کیا عاشق کیک شربتی هستن؟ حالا این نون شربتیه و خیلی هم خوشمزه و مقویه! پس بریم واسه دستورش.

مواد لازم برای تهیه نان شربتی مغزدار

  • آرد ۳ تا ۳.۵ لیوان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آب یا شیر ولرم ۱ لیوان
  • کره به دمای محیط رسیده ۲۵ گرم
  • خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱/۴ لیوان
  • نمک یک پنس
  • پودر هل ۱ قاشق مرباخوری

برای مواد میانی

  • مغز گردوی خرد شده ۳/۴ لیوان
  • شکر ۱/۳ لیوان
  • دارچین ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر هل ۱ قاشق مرباخوری

برای شربت

  • آب ۱ لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • گلاب و زعفران غلیظ ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت نان شربتی مغزدار

طرز تهیه نان شربتی مغزدار
آب ولرم رو با خمیر مایه و نصف ق غذاخوری شکر مخلوط کرده و دربش رو گذاشته و ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا کف کنه و کمی بالا بیاد.

نان شربتی مغزدار

در یه ظرف تخم مرغ و بقیه شکر و مخلوط خمیر مایه رو با چنگال کمی هم میزنیم و پس از مخلوط شدن، آرد رو کم کم اضافه کرده و ورز میدیم تا خمیر جمع بشه.

وسطای کار، کره رو هم به خمیر اضافه و شروع به ورز دادن کرده و کم کم آرد اضافه میکنیم تا بدست نچسبه.

من ۳.۵ لیوان آرد استفاده کردم ولی ممکنه آرد کمتر یا بیشتری بخواد چون آردها باهم تفاوت دارن. روی ظرف رو سلفون میکشیم و‌ ۱ تا ۱.۵ ساعت صبر میکنیم تا حجم خمیر ۲ برابر بشه.

آموزش نان شربتی مغزدار

در این فرصت ابتدا مواد شربت رو مخلوط کرده و پس از اینکه جوش اومد کنار میذاریم تا خنک بشه بعد مواد میانی رو هم مخلوط کرده و کنار میذاریم.

دستور پخت نان شربتی مغزدار

پس از اینکه خمیر پف کرد اون رو کمی ورز داده و سطح کار رو آردپاشی کرده و خمیر رو بصورت مربع یا مستطیل، نازک میکنیم. بعد خمیر رو با چاقو به ۴ مستطیل باریک تقسیم کرده و از مواد میانی وسط هر کدام از مستطیل ها ریخته و دو طرف خمیر رو مطابق عکس جمع کرده و ۴ لوله درست میکنیم. لبه ها رو خوب فشار بدین که بعدا مواد نزنه بیرون.

طرز پخت نان شربتی مغزدار

حالا درون یه ماهیتابه یا قالب که چرب کردیم، مطابق عکسها ۴ لوله خمیر رو در امتداد هم به شکل مارپیچ چرخونده و گِرد میکنیم. دوباره روی ظرف رو پوشونده و ۳۰ دقیقه استراحت میدیم تا پف کنه.

نان شربتی مغزدار خانگی

سپس روی نون رو به دلخواه رومال (زرده تخم مرغ و زعفران) زده و درون فری که از یک ربع قبل روشن کرده ایم و یک ظرف آبجوش درون آن قرار داده ایم گذاشته و با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه میپزیم. اگر روی نون طلایی نشد یکی دو دقیقه آخر شعله بالای فر رو روشن میکنیم.

دستور تهیه نان شربتی مغزدار

وقتی که نان مقداری از داغی افتاد ابتدا با چنگال اون رو سوراخ سوراخ کرده و بعد شربت سرد رو روی اون میریزیم. نیم تا یک ساعت بهش استراحت میدیم تا شربت جذب نون بشه.