های باهم بودن را بدانید و آن را با نگرانی برای آینده از دست ندهید.

منظور من این نیست که برای آینده خود برنامه ریزی نداشته باشید، بیشک داشتن اطمینان نسبی درباره آینده، شما را شادتر و راضی تر خواهد کرد؛ اما برنامه ریزی برای آینده، هر لحظه از زمان شما را به خود اختصاص نخواهد داد. اگر برای آینده خود برنامه ریزی کرده اید، دیگر نیازی نیست تا هر لحظه به آن فکر کنید. نگرانی ها را رها کنید و برای اکنون خود برنامه ای داشته باشید تا هم شما و هم خانواده تان شاد باشید.

برنامه روز پنجم برای درست کردن رابطه خراب شده: ظاهری نو

امروز را به خود اختصاص دهید. می توانید به آرایشگاه بروید و مدل تازه ای به موهای خود بدهید یا در خانه آرایش تازه ای را روی چهره تان امتحان کنید، لباس تازه ای برای خود بخرید یا بدوزید، به پوست خود رسیدگی کنید یا ناخن های خود را مرتب نمایید، هر چیزی که بتواند به شما ظاهری نو و جذاب ببخشد. همان گونه که پیش از این هم گفته شد، تنوع یکی از نیازهای اساسی هر انسان است. برای اینکه شاد بمانید لازم است خود را از تکرار و روزمرگی خلاص کنید.

رسیدگی به ظاهرتان، احساس خوبی به شما خواهد بخشید و علاوه بر این، امتحان راه های تازه ای که شما را جذاب تر و متفاوت می کند، هم شما را از روزمرگی و یکنواختی نجات خواهد داد و هم نیاز همسرتان برای تنوع را برطرف خواهد کرد.

برنامه روز ششم برای گرم کردن رابطه سرد شده: کاری خاص برای همسرتان انجام دهید

مهم نیست چقدر درآمد دارید، این میزان خلاقیت و عشق شماست که می تواند کاری را که برای همسرتان انجام می دهید، خاص کند. برای برخی خریدن یک هدیه گران قیمت، کاری خاص و منحصر به فرد است که نشان می دهد تا چه اندازه به فکر همسرش بوده و برای برخی تهیه و تدارک یک غذای خیلی خاص، با تزئینات ویژه می تواند نشان دهد که چقدر همسرش را دوست دارد.

برای این کار باید بدانید همسرتان چه روحیه ای دارد و چه چیزهایی او را خوشحال می کند. اگر نمی دانید، پس بهتر است زمانی را اختصاص دهید تا علایق او را بشناسید. یکی از زنانی که با او گفت وگو کرده بودم، پاسخ جالبی به سؤالم داد. او گفت همسرم دوست دارد وقتش را با دوستانش بگذراند.

گفتم، خوب است، پس یک مهمانی ترتیب بده، یک مهمانی خاص که همسرت بتواند با دوستانش در خانه یک روز خوب و شاد را بگذراند. باور کنید که قبول کردنش برای این خانم بسیار دشوار بود؛ اما این کار را انجام داد و نتیجه بسیار خوبی هم گرفت.

برخلاف تصور او که فکر می کرد با این کار همسرش را به جای گذراندن وقت در خانه به بودن با دوستانش تشویق می کند، همسرش بیش از پیش وقت خود را به خانواده اش اختصاص می داد. اینکه به همسرتان نشان دهید او را می شناسید، علاقه هایش را می دانید و علایق او برایتان مهم است، می تواند شما را برای همسرتان خاص و دوست داشتنی کند؛ زیرا تنها شما هستید که تا | این اندازه او را می شناسید و به او اهمیت می دهید.

برنامه روز هفتم: دنبال خوبیها باشید

در این روز خوبی هایی را در همسرتان کشف کنید. این کار را سرسری و باعجله انجام ندهید، بلکه برای آن، زمان و وقت مناسبی اختصاص دهید. خشمها و کینه های خود را کنار بگذارید و منصفانه و بدون غرض، همسر خود را ارزیابی کنید.

چه چیزهایی در او هست که میتوانید از آنها به نیکی یاد کنید؟ ممکن است این خصوصیات چندان هم به کار شما نیایند، برای مثال، همسر شما به والدینش توجه دارد و به ایشان رسیدگی می کند، چیزی که شاید چندان هم خوشایند شما نباشد؛ اما نمی توانید انکار کنید که این یک خصلت خوب در همسر شماست، خصلتی که نشان میدهد او می تواند ارتباطهای عاطفی قدرتمندی بسازد و نسبت به آن متعهد بماند.

هر نکته مثبت همسرتان را یادداشت کنید، هر روز آنها را بخوانید و در جمع دوستان و فامیل، به جای اینکه به درددل بپردازید و از بدیهای همسرتان بگویید، از خصوصیات خوب او حرف بزنید. طولی نمی کشد که به تمام این خصوصیات در همسرتان بسیار افتخار خواهید کرد.

برنامه روز هشتم: عشق خود را نشان دهید

این یکی از مهم ترین مشکلات زوجها پس از ازدواج است. نشان دادن عشق در همان سالهای ابتدایی ازدواج رنگ می بازد و کم کم به کاری بی مزه و غیرلازم بدل می شود.

این داستان آن قدر آشناست که اگر در جمع زوجی را ببینید که هنوز هم عاشقانه باهم رفتار می کنند، به نظرتان می آید که یا دارند نمایش بازی می کنند یا رفتاری بسیار لوس و نامناسب دارند، آیا نشانه های عاشقانه، تنها مخصوص دوران نامزدی است؟ برخی اعتقاد دارند در این دوران هنوز اعتماد شکل نگرفته و لازم است تا به مرد مورد علاقه مان نشان دهیم که او را دوست داریم، اما پس از ازدواج، این نشانه ها دیگر لزومی ندارد؛ زیرا همسرمان با فداکاریها و کارهایی که در زندگی مشترک انجام می دهیم باید بداند که او را دوست داریم. علاوه بر این، وظایف زیاد، مراقبت از فرزندان و سایر کارها دیگر زمانی برای این کار باقی نمی گذارد. این تفکر مانند این است که بگویید گلدان گلی که خریده ام، باید برای همیشه گل بدهد بدون اینکه به آن رسیدگی کنم؛ زیرا من برای این کار نه زمانی دارم و نه لزومی برای این کار می بینم.

بی تردید عشق نیازمند پرورش است و شما با خواندن این کتاب آن را به خوبی درمی یابید. عشق را در رابطه خود زنده کنید. پیامک های عاشقانه برای همسر خود بفرستید، قرارهای عاشقانه بگذارید، شامهای رمانتیک و دونفره تدارک ببینید و بسیاری از کارها هست که شما به خوبی می شناسید و از آنها در دوران نامزدی استفاده کرده اید تا علاقه همسر خود را به خود جلب کنید، اکنون نیز از این نشانه ها بهره گیرید.

برنامه روز نهم: گوشی همراه خود را خاموش کنید

دنیای امروز، دنیای ارتباطات است و گریزی از آن نیست. نمی توان از تکنولوژی فرار کرد و آن را نادیده گرفت؛ زیرا شما نیز در این دنیا زندگی می کنید و باید بتوانید با تکنولوژی جدید همراه باشید و از آن استفاده کنید اما لازم است برای آن محدودیتهایی قائل شوید.

ساعاتی را که با همسرتان می گذرانید به گفت وگو با فعالیت های خانوادگی اختصاص دهید. بی تردید با برنامه ریزی، می توانید زمان دیگری را برای فعالیت های خود در شبکه های اجتماعی یا سایر کارها بیابید و علاوه بر این به فرزندان خود نیز بیاموزید که به خانواده و فعالیت های خانوادگی اهمیت دهند و برای استفاده از چنین وسایلی محدودیتی هایی قائل شوند. این کار به بالا بردن میزان صمیمیت خانواده، شما و همسرتان بسیار کمک خواهد کرد.

برنامه روز دهم: باهم در چالش های گوناگون شرکت کنید

یکی از بهترین راه ها برای زنده نگه داشتن صمیمیت در زندگی مشترک، این است که بتوانید با همراهی یکدیگر از پس چالش های زندگی برآیید و تنها زمانی از پس این کار بر خواهید آمد که از پیش این کار را تمرین کرده، به نقاط قوت و ضعف یکدیگر پی برده و بدانید که چگونه باید همکاری کنید.

زمانی که چالش های جدی سر راه زندگیتان پیش می آید، زمان تمرین این کار نخواهد بود و لازم است پیشتر به این کار اقدام فرمایید. یکی از بهترین راه ها برای این کار، چالش هایی است که می توانید با آن هم به تمرین همکاری بپردازید و هم از بودن با یکدیگر لذت ببرید.

چالش هایی مانند انواع ورزش هایی که می توانید به اتفاق یکدیگر انجام دهید. یکی از بهترین این ورزش ها، کوهنوردی است. در کوهنوردی هم جسم خود را قوی خواهید کرد و هم همکاری و کمک به یکدیگر را به خوبی یاد خواهید گرفت. علاوه بر این، با صعود می توانید شادی و لذت بزرگی را باهم کسب کنید.

برنامه روز یازدهم: تشکر کنید

بسیار ساده است، اما تأثیر زیادی دارد. در برابر کارهایی که همسرتان برای شما انجام میدهد از او تشکر کنید، نترسید، او را پررو نخواهید کرد. یادمان باشد مهم ترین نیازهای احساسی و عاطفی از دیدگاه زنان عشق، حمایت و مراقبت، و از دیدگاه مردان پذیرش، اعتماد و قدردانی است.
روز دوازدهم: با استرس مقابله کنید زمانی که استرس وارد زندگیتان می شود، چه می کنید؟ آیا استرس موجب می شود تا | مشاجرات و دعواهای شما بیشتر شود؟ در اغلب زندگی های مشترک، داشتن استرسهای گوناگون، منشأ بسیاری از مشکلات بین زوجین است اما می توان از استرس هایی که در زندگی رخ می دهد و از مواجهه با آنها نیز گریزی نیست)، استفاده و زندگی مشترک را مستحکم تر
کرد.
اگر هنگام بروز استرس، برای همسرتان و احساسات او یک پناهگاه امن باشید و سخنانش را | بشنوید و از او بخواهید تا به شما اجازه دهد که کمکش کنید، می توانید یک حلقه ارتباطی بسیار محکم بین خود و همسرتان ایجاد نمایید. این بدان معنا نیست که در چنین شرایطی به اصطلاح ناز همسرتان را بکشید و مسئولیت ها را به طور کامل از روی دوش او بردارید اما | میتوانید به همسرتان اثبات کنید که به راستی همراه او هستید، درکش می کنید، می توانید رازدار خوبی برای او باشید و به طور خلاصه نشان دهید که در شرایط دشوار زندگی تنها | نیست. بدیهی است که ابتدا باید خودتان تکنیک های مقابله با استرس را بیاموزید تا بتوانید در چنین شرایطی به همسرتان کمک کنید.

برنامه روز سیزدهم: از روش های تازه استفاده کنید

راه های کهنه، نتایج تکراری به شما خواهند داد که پیش از این هم به کارتان نیامده است. بنابراین به روش های کهنه خود نچسبید و برای ارتباط با همسرتان به راه های تازه فکر کنید. شما در این کتاب برای حل مشاجرات، اختلاف نظرها و مشکلات راه های خوبی آموخته اید.

این روش ها را به صورت یک عادت درآورید. برای ایجاد این عادت نیازمند صبوری هستید؛ زیرا عادات کهنه، هم در شما و هم در همسرتان ریشه دوانده اند و ذهن ناخودآگاه شما در برابر راه های جدید مقابله خواهد کرد.

به احتمال زیاد این راه ها برایتان دشوار خواهد بود و ترجیح میدهید مانند گذشته عمل کنید؛ اما افرادی پیروز خواهند بود که بیاموزند، راه های آسان تنها به نتایج ارزان ختم خواهند شد و برای تغییر یک زندگی دشوار و رسیدن به آرامش لازم است که صبوری و تلاش بسیاری داشته باشند.

برنامه روز چهاردهم: كلمات تحریک کننده را از ادبیات خود حذف نمایید

به خوبی می دانید که برخی کلمات، همسر شما را حساس می کند و ممکن است او را از کوره به در برد. این کلمات ممکن است یادآور برخی اشتباه های گذشته او، کنایه هایی از سوی شما که برای او بسیار آشناست یا کلمات تهدید کننده باشد.

شاید این کلمات احساسات جریحه دارشده شما را برای مدت کوتاهی التیام بخشد اما شرایط را برای مدت بسیار زیادی و چه بسا تا پایان عمر زندگی مشترک، بسیار وخیم تر خواهد کرد. به هیچ وجه با سکوت در مشاجرات موافق نیستم و به نظرم سکوت، نشان دهنده احساسات سرکوب شده ای است که به احتمال زیاد در زمان دیگری، بسیار شدیدتر و خطرناک تر به فریاد درخواهد آمد، اما اگر می خواهید احساسات خود را برای همسرتان تشریح کنید از جملات صریح، روشن و بدون اغراق استفاده نمایید.

باید تلاش شما بر این باشد که برای همسرتان روشن کنید با رفتارش شما را آزرده، نه اینکه با او مقابله به مثل کنید. لازم است تا شیوه گفت وگو را به منظور حل مشکل و نه برای آزردن یکدیگر، تمرین کنید. در بسیاری از اوقات حتی شما نیز به طور ناخودآگاه این کلمات را به کار می برید و از تأثیر وحشتناکی که بر ذهن همسرتان دارد، آگاه نیستید. برای اینکه این موضوع را در خود کشف کنید ابتدا از همسرتان بخواهید تا در این مورد با شما سخن بگوید، از او بپرسید چه کلماتی را به کار می برید که بسیار آزارش می دهد. این نوع گفت وگو می تواند بر شکل رابطه شما تأثیر بسیار خوبی داشته باشد.

برنامه روز پانزدهم: پذیرای حقیقت باشید

چگونه میتوان از اختلافات ریشه ای پیشگیری کرد؟ بسیاری از ما زنان، از خانواده، دوستان یا آشنایان می آموزیم که برای حفظ زندگی مشترک خود، باید در یک سری از به اصطلاح «روش های همسرداری» مهارت یابیم که اغلب این مهارت ها در دروغ و پنهانکاری ریشه دارند، باید باور کنید ارتباطی که بر پایه دروغ استوار شود هیچ دوامی نخواهد یافت و دست کم میتوان گفت که شما در سراسر این زندگی بابت پنهان کاری های خود هراس خواهید داشت.

هر چند که گاه نتایج به ظاهر مثبت اما کوتاه مدت از این مهارتها نصيب شما شود، اما بهترین راه برای پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات، جسارت رویاروی با حقیقت است ساختن اعتماد در همسرتان، موجب خواهد شد تا هیچ کس نتواند در زندگی جای شما را برای او پر کند.

علاوه بر این، زمانی که جسارت رویارویی با حقیقت را داشته باشید، اشکالات خود را بدون ترس از ضعیف به نظر رسیدن، می پذیرید و به نفع خود و زندگی مشترکتان در رفع آنها می کوشید. ساختن چنین جسارتی، کار آسانی نیست اما بی تردید با داشتن چنین خصوصیتی نه تنها زندگی مشترک مستحکمی به دست خواهید آورد، زندگی فردی قوی تر و با اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

برنامه روز شانزدهم: تفاوت ها را باور کنید

اغلب ما تصور می کنیم که باید همان گونه دوست داشته شویم که خود دیگران را دوست داریم. همان گونه با ما رفتار کنند که ما با دیگران رفتار می کنیم و همان گونه محبت ببینیم که خود به دیگران محبت می کنیم!

انتظاری بسیار بیهوده که هرگز برآورده نخواهد شد. ما بر اساس آنچه در خانواده آموخته ایم، باورهای شخصی و تجربیاتمان رفتار می کنیم پس بهتر است این را به خاطر بسپارید که افراد دیگر نیز همین روش را دارند، حتی همسر شما!

در مورد دلخوری از همسرتان بیشتر تفکر کنید، آیا این دلخوری ها و خشم ها ریشه منطقی دارند یا فقط به دلیل این رخ می دهند که انتظار دارید همسرتان درست همان طوری رفتار کند که شما می خواهید؟

اگر تفاوت های خود و همسرتان را کشف کنید و آنها را بپذیرید، هم راحت تر به تفاهم خواهید رسید و هم اینکه می توانید در این مورد باهم گفت وگو کنید تا درباره رفتارها و نوع عملکردتان به یک باور مشترک برسید، بدون اینکه از هم کینه به دل بگیرید.

برنامه روز هفدهم: به همسرتان برچسب نزنید

همه مردها سروته یک کرباس اند! این را همه ما شنیده ایم، حتی از همان زمانی که فقط یک دختربچه بودیم. بسیاری از برچسب ها هستند که در مورد مردها و زنها ساخته شده اند؛ مردها برده شکمشان هستند، شلخته اند، مغرور هستند و … در مورد برچسب های مربوط به خانمها در اینجا سخن نمی گویم گرچه در مورد آنها هم برچسب های فراوانی ساخته شده است.

شنیدن این سخنان حتی اگر در ظاهر آنها را قبول نداشته باشید، در ذهن ناخوداگاه شما نقش خواهد بست و این امکان وجود دارد تا با دیدن یکی از رفتارهای همسرتان، بیدرنگ به او برچسبی بزنید که از پیش در ذهنتان وجود داشته است.

برای مثال، ممکن است با دیر آمدن همسرتان از محل کار به خانه، فورا به یاد حرف یکی از آشنایان بیفتید: «مردها همین که وضع مالی شون خوب بشه، شلوارشون دو تا میشه!!» همین کافی است تا شما، دست کم در ذهنتان همین برچسب را به همسر خود بزنید. رهایی از این قانون های نانوشته در ذهنمان، چندان هم راحت نیست؛ اما مانند همیشه بهترین راه برای اینکه چنین مشکلاتی در زندگی مشترک شما بروز نکند، این است که بتوانید عادت تازه ای را جایگزین قالب های فکری گذشته کنید.

برای مثال، همیشه با خود یا در جمع دوستان بگویید: «من با تمام وجود به همسرم اعتماد دارم چون یک مرد واقعيه و دوستم دارها» تکرار، تنها راه ایجاد یک عادت تازه است.

برنامه روز هجدهم: هم انتظار داشته باشید و هم انتظارات خود را مطرح کنید

زن ها ذهن گسترده ای دارند، بدان معنا که در یک زمان قادرند بر چند کار تمرکز داشته و همه آنها را انجام دهند. کاری که تقریبا همه مردها به انجام آن قادر نیستند. مردانی که چند کار را در یک زمان انجام می دهند به روشی متفاوت از زنان عمل می کنند. آنها در زمان های کوتاه، | بخشی از یک کار را انجام میدهند و سپس سراغ کار بعدی می روند تا زمانی که همه کارها به پایان برسد؛ اما زنان در یک زمان چند کار را باهم انجام میدهند.

به همین دلیل زنان اغلب تمایل ندارند که مردان وارد عمل شده و مشکل آنها را حل کنند مگر اینکه کاری باشد که به راستی از پس آن برنیایند. اغلب زنان اجازه نمی دهند مرد زندگی شان در حل مشکل آنها دخالت کند و در عین حال دوست دارند تا زمانی که به حل مشکل خود می پردازند، از طرف او حمایت، دیده و احساس شوند.

برای اغلب زنان این احساس آن قدر طبیعی است و خودشان به قدری به آن واقف هستند که هرگز این نکته را به همسر خود نمی گویند؛ اما آن را انتظار دارند. باید بدانید که مردان از این انتظار آگاه نخواهند بود مگر اینکه شما آن را با ایشان مطرح کنید.

باید به وضوح و روشنی به مرد خود بگویید که چه می خواهید وگرنه آنها خود به میدان آمده و می خواهند همه کارها را به دست بگیرند و این به دلیل خودخواهی نیست، بلکه می خواهند زن مورد علاقه شان را خوشحال کنند. باور کردنی نیست اما مردان به طریقی متفاوت از ما فکر و عمل می کنند!! پس هم انتظار داشته باشید و هم انتظارات خود را به روشنی مطرح کنید.

برنامه روز نوزدهم: مراقب لحن صدای خود باشید

تنها هفت درصد از آنچه می گویید از طریق کلمات به ذهن شنونده منتقل می شود و 38 درصد از حرف هایتان را تن و لحن صدای شما انتقال می دهد!

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، تحقیقات زیادی در این باره انجام داده و به نتایج جالبی دست یافته است. بررسی ده ها مورد از جلسات مشاوره با زوجین نشان داده که اغلب آنها به تن صدای همسر خود بیش از کلماتی که می گوید، توجه دارند. بسیاری از مواقع ممکن است این کلمات معنای بدی نداشته باشند، دست کم موضوعاتی را مطرح می کنند که جایی برای خشم ندارند اما اغلب زوجین بر اساس خاطره های خود، تجربیات گذشته با آنچه آموخته اند، واکنش نشان میدهند.

این طبیعی است که لحن شما خیلی بیشتر از کلماتی که بیان می کنید، نشان دهنده احساسات شماست، ممکن است از لحنی که با همسرتان صحبت می کنید خبر نداشته باشید؛ زیرا به آن عادت کرده اید. شاید بهتر باشد در حین مکالمات عادی با همسرتان و همچنین در اوقاتی که کارتان به مشاجره کشیده، مکالمات را ضبط کرده و زمانی که خشمتان فروکش کرد، باز به آن گوش کنید.

با این تمرین می توانید مشکلات خود با همسرتان را درک کنید. لحن یا کلماتی را که می تواند شما و همسرتان را بی دلیل خشمگین کند و مانع یک ارتباط مفید و مؤثر شود، کشف و از ادبیات خود حذف کنید یا در مورد حساسیت خود، با همسرتان صحبت کنید.

برنامه روز بیستم: انعطاف پذیر باشید

انعطاف پذیری یک مهارت است و باید آن را در خود به وجود آورید و تقویت کنید. هیچ کس دوست ندارد برخلاف میلش با او رفتار شود. همه ما به درجات مختلف دوست داریم که دیگران را وادار کنیم تا آن گونه باشند که ما می خواهیم و برای برخی غلبه بر این احساس چندان هم راحت نیست.

برخی برای وادار کردن دیگران به روش هایی که به آن اعتقاد دارند، بهانه های زیادی می آورند. آنها می گویند که به صلاح بقیه رفتار می کنند و نمی خواهند که اشتباه همسرشان زندگی آنها را دچار مشکل کند؛ اما در اغلب مواقع چنین چیزی حقیقت ندارد و ما نیز نمیتوانیم ادعا کنیم که همه چیز را به خوبی می دانیم و تنها روش های ما درست است.

بنابراین، این ادعا فقط یک بهانه است و برای داشتن یک ارتباط سالم، باید انعطاف پذیری را در خود به وجود آورید و تمرین کنید. گاهی بی دلیل از روش هایی که به صورت روزمره از آن بهره می گیرید و ترک آن برایتان مشکل است، دست بردارید و حرف همسرتان را قبول کنید، این تمرین دشوار می تواند به شما کمک کند تا انعطاف پذیرتر شوید.

برنامه روز بیست و یکم: بیش از حد مهربان نباشید

بسیاری از زنان، مهربانی بیش از اندازه را در زندگی مشترک خود در پی می گیرند. عادتی که برخلاف تصور، نه تنها آنها را در چشم همسرشان بسیار عزیز نمی کند، به تدریج از آنها فردی کسالت آور، یکنواخت و غیرقابل تحمل می سازد. در همه داستانهای خوب، یک تضاد یا کشمکش وجود دارد، هم آدم های خوب حضور دارند و هم آدم های بد!

پس این تضادهاست که باعث جالب و جذاب شدن مسائل می شود و یک رابطه بدون تضاد و کشمکش واقعا خسته کننده خواهد شد، بیش از اندازه مهربان و خوب بودن به معنای آن است که شما فردی منفعل، فاقد اعتماد به نفس، ترسو و قابل پیش بینی هستید.

این بدان معنا نیست که برای جذاب بودن، مدام باید با همسرتان به مشاجره بپردازید، بلکه منظور من این است که باید برای خود و خواسته های خود ارزش قائل باشید و بتوانید در مورد مسائل مختلف و موضوعات خانه و خانواده، حرف بزنید و نظر بدهید و حتی گاه بر خواسته و نظر خود که به آن اطمینان دارید، پافشاری کنید.

برنامه روز بیست و دوم: همسرتان را مجبور به پذیرفتن نکنید

نمی توانید انتظار داشته باشید که همسرتان همیشه سخنان شما را بپذیرد، حتی اگر با تمام وجود اعتقاد داشته باشید که حق با شماست. به همسر خود اجازه اشتباه کردن بدهید.

این وظیفه شما نیست که به جای همسرتان فکر کنید و مسئولیت همه چیز را برعهده بگیرید. اصرار و پافشاری تا جایی می تواند پاسخی برای رفع مشکلات شما باشد، اما پس از آن نه تنها مفید نخواهد بود می تواند بر رابطه شما تأثیر بسیار مخربی بگذارد. علاوه بر این، در برخی اوقات بسیاری از زنان در مورد نکاتی پافشاری می کنند که هرگز راه به جایی نخواهد برد.

در رابطه زناشویی، جلب محبت، رابطه عاطفی و صمیمی و مواردی از این دست هرگز پافشاری و اصرار و بحث های منطقی راه به جایی نخواهد برد و باید مشکلات را زیربنایی و با کمک یک مشاور از بین برد.

برنامه روز بیست و سوم: گدای محبت نباشید

باید بیاموزید خود را دوست بدارید. زنانی که به خود علاقه ندارند و ارزشی برای خود قائل نیستند، در اغلب مواقع در رابطه های عاطفی نیز دچار مشکل می شوند.

این زنان برای اینکه نیاز اساسی خود برای دوست داشته شدن را برطرف نمایند و برای دریافت محبت از سوی همسرشان هر کاری انجام می دهند، کاری که نه تنها با آن پاسخ مناسبی نمی یابند به زندگی مشترک خود نیز لطمه وارد می کنند؛ زیرا نیاز مدام به دریافت محبت، در یک بازه زمانی می تواند بسیار خسته کننده و آزاردهنده باشد. برای اینکه زندگی مشترک خود را سالم نگه دارید، ابتدا بیاموزید که خود را بیشتر دوست بدارید.

برنامه روز بیست و چهارم: هر کدام فضای خودتان را داشته باشید

دوست داشتن یکدیگر به معنای این نیست که لازم است تا هر دقیقه زندگی را باهم بگذرانید. بهتر است تا هم شما و هم همسرتان، تفریحات و دوستان خود را داشته باشید و بتوانید از برخی فعالیت ها به تنهایی لذت ببرید و این اصلا به معنای دور شدن از یکدیگر نیست.

هر کدام از شما خصوصیات متفاوتی دارید و ممکن است از ارتباط با افراد متفاوت، ورزش ها و سرگرمی های گوناگون لذت ببرید. در حالی که در زندگی مشترک خود نیز موفق هستید و مشکلی با یکدیگر ندارید.

بنابراین بهتر است به علایق خود نیز بپردازید تا همچنان رابطه خوب خود را با همسرتان حفظ نمایید. این فضای شخصی اجازه میدهد که شخصیت فردی هر طرف در کنار شخصیت خانوادگی رشد کند.

برنامه روز بیست و پنجم: زندگی را متعادل کنید

ممکن است همسر شما مانند همسران دیگر نباشد. ممکن است وی ناچار باشد تا دیروقت کار کند، از والدین خود پرستاری نماید یا برای کار روزهای زیادی را در خانه نباشد. در بسیاری از خانواده ها، نوع خاص وظایف یا عادات همسر می تواند عامل بروز بسیاری از اختلافات و حتی جدایی ها شود.

این در حالی است که متعادل ساختن زندگی، به طوری که همه بتوانند در آن آرامش را حس کنند و به وظایفی که به لحاظ اخلاقی یا قانونی بر عهده ایشان است نیز بپردازند، کار دشواری نیست. تنها لازم است که نوع نگرش خود را نسبت به همسرتان و مسائل تغییر دهید.

اگر همسرتان را که ناچار است زمان زیادی را به والدین پیر خود اختصاص دهد، فردی ببینید که به همسر و فرزندانش علاقه ای ندارد و مسئولیت نسبت به خانواده خودش را نادیده می گیرد، بی تردید زندگی شما دچار مشکل خواهد شد، حتی اگر این عدم حضور همسرتان تأثیر بسیار بدی بر شما و خانواده نداشته باشد، اما اگر همسر خود را فردی ببینید که به اخلاق، رابطه های خویشاوندی و خانواده اهمیت میدهد و فردی قدردان است که با وجود مشغله زیاد به مراقبت از والدین خود می پردازد، نه تنها این مسئله موجب اختلافات خانوادگی بین شما و همسرتان نخواهد شد میتوانید با همراهی او و برنامه ریزی زمانی و تقسیم وظایف، هم به همسرتان کمک کنید و هم از زندگی مشترک خود لذت ببرید و به او افتخار کنید.

بنابراین اگر همسرتان شرایط ویژه ای دارد که موجب می شود حس کنید زندگی را برای شما دشوار کرده است، بار دیگر و با نگاهی خارج از شرایط خودتان به این موضوع توجه کنید تا حقایق برایتان روشن تر شود.

برنامه روز بیست و ششم: تفاوت های جنسیتی را فراموش نکنید

در بسیاری از موارد آنچه برای شما بسیار جذاب و هیجان انگیز است، در همسرتان چنین حسی برنمی انگیزاند پس ممکن است این طور فکر کنید که او به شما و احساساتتان بی توجه و بی میل است. برخی افراد نمی توانند نظر همسرشان را به خود جلب کنند، چون کارهایی انجام میدهند و طوری رفتار می کنند که نظر خودشان و هم جنس هایشان را جلب می کند.

مردها و زنها با موارد مختلفی جذب می شوند. بنابراین نمی توانید از چیزهایی که برای خودتان جذاب است در جلب توجه جنس مخالف استفاده کنید.

برای مثال، مردها بیشتر جذب ظاهر زنها می شوند، در حالی که برای زنها بیشتر شخصیت مردها مهم است. این بدان معنی نیست که مردها نباید به ظاهرشان برسند یا زنها نباید سعی کنند آدم های خوبی باشند، بلکه باید تلاش کنید روی مواردی که برای همسرتان جذاب است، بیشتر کار کنید.

برنامه روز بیست و هفتم: گفت و گویی لذت بخش داشته باشید

مهارت های ارتباطی قوی، یکی از بهترین ویژگی های یک زن و شوهر است. اگر هریک از شما به خوبی با دیگری رفتار کند و از داشته های کلامی و غیرکلامی در ارتباطات استفاده نماید، بی تردید در زندگی به مشکلی غیر قابل حل برنمی خورید؛ زیرا میتوانید با گفت و گوهای سازنده مسائل را حل کنید.

در مورد نحوه ارتباط کلامی در این کتاب به تفصیل سخن گفته شده و اکنون زمان آن رسیده تا شما از آنچه آموخته اید، استفاده کنید. اگر همسر کم حرفی دارید، ناامید نشوید، با مهارت در ارتباط کلامی خواهید آموخت که چگونه میتوانید راز این صندوق در بسته را نیز کشف کنید.

برنامه روز بیست و هشتم: خانه شما محل امن شماست

خانه شما باید محل امن و باثبات ترین مکان در زندگی شما و خانواده تان باشد. وقتی همه از محل کار یا تحصیل به خانه برمی گردند، باید احساس آرامش داشته باشند. این به معنای آن نیست که شما و همسرتان هرگز دعوا نمی کنید و اختلاف نظر ندارید!

اما این روزهای خاص باید در برابر روزهای خوب و آرام، نسبت بسیار کمتری داشته باشند و شما باید بتوانید با وجود مشکلاتی که در زندگی زناشویی پیدا می کنید، بیشترین اعتماد را به همسرتان داشته و همچنین بیشترین اعتماد را نسبت به خودتان در او ساخته باشید.

برنامه روز بیست و نهم: با یکدیگر هم عقیده باشید

یکی از نکات کلیدی در مورد همسرتان، این است که مکمل شما باشد. سعی کنید، کسی را که انتخاب می کنید با معیارهای شما همخوانی داشته باشد.

در واقع می توان گفت ارزش های اخلاق و هدف های او در زندگی با شما منطبق باشد. یادتان باشد که قرار نیست پس از ازدواج، اخلاق و رفتار کسی را تغییر دهید پس از همان لحظه اول آنچه را با خصوصیات شما متفاوت است، بررسی کنید.

نکته حائز اهمیت این است که لازم نیست شما در هر مورد مشابه هم باشید، سعی کنید شخصیتتان مکمل یکدیگر باشد. یکسان بودن سبک زندگی شما کمک خواهد کرد تا لحظات شاد و بدون دغدغه ای را کنار هم سپری کنید.

برنامه روز سی ام: یک تکیه گاه خوب باشید

به طور معمول افراد در زندگی به دنبال یک تکیه گاه مناسب می گردند. نکته حائز اهمیت این است که امروزه اغلب دختران و زنان جوان، اعتقاد دارند تنها مرد باید تکیه گاه خوب و مناسبی باشد. بی تردید هرقدر مرد زندگی شما پرتلاش و زحمتکش باشد، امکان برنده شدن زندگی مشترکتان بیشتر خواهد بود؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که منظور درآمد بالای همسر شما نیست، بلکه ضرورت دارد تا همسرتان در زندگی کم نیاورد.

از سوی دیگر اگر مایلید زندگی سعادتمندی داشته باشید باید خودتان نیز نقش خود را در زندگی مشترک به خوبی ایفا کنید و در مسائل مادی خانواده، مدیر و مدبر باشید. اگر شما این ویژگی ها را داشته باشید و بتوانید کاستی های زندگی را در کنار یکدیگر به خوبی حل کنید، بی تردید آینده ای زیبا در انتظار شما و خانواده تان است.

نتیجه گیری

در روزگاری زندگی می کنیم که شکل زندگی مشترک با گذشته تفاوت دارد. در گذشته، شروع زندگی مشترک، ادامه آن و نقش زن و شوهر، یک تعریف از پیش تعیین شده داشت و آنها بر اساس سنت ها و روش هایی عمل می کردند که برای سال ها مورد تأیید بسیاری از افراد بود و از این رو کمتر شاهد مشکلات زناشویی و خانوادگی بودند.

هریک از زوجین وظیفه و سهم مشخص خود را در زندگی به خوبی می دانست و بر اساس آن عمل می کرد. اکنون مانند تمام جنبه های زندگی، روش های قدیمی به کار نمی آید. نقش زن و مرد در جامعه کنونی به اندازه گذشته ساده و تعریف شده نیست و این در حالی است که اغلب افراد تلاش می کنند با روش های قدیمی زندگی کنند و در عین حال از مواهب دنیای امروزی نیز بهره ببرند، آرزویی که به حقیقت نخواهد پیوست.

نتیجه این همه تناقض در زندگی مشترک زوج ها بسیار مشهود و غیر قابل انکار است. افراد جوان تر پذیرفته اند که عشق، باوری قدیمی است و در زندگی مشترک امروزی اگر عشقی هم باشد به روزگار نامزدی محدود خواهد بود و پس از چند سال و حتی گاه چند ماه، این آتش به سردی می گراید و روزمرگی و انتظارات است که به جا می ماند.