این رسپی بریوش لیمویی از یه منبع معتبر آشپزی براتون ترجمه کردم و خودم هم پختم و تستش کردم. مقدار مواد اولیه دقیق هست و دستور پخت امتحان شده. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه بریوش لیمویی
برای خمیر
- 250 گرم آرد
- شکر 50 گرم
- نوک قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری مخمر خشک
- 100 میلی لیتر شیر گرم
- 1 عدد تخم مرغ (دمای اتاق)
- 50 گرم کره نرم
- رنده پوست 1 عدد لیمو
برای تزیین
- پودر قند 100 گرم
- 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
- کمی رنده پوست لیمو (اختیاری)
طرز تهیه بریوش لیمویی
برای شروع ابتدا در یک کاسه بزرگ، آرد را الک کرده و وسط آن را گود کنید. مخمر خشک را به این قسمت اضافه کرده و کمی شکر بپاشید. حدود 2 قاشق غذاخوری شیر گرم را روی مایه بریزید. روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیرمایه حدود 10 دقیقه فعال شده و کف کند.
پس از فعال شدن خمیر مایه، شکر، نمک، تخم مرغ، کره نرم و پوست لیمو را اضافه کنید. بقیه شیر را اضافه کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید تا خمیری نرم و کشدار به دست آید.
روی خمیر را بپوشانید و حدود 1 ساعت یا تا زمانی که حجم آن دوبرابر شود، در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید.
پس از ور آمدن، روی سطح آردپاشی شده خمیر را کمی ورز دهید و به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. تکه ها را به شکل توپ در آورید و با فاصله روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید، بچینید. بگذارید 30 دقیقه دیگر استراحت کنند.
فر را با دمای 180 درجه گرم کنید. با برس، روی گلوله های خمیر، زرده تخم مرغ زده شده بمالید و در فر از قبل گرم شده به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شوند بپزید. از فر خارج کنید. روی بریوشها را با یک پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید کاملاً خنک شوند.
برای گلیز لیمویی، پودر قند را با آب لیموی تازه مخلوط کنید تا یکدست شود. در صورت تمایل، می توانید رنده پوست لیمو هم اضافه کنید. این لعاب را به صورت خطوط نازک روی بریوشهای خنک شده بریزید. در صورت تمایل پودر قند بپاشید و با پسته خرد شده تزیین کنید.