کیک خیس شکلاتی فوق‌العاده خوشمزه هست و به همین دلیل طرفدارهای زیادی داره. در ادامه این مطلب با دستور پخت کیک خیس شکلاتی بدون نیاز به فر و سس مخصوص برای کیک خیس شکلاتی به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی قابلمه ای بدون فر

  • آرد یک و نیم لیوان
  • شکر یک لیوان
  • شیر یک لیوان
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ چهار عدد
  • روغن نصف لیوان
  • پودر کاکائو سه قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس کیک خیس شکلاتی

  • شیر یک لیوان
  • روغن یک چهارم لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
  • پودر پسته برای تزئین به دلخواه

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر و همزن برقی در قابلمه

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی قابلمه ای مرحله به مرحله + فیلم کیک خیس در قابلمه

مرحله اول

برای شروع ابتدا تخم‌مرغ‌ها رو داخل ظرفی با اندازه مناسب بشکنید و وانیل و شکر رو هم اضافه کنید و تا وقتی که به یک ترکیب کرم رنگ و کشدار برسید مواد رو با همزن برقی یا دستی هم بزنید. این مرحله ممکنه حدود 7 تا 8 دقیقه طول بکشه.


مرحله دوم

وقتی که شکر و تخم‌مرغ‌ها کرم رنگ شدند، شیر و روغن رو هم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.


مرحله سوم

آرد رو سه مرتبه الک کنید و با بیکینگ پودر و پودر کاکائو مخلوط کنید و کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید. دقت کنید که در این مرحله باید مواد رو به آرومی با استفاده از لیسک و فقط در یک جهت به صورت دورانی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن گلوله آرد داخل مواد باقی نمونه. مواد رو بیش از حد هم نزنید.


مرحله چهارم؛ پخت کیک خیس شکلاتی در قابلمه

کف قابلمه رو خوب چرب کنید و کاغذ روغنی انداخته و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ بشه.
مایه کیک رو داغ قابلمه بریزید و درب قابلمه رو هم دمکنی بپیچید. حرارت شعله رو روی کم تنظیم کنید و درب قابلمه رو بذارید.
حدود 30 تا 45 دقیقه به کیک شکلاتی زمان بدید تا با حرارت کم بپزه. وقتی که کیک پخت، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کیک داخل قابلمه بمونه و کمی خنک بشه.
نکته: در هنگام پخت کیک داخل قابلمه، روی کیک برشته نمیشه، به دلیل اینکه روی کیک مانند زمانی که داخل فر یا کیک پز پخته میشه حرارت نمی بینه.


پخت کیک شکلاتی داخل ماهیتابه رژیمی (دو طرفه)

برای پخت کیک شکلاتی داخل تابه رژیمی شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ بشه. کف ماهیتابه رژیمی رو خوب چرب کنید و کاغذ روغنی انداخته و روی کاغذ روغنی رو هم چرب کنید. مایه کیک رو داخل تابه رژیمی برزید و روی حرارت کم بدارید تا حدود 30 تا 40 دقیقه بپزه.
وقتی که کیک پخت، تابه رژیمی رو از روی حرارت بردارید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کیک داخل قابلمه بمونه و کمی خنک بشه.
برای پخت کیک شکلاتی خیس داخل فر، قالب رو چرب و آرد پاشی کنید و مایه کیک رو داخل قالب بریزید. سپس قالب رو داخل فر از قبل گرم شده و با دمای 180 درجه سانتی‌گراد و به مدت 20 تا 25 دقیقه بزارید تا پخته بشه . دقت کنید که زمان پخت به قالبی که استفاده کردید و فر بستگی داره.


طرز تهیه سس کیک خیس شکلاتی

شیر، روغن، شکر و پودر کاکائو رو داخل قابلمه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و هم بزنید تا زمانی که به جوش بیاد. وقتی که سس کمی جوشید و به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنگ بشه.
در ادامه کیک رو برش زده و سس رو روی کیک بریزید. دقت کنید که هم کیک و هم سس هر دو باید گرم باشند، نه داغ.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کیک خیس شکلاتی

  • بهتره که کیک خیس شکلاتی رو قبل از مصرف حدود 5 ساعت داخل یخچال قرار بدید تا سس ب طور کامل به خورد کیک بره.
  • برای تزئین کیک خیس شکلاتی می‌تونید از پودر پسته، بادام یا نارگیل استفاده کنید.
  • به جای سس کیک خیس شکلاتی می‌تونید از گاناش رقیق استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر کیک می‌تونید به جای روغن مایه در تهیه سس از کره استفاده کنید.

فیلم طرز تهیه کیک خیس در قابلمه بدون فر

 

طرز تهیه ی کیک خیس شکلاتی ترکیه ای

مواد لازم:

  • 3 عدد تخم مرغ
  • 1 لیوان شکر
  • 1 لیوان شیر
  • 1 استکان روغن مایع (یا نصف لیوان دسته دار)
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت بکینگ بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 و نیم لیوان آرد

برای سس:

  • 1 لیوان شیر
  • نصف استکان شکر (یا یک چهارم لیوان دسته دار)
  • نصف استکان روغن مایع (یک چهارم لیوان دسته دار)
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو

طرز تهیه:

ابتدا تمام مواد سس را داخل قابلمه ای بریزید. روی اجاق بذارید و به نقطه جوش برسانید. وقتی جوشید اجاق را خاموش کنید و سس را داخل لیوان بریزید تا خنک شود.

برای کیک تخم مرغ و شکر را با همزن برقی خوب هم بزنید. وانیل، شیر و روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

پودر کاکائو و آرد را الک کرده اضافه کنید و هم بزنید. داخل قالب چرب شده بریزید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده بپزید(حدود 40 دقیقه، با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید.)

وقتی کیک پخت کمی صبر کنید (5 دقیقه) و سس را روی کیک بریزید. نوش جان


روش دوم طرز تهیه کیک خیس ترکیه

مواد لازم

  • شکر 1/5 لیوان
  • شیر 1/5 لیوان
  • روغن نصف لیوان
  • آرد 2 لیوان
  • تخم مرغ 3 عدد
  • بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس

  • 200 میلی لیتر خامه صبحانه
  • 200 گرم شکلات تخته ای (من یه بسته شکلات شیری استفاده کردم و یه بسته شکلات تلخ)

طرز تهیه

آرد، وانیل و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم.

شکر، شیر، روغن مایع و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و با همزن میزنیم تا کاملا قاطی بشن. یک لیوان از این مواد و کنار میزاریم.

بعد تخم مرغها رو به مواد اضافه کرده و با همزن هم میزنیم. مخلوط آرد و وانیل و بکینگ پودر رو کم کم اضافه میکنیم. همون دو لیوان آرد رو بریزید. نه کمتر نه بیشتر. مواد رو در قالب مورد نظر ریخته و درون فر که از قبل به مدت 20 دقیقه روشن بوده میزاریم.

مدت زمان لازم برای پخت کیک حدود 35 دقیقه در دمای 170 درجه سانتی گراد است. در 20 دقیقه ی اول نباید درب فر باز شود.

بعد که از فر درآوردیم در همان حالت داغ و به آرامی کیک رو بُرِش میزنیم و بعد اون یک لیوان سسی رو که جدا کردیم به کیک اضافه میکنیم. کیکِ برش خورده سس رو به خودش جذب میکنه و طعم فوق العاده ای به خودش میگیره.

نوش جان


طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با پیمانه لیوان

مواد لازم:

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شکر ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
  • روغن ۱ پیمانه (۱۸۰ م.ل)
  • شیر ۱ پیمانه (۱۸۰ م.ل)
  • پودر کاکائو ۳ ق.غ
  • آرد سفید گندم ۱.۵ پیمانه (۱۸۰ گرم)
  • بیکینگ‌پودر ۱ ق.چ
  • وانیل نصف ق.چ

مواد لازم برای سس کیک:

  • شکر نصف پیمانه
  • پودر کاکائو ۲ ق.غ
  • روغن ۱/۳ پیمانه
  • شیر ۱.۵ پیمانه

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکر رو با همزن برقی میزنیم تا کرم رنگ و کش دار بشه. بعد بهش روغن، شیر و پودر کاکائو رو اضافه و با همزن مخلوط میکنیم. (تخم مرغ و شیر رو قبل از کار بیرون از یخچال بزارید تا به دمای محیط برسه)

آرد بیکینگ پودر و وانیل رو الک میکنیم و به مواد اضافه میکنیم. (غلظت مایه کیک باید مثل تصویر باشه اگه خیلی رقیق بود بهش کمی آرد اضافه کنید)

داخل قالب رو چرب میکنیم و مایه کیک رو توش میریزیم. توی طبقه وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردیم برای مدت ۳۵ دقیقه میزاریم تا بپزه.

توی این مدت سس کیک رو درست میکنیم، شکر، پودر کاکائو، روغن و شیر رو روی حرارت متوسط رو به بالا میزاریم هم میزنیم که ته نگیره.

وقتی جوش اومد و شکل تصویر شد از روی حرارت برمیداریم و کنار میزاریم تا از دما بیافته. زمانی که کیک خنک شد برش میزنیم و سس رو روی کیک میریزیم و برای نیم ساعت اجازه میدیم تا به خوردش بره.

نوش جان


طرز تهیه کیک شکلاتی خیس با سس شکلات

مواد لازم
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 2 لیوان آرد قنادی
  • 1 لیوان شکر
  • 1 لیوان روغن مایع
  • 1 لیوان شیر
  • 5 قاشق غذاخوری پودرکاکائو
  • 2 قاشق غذاخوری سر پر بکینگ پودر
  • نوک قاشق چای خوری وانیل

برای سس شکلاتی

  • 2 لیوان شیر
  • 1/3 لیوان شکر
  • 1/3 لیوان روغن مایع
  • 4 قاشق غذاخوری پودرکاکائو

طرز تهیه

تخم مرغ و شکر و وانیل رو 8 دقیقه با دورتند همزن زده تا حجیم و کشدار بشه. روغن مایع و شیر رو به ترتیب بهش اضافه کرده و هربار درحد مخلوط شدن هم می زنیم.

مخلوط آرد و بکینگ پودر و پودرکاکائو رو که 3 بار الک کردیم طی چند مرحله به مایه اضافه کرده و با لیسک یا همزن دستی دورانی و آروم هم می زنیم تا مایه کیک یکدست بشه.

ظرف پیرکس یا قالب مورد نظر رو با کره نرم شده چرب کرده و مایه رو داخلش ریخته و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 170 به مدت تقریبی 45 دقیقه میذاریم تا کیک بپزه.

حالا می ریم سراغ آماده کردن سس شکلاتی:

همه مواد رو داخل شیرجوش یا یه قابلمه کوچیک ریخته و مخلوط می کنیم. روی حرارت ملایم گذاشته و مدام هم می زنیم تا شکر کاملاً حل بشه و سس یکدستی داشته باشیم.

کیک رو که از فر بیرون آوردیم 10 دقیقه صبر می کنیم از داغی بیوفته و سپس به صورت مربعی برش زده و با چنگال یا سیخ چوبی تمام سطح کیک رو سوراخ سوراخ می کنیم.

سس ولرم رو ملاقه ملاقه روی کیک ریخته و حدود 2 ساعت اجازه میدیم سس به خورد کیک بره. سپس به دلخواه تزئین می کنیم.

نکات تهیه کیک شکلاتی خیس با سس شکلاتی

  • فر رو همیشه یه ربع از قبل گرم کنید نه بیشتر و نه کمتر.
  • تمام مواد باید به دمای محیط رسیده باشن.
  • این کیک هرچه بیشتر بمونه خوشمزه تر میشه.پیشنهاد من اینه که 3 تا 4 ساعت داخل یخچال بزارین که طعمش فوق العاده میشه.

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با روکش گاناش

مطمئنم همه این کیک رو دوست دارن. یه کیک مرطوب و‌نرم و خوشمزه.

مواد لازم

  • ‎3 عدد تخم مرغ
  • دو سوم پیمانه شکر
  • ‎1 لیوان شیر (200 میلی لیتر)
  • ‎1 فنجان روغن (125 میلی لیتر)
  • کمی وانیل
  • بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
  • یک پیمانه آرد
  • سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو

‎برای گاناش

  • گرم شکلات تیره
  • گرم شکلات شیری۸۰
  • ‎۱۰۰ میلی لیترخامه

‎طرز تهیه

‎تخم مرغ ها و شکر را در کاسه بریزید و با همزن بزنید تا سفید بشه و کف کند. روغن، شیر، وانیل الک شده، بیکینگ پودر و آرد را به ترتیب اضافه کنید.

پس از اضافه کردن پودر کاکائو آن را با لیسک خوب مخلوط کنید. مایه کیکی را که آماده کرده بودیم در قالب مستطیلی که داخل آن کاغذ روغنی گذاشته بودیم میریزیم و می گذاریم حدود 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 160 درجه بدون فن بپزد.

کیک پخته شده را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. برای گاناش، خامه مایع را در قابلمه مناسبی روی اجاق گذاشته.

بگذارید داغ شود تا به نقطه جوش برسد. شکلات ها را به خامه گرم شده اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود.

کیک خنک شده را در ظرف سرو‌ برگردانید. کاغذ روغنی را بیرون می آوریم و با ریختن گاناشی که آماده کردیم روی آن را به دلخواه تزئین می کنیم.

نوش جان.


همچنین بخوانید:
طرز تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت و بدون خامه، مرمری و براق
طرز تهیه کیک 3 دقیقه ای در ساندویچ ساز
طرز تهیه کیک هویج و گردو اسفنجی و مجلسی و فوت و فن‌های کیک هویج

4.6/5 - (37 امتیاز)