شیرینی رول دارچینی یا نون دارچینی یا سینامون رول (Cinnamon roll) یه نون خیلی خوش عطر و طعم و شیرینه که برای صبحونه یا عصرونه یا میانوعده فوقالعاده است. دستور پخت رول دارچینی ساده است. اگر از خمیر درست کردن لذت میبرید که درست کردن رول دارچینی براتون خیلی لذت بخش میشه. سینامون رول به مواد خاصی نیاز نداره و به احتمال زیاد مواد اولیه لازم رو تو خونه دارید. در زمان پخت شیرینی رول دارچینی کل فضای خونه پر میشه از عطر دارچین. مقاومت در برابر رول دارچینی کار خیلی سختیه. باور کنید!
مواد لازم برای تهیه شیرینی رول دارچینی
مواد لازم برای خمیر
- شیر یک لیوان
- شکر دو قاشق غذاخوری
- مخمر دو قاشق چایخوری
- آرد حدود دو و نیم لیوان
- نمک یک قاشق چایخوری سر صاف
- بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری سر صاف
- روغن مایع دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مواد داخل رول دارچینی
- شکر سفید یک قاشق غذاخوری
- شکر قهوهای یک قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- دارچین یک و نیم قاشق چایخوری سرپر
مواد لازم برای تهیه آیسینگ پنیری
- پنیر خامهای 100 گرم
- پودر قند نصف پیمانه
- خامه 50 گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- شیر دو قاشق چایخوری
طرز تهیه نان رول دارچینی خانگی خوشمزه به شکل گل
مرحله اول، آماده کردن خمیر
برای شروع شکر و مایه خمیر رو داخل یک لیوان شیر ولرم بریزید و ده تا پانزده دقیقه استراحت بدین تا از سلامت خمیرمایه مطمئن شوید. اگر مخمر سالم باشه، مثل عکس زیر میشه.
آرد رو الک کنید و با یک قاشق چایخوری سرخالی نمک و بکینگ پودر مخلوط کنید و کم کم به ترکیب شیر و مخمر اضافه کنید تا خمیرشکل بگیره. خمیر رو کمی ورز بدید.
در ادامه روغن مایع رو به خمیر اضافه کنید و خمیر رو ورز بدین. وقتی که روغن به خورد خمیر رفت، خمیر رو از ظرف خارج کنید و روی یه سطح آرد پاشی شده ده دقیقه حسابی ورز بدید.
حالا داخل ظرف رو با کمی روغن مایع چرب کنید یا آرد پاشی کنید و خمیر رو داخل ظرف قرار بدید و روی ظرف رو بپوشونید و یک ساعت زمان بدید تا خمیر استراحت کنه و افزایش حجم پیدا کنه.
نکته: برای تهیه رول شکلاتی ديگه نيازی به شكر و كره نيست. برای تهیه رول شکلاتی فقط از شكلات صبحانه استفاده كنيد و به حای مواد دارچينی به مقدار كم به طوری که كه فقط سطح خمير رو بپوشونه، شكلات صبحانه روی خمیر بمالید، چون که تو حرارت زياد شکلات ممكنه بسوزه.
بهتره که اول روی خمير كره بزنيد و بعد از این که رول به طور کامل پخت، روی نون شكلات صبحانه بمالید.
مرحله دوم، آماده کردن مواد داخل نون رول دارچینی
برای مواد داخل شکر سفید، شکر قهوهای (اگر شکر قهوهای نداشتید میتونید به جاش از شکر سفید استفاده کنید) و دارچین را به همراه 50 گرم کره که به دمای محیط رسیده و نرم شده، خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم، رول کردن خمیر
در این مرحله خمیر را از ظرف خارج کنید. برای راحتی بیشتر خمیر رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. در ادامه خمیر رو روی سطح آرد پاشی شده با دست کمی پهن کنید و با کمک وردنه به شکل مستطیل پهن کنید.
از مواد دارچینی که در مرحله قبل آماده کرده بودیم روی خمیر پخش کنید به طوری که تمام سطح خمیر به غیر از کنارهها رو بپوشونه.
خمیر رو مثل عکس زیر رول کنید.
حالا انتهای رول رو بهم بچسبونید.
سپس رول دارچینی رو برش بزنید.
برشها رو داخل ظرف فر مورد نظرتون که از قبل چرب کردید، بچینید.
سپس روی ظرف رو با پلاستیکی که چرب کردید و پارچه بپوشانید و به مدت یک ساعت دیگه اجازه بدید رولهای دارچینی استراحت کنن تا ور بیان.
مرحله چهارم، پخت رول دارچینی
برای پخت، فر رو با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و رولها رو برای مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار بدید. برای فرهای برقی و سولار دما رو روی 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و برای مدت 15 تا 20 دقیقه زمان بدید بپزه.
طرز تهیه آیسینگ پنیری
بعد از پخته شدن رولهای دارچینی میتونید وقتی که نان رولها هنوز داغ هستند آیسینگ پنیری روشون بمالید و تمام سطح نان رو با آیسینگ پنیری بپوشونید.
برای تهیه آیسینگ پنیری ابتدا پنیر خامهای رو بزنید تا وقتی که کمی نرم بشه و سپس پودر قند رو اضافه کنید، بعد خامه صبحانه رو به مواد اضافه کنید و باهمزن دستی خوب هم بزنید.
در آخر کار وانیل و شیر رو کم کم به مواد اضافه کنید و همه مواد رو حسابی هم بزنید تا به قوام مورد نظر برسه.
فیلم طرز تهیه شیرینی دارچینی
طرز تهیه رول دارچینی با کرم
مواد لازم برای خمیر:
- آرد سفید گندم ۵ پیمانه (۶۰۰ گرم)
- شیر ۲ پیمانه (۳۶۰ میلی لیتر)
- شکر نصف پیمانه (۱۵۰ گرم)
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره بدون نمک آب شده نصف پیمانه (۵۰ گرم)
- نمک ۱.۵ قاشق چای خوری
- خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای داخل خمیر:
- پودر دارچین ۲ قاشق چای خوری
- شکر ۲ قاشق چای خوری
- کره بدون نمک ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس روی رول:
- پودر قند نصف پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- کره بدون نمک ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- پنیر خامهای ۳ قاشق غذاخوری
ابتدا آرد، خمیر مایه، شکر و نمک رو با هم مخلوط میکنیم و بهش شیر، تخم مرغ و کره آب شده رو اضافه میکنیم. (دقت کنید کره داغ نباشه) (شیر ولرم باشه)
بعد مواد رو با هم مخلوط میکنیم و برای حدود ۱۰ دقیقه ورز میدیم تا اندازه ای که خمیر به دست و میز کار نچسبه.
(تو این مرحله برای گرفتن چسبندگی خمیر میتونید بهش تا ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید، اما حواستون باشه اضافه کردن بیش از حد آرد میتونه خمیر رو سنگین کنه)
بعد خمیر رو گرد میکنیم، داخل یک ظرف مناسب رو چرب میکنیم و خمیرو داخلش میزاریم و روشو میپوشونیم تا برای یک ساعت در دمای اتاق استراحت کنه.
بعد از استراحت خمیر پفشو میگیریم، روی میز کار یه مقدار آرد میریزیم و خمیر رو روی اون به ضخامت حدود ۱ سانت پهن میکنیم، با کمک پشت قاشق کره که از قبل تو دمای اتاق بوده و نرم شده رو روی خمیر میمالیم و روش دارچین و شکر میریزیم.
خمیر رو رل میزنیم و با کمک نخ به هفت قسمت مساوی تقسیم میکنیم و داخل قالبمون قرار میدیم، روشو میپوشونیم و یک ساعت دیگه تو دمای اتاق میزاریم استراحت کنه.
بعد از پف کردن، روشو با رومال مخلوط یک زرد تخم مرغ و ۱ قاشق چای خوری شیر براش میکنیم و برای مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه تو طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده میزاریم تا بپزه.
بعد از پخت شیرینی رو روی توری بزارید تا خنک شه و زیرش عرق نکنه، تو این مدت شیر، پودر قند، وانیل، پنیر خامه ای و کره ای که تو دمای اتاق بوده و نرم هست رو با هم مخلوط میکنیم، بهتره با همزن مخلوط کنیم که کل سس یک دست بشه و گوله گوله نشه، میزاریم داخل یخچال تا یکم خودشو بگیره.
بعد از سرد شدن شیرینی سس روشو بریزید روی شیرینی و لذت ببزید!
نوش جان
طرز تهیه رول دارچینی خیس با سس مخصوص
مواد لازم:
- آرد سه و نیم تا ۴ لیوان دسته دار
- شکر ۲ قاشق سوپخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- خمیر مایه ۲ و یک دوم قاشق چایخوری
- شیر گرم ۱ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد دمای محیط
- کره ۵۰ گرم ذوب شده
برای لای رول:
- کره نرم ۷۰ گرم
- شکر قهوه ای یا سفید نصف لیوان
- دارچین ۲ قاشق سوپ خوری
برای سس:
- پودر قند ۴ قاشق غذاخوری
- آب یا شیر ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
سه و نیم لیوان از آرد رو داخل ظرف الک کنید و نمک رو با آرد مخلوط کنید وسطش رو گود کنید خمیر مایه و شکر رو اضافه کنید تخم مرغها رو با شیر گرم مخلوط کنید تا هم دما بشن و همراه کره ذوب شده وسط آرد اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خمیرتون شل بود نصف لیوان آرد باقیمونده رو هم اضافه کنید و ورز بدین تا خمیر منسجم بشه این خمیر نرم و کمی چسبناکه ولی وقتی میکشین باید از ظرف جدا بشه.
اگه نیاز بود میتونید تا نصف لیوان آرد اضافه استفاده کنید ولی بیشتر نریزین چون لطافتشو از دست میده با ورز دادن چسبندگی خمیر رو بگیرین.
خمیر رو ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به اندازه حدود ۴۵×۳۰ پهن کنید گوشه های خمیر رو با دست درست کنید.
مواد رویی خمیر شامل کره و شکر و دارچین رو خوب مخلوط کنید و روی خمیر پخش و صاف کنید از کناره ها یک سانت خالی باشه.
خمیر رو رول کنید انتهای خمیر رو با انگشت کمی خیس کنید و بچسبونید. بعد رول رو به ۱۲ قسمت مساوی برش بزنید. شکل و خطوط رول رو درست کنید و داخل قالب ۳۵×۲۵ کاغذدار کمی با فاصله از هم قرار بدین.
روی رولها رو با کیسه بپوشونید و به مدت یک ساعت استراحت بدین تا پف کنن و حجمشون دو برابر بشه در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدین تا وقتیکه روی رولها طلایی بشه حدود ۲۰ دقیقه بعد از خارج کردن از فر مواد سس رو با هم مخلوط کرده و روی رولها بریزید. نوش جان
طرز تهیه رول دارچینی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
مواد لازم
- آرد نول یا نان فانتزی ۳۵۰ گرم (۲.۵ لیوان)
- شیر سرد ۲۵۰ میل (یک لیوان سرپر)
- شکر ۵۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
- کره ۲۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
- مخمر فوری ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- نمک ۴ گرم (۱ قاشق چای خوری)
برای مواد میانی
- شکر ۷ قاشق
- کره هم دمای محیط ۳۰ گرم
- دارچین یک قاشق غذاخوری سرپر
- مواد سس کارامل دارچین
- شکر ۱۰۰ گرم
- آب ۸۰ گرم
- دارچین به میزان لازم و دلخواه
برای سس همه رو مخلوط کرده میزاریم روی شعله گاز تا کاملا ذوب بشه و به غلظت برسه و کاراملی بشه کافی هست زیاد نمونه که سفت و کشی میشه.
طرز تهیه
آرد رو بریزید مابقی بقیه مواد خشک رو به هم اضافه کنید بعد شیر تا جایی که خمیر جمع بشه و برای ورز آماده بشه. با پیت یا دستگاه شروع به ورز میکنیم و اواخر ورز کره رو هم به کمکم به خورد خمیر میدیم تا به یه خمیر لطیف و عالی برسیم.
خمیر آماده شده رو داخل یه ظرف چرب شده به مدت ۴۵ دقیقه استراحت میدیم.
بعد از استراحت خمیر رو در مستطیلی در ابعاد ۳۶ در ۲۲ باز میکنید، کره مال میکنیم کل خمیرو و بعد از مخلوط شکر و دارچین روی سطح خمیر میپاشیم. حالا رول میکنیم و درزشو میبندیم و برش های ۴ سانتی میدیم به خمیرمون و بعد در ظرف مورد نظرمون که کاملآ چرب شده میچینیم و میره برای استراحت تا حجم دو برابری بگیره.
با کمی شیر رومال میزنیم و میزاریم داخل فر قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا۲۰ دقیقه تا جایی که نونمون رنگ بگیره و کاملا مغز پخت بشه.
بعد پخت تا داغ هست از سس کارامل دارچین دلچسبمون سرتاسر رولهامون میریزیم و تمام.
عالی بود پختم
????????????