اگه شیرینی کشمشی رو همیشه از قنادی تهیه میکنید، یک بار این دستور پخت شیرینی کشمشی خانگی رو امتحان کنید و علاوه بر تجربه لذت شیرینیپزی، طرز درست کردن شیرینی کشمشی رو یاد بگیرید.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی
- آرد سفید 2 لیوان سر خالی (200 گرم یا 10 قاشق غذاخوری)
- کشمش نصف لیوان (100 گرم یا 5 قاشق غذاخوری)
- تخممرغ 2 عدد
- پودر شکر 1 لیوان (برابر با 150 گرم یا 7 قاشق غذاخوری)
- کره یا روغن جامد حیوانی دو سوم لیوان (برابر با 150 گرم)
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- جوز هندی نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- زعفران 1 قاشق غذاخوری
با این مقدار مواد اولیه میتونید حدود 50 عدد شیرینی کشمشی درست کنید.
طرز پخت شیرینی کشمشی خانگی با لیوان مرحله به مرحله
مرحله اول
دو ساعت قبل از شروع به پخت شیرینی کشمشی، کره (یا روغن جامد حیوانی) رو در دمای محیط و خارج از یخچال قرار بدید تا کمی نرم بشه.
برای شروع پودر شکر رو به همراه کره یا روغن داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی بزنید تا به یک ترکیب کرم رنگ برسید.
اگه به همزن برقی دسترسی نداشتید میتونید از همزن دستی استفاده کنید و شیرینی کشمشی بدون همزن برقی تهیه کنید.
برای تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع میتونید از دو سوم لیوان روغن مایع استفاده کنید. اگر از روغن مایع استفاده کردید و مایه شیرینی کشمشی کمی شل شد، میتونید 2 قاشق غذاخوری به مقدار آرد اضافه کنید.
مرحله دوم
یکی از تخممرغها رو داخل کاسهی کوچکی بشکنید و وقتی که از سلامت تخممرغ مطمئن شدید، تخممرغ رو به مواد اضافه کنید و وانیل و جوز هندی رو هم اضافه کنید و با همزن حدود یک دقیقه هم بزنید.
سپس تخممرغ دوم رو هم اضافه کنید و حدود دو دقیقه خوب هم بزنید تا تخممرغ به طور کامل با مواد مخلوط بشه.
مرحله سوم
در این مرحله آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید و دو بار الک کنید. سپس آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و با استفاده از یک قاشق یا لیسک مواد رو به آرومی هم بزنید.
مرحله چهارم
وقتی که آرد با مواد مخلوط شد سپس کشمش رو به مواد اضافه کنید و به اندازهای هم بزنید تا کشمش داخل مواد به پخش بشه. نیاز به هم زدن بیشتر نیست. اکنون مایه شیرینی کشمشی آماده شده.
مرحله پنجم
برای پخت شیرینی کشمشی مایه رو داخل قیف شیرینیپزی بریزید. البته اگه قیف نداشتید هم میتونید با قاشق مایه رو داخل سینی فر بریزید.
کف سینی فر رو چرب کنید و کاغذ روغنی پهن کنید و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. با قیف یا با قاشق یا قاشق بستنی اسکوپی مایه شیرینی کشمشی رو به اندازه یک گردو روی کاغذ روغنی بریزید.
به دلخواه میتونید کمی پودر پسته روی شیرینی کشمشیها بریزید.
مرحله ششم
سینی فر رو به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده قرار بدید. سینی رو حتما طبقه بالای فر بذارید. دمای فر هم باید روی حدود 150 تا 160 درجه سانتیگراد تنظیم بشه.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر در تابه رژیمی
برای درست کردن شیرینی کشمشی بدون فر، ابتدا کف تابه رو چرب کنید، سپس کف تابه کاغذ روغنی پهن کنید و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. مایه شیرینی کشمشی رو به قیف یا قاشق به اندازه گردو داخل تابه بریزید.
حدود 5 دقیقه قبل از اینکه تابه رو روی حرارت بذارید، شعلع پخشکن رو روی حرارت بذارید تا داغ بشه. سپس تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و حرارت رو کم کنید.
دقت کنید که واشر تابه رو تباید بیندازید. حدود 15 تا 20 دقیقه بعد شیرینی کشمشی بدون فر آماده میشه.
نکات مهم و فوت و فنهای پخت شیرینی کشمشی
- شیرینی کشمشیهای پخته شده رو وقتی از فر بیرون آوردید برای حدود نیم ساعت کنار بذارید تا سرد بشه. سپس شیرینیها رو از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف بچینید تا آماده پذیرایی بشه.
- برای تهیه شیرینی کشمشی رژیمی میتونید مقدار شکر رو نصف کنید.
- برای تهیه شیرینی کشمشی نرم مقدار مواد اولیه رو مطابق با مقدار مواد اولیه که در بالا مطرح شده استفاده کنید.
- همپچنین برای اینکه شیرینی کشمشی نرمی داشته باشید میتونید قبل از قرار دادن سینی داخل فر مقداری آب داخل فر داغ اسپری کنید یا یک کاسه کوچک آب داغ در زمان پخت داخل فر قرار بدید.
- برای تهیه شیرینی کشمشی خشک به جای استفاده از 2 لیوان سر خالی، از 2 لیوان سرپر آرد استفاده کنید و بقیه مواد رو هم به بدون تغییر استفاده کنید.
- همچنین برای خشک شدن سیرینی کشمشی، در زمان پخت اجازه بدید تا کنارههای شیرینی کشمشی کمی قهوهای رنگ بشه ئ بعد از فر خارج کنید.
- اگر تو خونه کاغذ روغنی نداشتید، شیرینی کشمشی رو بدون کاغذ روغنی هم میتونید درست کنید. اما احتمال چسبیدن شیرینی کشمشی به کف سینی زیاده. پس باید کف سینی رو حسابی چرب کنید.
- با فاصله زیاد شیرینی ها رو داخل سینی فر بریزید، چون بعد پخت این شیرینی پهن میشه وممکن شیرینی ها تون بهم بچسبه.
- اگه سایز بزرگ میخواید اندازه گردو و سایز کوچکتر هم نصف گردو.
- اگر روی مواد بعد از قیف زدن بالا اومد با دست یکم صافش کنید.
- وقتی زیر شیرینی تغییر رنگ بده و پهن بشه آماده شده.
- مرکز این شیرینی نرمه و در معرض هوای آزاد سریع خشک میشه.
- اگر دوست دارید شیرینی هاتون نرم بمونه، بعد از یکی دو دقیقه که از فر درآوردید، یعنی وقتی از داغی زیاد افتاد، ولی هنوز گرمه (در حدی که بشه از روی سینی برش دارید و خرد نشه) داخل ظرف در بسته بگذارید تا یکنواخت بشه و همه جاش نرم بشه.
- اگر میخواید روی شیرینی تون ترک بخوره، بعد از اینکه شکوفه زدید روش پودر قند الک کنید و پنج دقیقه توی یخچال بذارید، بعد داخل فر بگذارید.
- بلافاصله پس از آماده سازى خمير، شيرينى بايد پخته شه وگرنه شيرينى سفت ميشه.
- میتونید جای قیف از قاشق استفاده کنید و با قاشق ترکیب رو بریزید تو سینی.
- برای اندازه گیری از لیوان دسته دار استفاده شود.
- اگه خواستین شیرینی ها بزرگ باشن اندازه گردو و کوچکتر خواستین از گردو کوچکتر از خمیر بردارید.
- حتما با فاصله زیاد بریزید تو سینی فر.
- اگه دوست داشتین بافت شیرینی کیکی باشه تخم مرغ رو زیاد هم بزنید در غیر این صورت ۱ دقیقه هم بزنید.
- موقع در آوردن شیرینی از فر دست که میزنید وسط شیرینی نرم هست شاید فکر کنید نپخته در صورتی که بعد از سرد شدن لطیف میشه و اطراف اون ترد میشه اگه بیشتر بمونه داخل فر کناره ها خشک میشه وسط ترد میشه که جالب نمیشه.
- بلافاصله بعد از درست شدن خمیر شیرینی باید پخته بشه و گرنه سفت میشه.
- دمای فر که پایین باشه شیرینی خشک میشه چون مدت بیشتری میمونه.
دستور پخت پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن مایع
فیلم طرز تهیه شیرینی کشمشی
روش دوم
طرز تهیه شیرینی کشمشی بازاری
بی اغراق بهترین رسپی شیرینی کشمشی همینه، کاملا بازاری و فوق العاده خوشمزه و خوش بافت! شیرینی کشمشی باید زیرش ترد و روش نرم باشه!
شیرینی بر خلاف کیک باید مقدار موادش کاملا دقیق باشه، به همین خاطر مواد اولیه اکثر شیرینی ها با گرم اندازه گیری میشه.
مواد لازم برای حدودا ۴۰ عدد شیرینی کشمشی
- آرد قنادی ۲۲۰ گرم (۳ بار الک کنید)
- پودر قند ۱۶۰ گرم (الک کنید)
- کره ۹۰ گرم
- روغن جامد ۴۰ گرم
- کشمش پلویی ۱۲۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری سر پر
دستور پخت
کره و تخم مرغ ۱ ساعت قبل از یخچال خارج کنید به دمای محیط برسن.
کره، روغن، پودر قند و وانیل را ۸ تا ۱۰ دقیقه با دور تند همزن بزنید.
تخم مرغ را دونه دونه اضافه کنید و هر بار ۲ دقیقه با همزن بزنید و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه کنید.
آرد را در ۲ مرحله اضافه و با لیسک هم بزنید.
در نهایت کشمش را اضافه و مخلوط کنید. موادمون چسبنده و کشدار است.
کف سینی فر رو کاغذ روغنی بزارید.
مواد شیرینی رو داخل قیف بریزید یا با کمک ۲ قاشق با فاصله داخل سینی فر بریزید (فاصله حتما رعایت بشه چون شیرینی بعد از پخت پهن میشه)
به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدین.
وقتی زیر شیرینی طلایی شد یعنی پخته از فر خارج کنید و صبر کنید تا شیرینی سرد بشه و بعد با کمک کارد از روی کاغذ روغنی جدا کنید.
اگه همه موادتون داخل سینی فر جا نشد ، روی مواد باقی مونده رو با سلفون بپوشونید و در محیط آشپزخانه قرار بدین، شیرینی های دور اول که پخت صبر کنید سینی فر خنک بشه و بعد مواد باقی مانده رو مجدد داخل سینی فر بریزید.
شیرینی رو بعد از اینکه خنک شد در ظرف درب دار کاملا کیپ خارج از یخچال نگهدارید.
میتونید روغن جامد رو حذف و فقط ۱۳۰ گرم کره استفاده کنید.
طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر در تابه
طرز تهیه نان رول دارچینی (سینامون رول)
طرز تهیه گوش فیل پاپیونی خانگی و خوشمزه و پفکی با ماست
طرز تهیه نون شامی مازندرانی (آملی)
طرز تهیه کاکا گیلانی ساده با آرد برنج بدون کدو حلوایی
طرز تهیه بژی کرمانشاهی
خیلی ممنون جوز هندی واجبه که بریزیم؟
خواهش میکنم. نه، واحب نیست.