کیک خیس شکلاتی فوق‌العاده خوشمزه هست و به همین دلیل طرفدارهای زیادی داره. در ادامه این مطلب با دستور پخت کیک خیس شکلاتی بدون نیاز به فر و سس مخصوص برای کیک خیس شکلاتی به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی قابلمه ای بدون فر

  • آرد یک و نیم لیوان
  • شکر یک لیوان
  • شیر یک لیوان
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ چهار عدد
  • روغن نصف لیوان
  • پودر کاکائو سه قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس کیک خیس شکلاتی

  • شیر یک لیوان
  • روغن یک چهارم لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
  • پودر پسته برای تزئین به دلخواه

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی قابلمه ای بدون فر و همزن برقی

مرحله اول

برای شروع ابتدا تخم‌مرغ‌ها رو داخل ظرفی با اندازه مناسب بشکنید و وانیل و شکر رو هم اضافه کنید و تا وقتی که به یک ترکیب کرم رنگ و کشدار برسید مواد رو با همزن برقی یا دستی هم بزنید. این مرحله ممکنه حدود 7 تا 8 دقیقه طول بکشه.


مرحله دوم

وقتی که شکر و تخم‌مرغ‌ها کرم رنگ شدند، شیر و روغن رو هم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.


مرحله سوم

آرد رو سه مرتبه الک کنید و با بیکینگ پودر و پودر کاکائو مخلوط کنید و کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید. دقت کنید که در این مرحله باید مواد رو به آرومی با استفاده از لیسک و فقط در یک جهت به صورت دورانی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن گلوله آرد داخل مواد باقی نمونه. مواد رو بیش از حد هم نزنید.


مرحله چهارم؛ پخت کیک خیس شکلاتی در قابلمه

کف قابلمه رو خوب چرب کنید و کاغذ روغنی انداخته و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ بشه.
مایه کیک رو داغ قابلمه بریزید و درب قابلمه رو هم دمکنی بپیچید. حرارت شعله رو روی کم تنظیم کنید و درب قابلمه رو بذارید.
حدود 30 تا 45 دقیقه به کیک شکلاتی زمان بدید تا با حرارت کم بپزه. وقتی که کیک پخت، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کیک داخل قابلمه بمونه و کمی خنک بشه.
نکته: در هنگام پخت کیک داخل قابلمه، روی کیک برشته نمیشه، به دلیل اینکه روی کیک مانند زمانی که داخل فر یا کیک پز پخته میشه حرارت نمی بینه.


پخت کیک شکلاتی داخل ماهیتابه رژیمی (دو طرفه)

برای پخت کیک شکلاتی داخل تابه رژیمی شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ بشه. کف ماهیتابه رژیمی رو خوب چرب کنید و کاغذ روغنی انداخته و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. مایه کیک رو داخل تابه رژیمی برزید و روی حرارت کم بدارید تا حدود 30 تا 40 دقیقه بپزه.
وقتی که کیک پخت، تابه رژیمی رو از روی حرارت بردارید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کیک داخل قابلمه بمونه و کمی خنک بشه.
برای پخت کیک شکلاتی خیس داخل فر، قالب رو چرب و آرد پاشی کنید و مایه کیک رو داخل قالب بریزید. سپس قالب رو داخل فر از قبل گرم شده و با دمای 180 درجه سانتی‌گراد و به مدت 20 تا 25 دقیقه بزارید تا پخته بشه . دقت کنید که زمان پخت به قالبی که استفاده کردید و فر بستگی داره.


طرز تهیه سس کیک خیس شکلاتی

شیر، روغن، شکر و پودر کاکائو رو داخل قابلمه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و هم بزنید تا زمانی که به جوش بیاد. وقتی که سس کمی جوشید و به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنگ بشه.
در ادامه کیک رو برش زده و سس رو روی کیک بریزید. دقت کنید که هم کیک و هم سس هر دو باید گرم باشند، نه داغ.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کیک خیس شکلاتی

  • بهتره که کیک خیس شکلاتی رو قبل از مصرف حدود 5 ساعت داخل یخچال قرار بدید تا سس ب طور کامل به خورد کیک بره.
  • برای تزئین کیک خیس شکلاتی می‌تونید از پودر پسته، بادام یا نارگیل استفاده کنید.
  • به جای سس کیک خیس شکلاتی می‌تونید از گاناش رقیق استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر کیک می‌تونید به جای روغن مایه در تهیه سس از کره استفاده کنید.

فیلم طرز تهیه کیک خیس در قابلمه بدون فر

 

طرز تهیه ی کیک خیس شکلاتی ترکیه ای

مواد لازم:

  • 3 عدد تخم مرغ
  • 1 لیوان شکر
  • 1 لیوان شیر
  • 1 استکان روغن مایع (یا نصف لیوان دسته دار)
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت بکینگ بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 و نیم لیوان آرد

برای سس:

  • 1 لیوان شیر
  • نصف استکان شکر (یا یک چهارم لیوان دسته دار)
  • نصف استکان روغن مایع(یک چهارم لیوان دسته دار)
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو

طرز تهیه:

ابتدا تمام مواد سس را داخل قابلمه ای بریزید. روی اجاق بذارید و به نقطه جوش برسانید. وقتی جوشید اجاق را خاموش کنید و سس را داخل لیوان بریزید تا خنک شود.

برای کیک تخم مرغ و شکر را با همزن برقی خوب هم بزنید. وانیل، شیر و روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

پودر کاکائو و آرد را الک کرده اضافه کنید و هم بزنید. داخل قالب چرب شده بریزید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده بپزید(حدود 40 دقیقه، با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید.)

وقتی کیک پخت کمی صبر کنید (5 دقیقه) و سس را روی کیک بریزید. نوش جان

همچنین بخوانید:
طرز تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت و بدون خامه، مرمری و براق
طرز تهیه کیک 3 دقیقه ای در ساندویچ ساز
طرز تهیه کیک هویج و گردو اسفنجی و مجلسی و فوت و فن‌های کیک هویج

4.1/5 - (18 امتیاز)