گوش فیل از شیرینیهای خوشمزه و محبوبه. گوشفیل در اصفهان با دوغ سرو میشه که خیلی هم پرطرفداره. که معمولا در ماه رمضان بیشتر مصرف میشه. گوشفیل پاپیونی طرز پخت ساده و آسونی داره و برای درست کردن گوشفیل خانگی به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارید. در این مطلب از وبسایت فیدیا، با طرز تهیه گوشفیل پاپیونی پفکی با ماست به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه گوشفیل پاییونی
مواد لازم برای خمیر گوشفیل:
- آرد 4 لیوان
- شیر 1 لیوان
- ماست نصف لیوان
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- کره آب شده 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- نمک به اندازه نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت گوشفیل:
- آب 2 فنجان
- شکر 3 فنجان
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- جوهرلیمو (یا آب لیمو) به اندازه نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه گوشفیل پاپیونی ساده و آسان، مرحله به مرحله
مرحله اول، آماده کردن شربت گوش فیل یا شربت بار
برای درست کردن شربت گوش فیل آب و شکر رو داخل قابلمه بریزید روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی که شکر در آب حل شد و آب به جوش رسید، سپس گلاب و جوهرلیمو یا آبلیمو رو اضافه کنید. به شربت بار جوهر لیمو یا آبلیمو اضافه میکنیم تا شربت شکرک نزنه.
در ادامه اجازه بدید تا شربت روی حرارت بمونه تا به غلظت مناسب برسه و قوام بیاد. غلظت شربت گوشفیل وقتی که خنک میشه بايد کمی از غلظت عسل كمتر باشه.
مرحله دوم، آماده کردن خمیر گوشفیل
برای آماده کردن خمیر گوشفیل ابتدا زرده تخم مرغ رو به همراه وانیل و کره آب شده داخل طرف مناسبی بریزید و خوب مخلوط کنید، سپس شیر، ماست و بیکینگ پودر رو هم به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید مخلوط بشن.
در ادامه نمک و آرد الک شده رو رو کم کم و در چند مرحله به مواد اضافه کنید تا خمیر شکل بگیره.
توجه داشته باشید به دلیل اینکه آردی که مصرف میکنیم با هم تفاوت داره ممکنه مقدار آرد کم یا زیاد بشه، به همین دلیل آخرین لیوان آرد رو آهسته آهسته اضافه کنید و خمیر رو خوب ورز بدید.
مرحله سوم، استراحت دادن به خمیر
خمیر رو داخل ظرفی که آرد پاشی شده قرار بدید و روی ظرف رو بپوشونید و برای حدود یک ساعت به خمیر استراحت بدید.
مرحله چهارم، چانه گرفتن و برش دادن خمیر
در این مرحله بعد از استراحت دادن به خمیر، خمیر رو از ظرف خارج کنید و روی سطح آردپاشی شده قرار بدید. خمیر رو چونه کنید و چونهها رو با وردنه که آردی شده پهن و نازک کنید.
خمیر گوش فیل رو میتونید به شکل مستطیل، لوزی یا شکل دلخواه خودتون برش بزنید و گوشفیل ساده درست کنید.
اما درست کردن گوش فیل پاپیونی کمی فرق داره که میتونید در ویدیوی زیر روش درست کردن گوشفیل پاپیونی رو ببینید.
درست کردن گوشفیل پاپیونی
مرحله پنجم، سرخ کردن گوشفیل
در این مرحله خمیرهای برش داده شده رو به آرومی داخل روغن داغ قرار بدید و سرخ کنید. مقدار روغن باید به اندازهای باشه که گوشفیلها تو روغن شناور باشن.
وقتی که گوشفیلها رو داخل روغن قرار بدید پف میکنن و میان روی سطح روغن. وقتی که رنگ گوشفیلها طلایی شد وقتشه که برگردونیدشون تا طرف دیگه هم سرخ بشه.
مرحله ششم، قرار دادن گوشفیلهای سرخ شده داخل شربت
در این مرحله وقتی که گوشفیلها سرخ شدند، از روغن خارحشون کنید و داخل صافی قرار بدید تا روغنشون گرفته بشه.
وقتی که گوشفیلها خنک شدن داخل شربت بیندازیدشون و بعد با پودر قند تزئین کنید. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های پخت گوشفیل
- برای اینکه گوش فیل پفکی داشته باشید، بعد از سرخ کردن، گوشفیلها رو روی هم قرار ندید، چون که دماشون بالاست، پفشون میخوابه.
- هنگام اضافه کردن گوشفیلها به شربت بار، شربت باید خنک باشه.
- برای اینکه گوشفیل سالمتری داشته باشید، میتونید به جای شربت، گوشفیل رو با عسل یا پودر قند آماده کنید.
- به دلخواه میتونید به شربت گوشفیل، زعفران و عرق هل هم اضافه کنید.
- گوشفیل با شربت بار مزهدار میشه و نیازی نیست که خودش شیرین باشه.
چرا گوش فیل پف نمیکنه؟
- یکی از دلایل پف نکردن گوش فیل اینه که شاید در زمان پهن کردن خمیر، قطر خمیر رو زیاد گرفتید. ضخامت خمیر گوش فیل باید کم باشه و خمیر نازک پهن بشه تا به راحتی پف کنه و داخل گوش فیل هم ترد و پفکی بشه.
- دلیل دیگه برای پف نکردن گوشفیل میتونه این باشه که آرد زیادی استفاده کردید. آرد اضافه باعث میشه بافت گوشفیل سنگین بشه و در زمان سرخ شدن ممکنه داخل گوشفیل خمیر بمونه. مقدار آرد باید به اندازهای باشه که فقط خمیر به دست نچسبه. خمیر گوشفیل باید خمیری با بافت لطیف باشیهو پس به هیچ وجه آرد اضافی به خورد خمیر ندید.
- دلیل دیگه برای پف نکردن گوشفیل میتونه داغ نبودنه روغن باشه. پس ماهیتابه مناسبی انتخاب کنید و داخلش روغن بریزید و صبر کنید تا روغن خوب داغ بشه. اگه روغن به اندازه کافی داغ نشده باشه گوش فیل ها پف نمیکنن.
- دقت کنید که روغن داغ شده باشه و زمانی که روغن داغ شد، حرارت شعله روی متوسط تنظیم کنید و سپس گوش فیل ها رو سرخ کنید. اول یک طرف گوش فیل ها رو سرخ کنید و بعد طرف دیگه رو، گوش فیل ها در زمان سرخ شدن پف میکنن.
فیلم طرز تهیه گوشفیل
طرز تهیه گوشفیل ساده با پیمانه
مواد لازم
- آرد قنادی 1.5 پیمانه
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- روغن مایع یک قاشق غذاخوری
- شربت یک قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
- شیر کم چرب نصف پیمانه
طرز تهیه
ابتدا زرده های تخم مرغ رو توی ظرفی با همزن دستی زده و بعد روغن مایع رو اضافه میکنیم.
شربت رو اضافه و مخلوط کرده و بعد شیر رو هم به مواد اضافه و با همزن دستی میزنیم تا مواد خوب یکنواخت بشن.
آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و چند بار الک می کنیم. اول نصف آرد رو مواد قبلی اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم و بعد کم کم بقیه آرد رو اضافه کرده و با دست مخلوط کرده و ورز میدیم. تا زمانی آرد اضافه میکنیم که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد.
وقتی خمیر لطیف و نچسبی به دست آمد، روی ظرف رو پوشانده و تقریبا دو ساعت در دمای محیط، استراحت میدیم.
بعد از استراحت روی سطح کار، کمی آرد پاشیده و خمیر رو با وردنه به ضخامت 3 میلی متر پهن میکنیم.
با چاقو یا کاتر، خمیر رو به اشکال مربع یا لوزی برش می زنیم. یا به کمک کاتر های موجود و آماده. (کاملا سلیقه ایه)
توی ماهیتابه روغن سرخ کردنی ریخته و روی حرارت قرار میدیم تا کاملاً داغ بشه. وقتی داغ شد خمیر ها رو داخلش میندازیم. خمیرها پف میکنن و بالا میان. خمیرها رو مرتب داخل روغن زیر و رو می کنیم تا کاملا مغز پخت و سرخ بشن.
زمانیکه هر دو طرف گوشفیلها رنگ گرفت از روغن خارج کرده و توی شربت ولرم میندازیم (چند دقیقه) و بعد داخل صافی قرار داده تا شربت اضافیش گرفته بشه.
نوش جان