روش درست کردن گاناش با نشاسته و بدون خامه خیلی راحته. به طور معمول گاناش رو با استفاده از خامه و شکلات درست میکنند، اما گاناش رو میشه به روش دیگهای هم درست کرد که در اون از خامه استفاده نمیشه. در ادامه با طرز تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه گاناش با نشاسته بدون خامه
- نشاسته ذرت یک چهارم پیمانه
- شکر یک و نیم پیمانه
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- زرده تخممرغ چهار عدد
- شیر سه پیمانه
- کره دو قاشق غذاخوری
- آبلیمو تازه دو قاشق غذاخوری
- شکلات 200 گرم
- وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت
مرحله اول
برای شروع نشاسته ذرت رو داخل یک قابلمه بریزید. بهتره که از قابلمه استیل استفاده کنید. شکر و نمک رو هم به نشاسته درت اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم مخلوط بشن. سپس زدههای تخممرغ رو هم به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید. در ادامه شیر رو کم کم به مواد اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
مرحله دوم
وقتی که مواد با هم مخلوط شدن، قابلمه رو روی شعله با خرارت مناسب بذارید و گاناش رو مداوم هم بزنید تا مواد پخته و حالتی مانند کرم پیدا کنند.
مرحله سوم
هنگامی که گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت به غلظت مناسب یعنی غلظت ماست رسید، شعله اجاق رو خاموش کنید و در حالی که مواد داخل قابلمه هنوز داغه، باقی مواد (شکلات، کره، وانیل و آبلیمو) رو به مواد اضافه کنید و گاناش رو خوب هم بزنید تا شکلات به طور کامل در مواد حل بشه.
نکته: برای اینکه شکلات راحتتر تو گاناش حل بشه میتونید اول شکلات رو خرد کنید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بنماری ذوب کنید و بعد به مواد اضافه کنید.
وقتی که مواد به طور کامل با هم مخلوط شدند و به ترکیب یکدستی رسیدید، گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت آماده است.
روش دوم برای تهیه گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت و بدون خامه، مرمری و براق
- نشاسته ذرت دو قاشق چایخوری
- پودر قند یک سوم پیمانه
- پودر کاکائو یک چهارم پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- کره چهار قاشق غذاخوری
- عسل دو قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای درست کردن گاناش بدون خامه مرمری و براق ابتدا نشاسته ذرت، شیر، پودر قند و پودر کاکائو رو داخل قبلمه بریزید و خوب هم بزنید تا مواد کامل با هم مخلوط بشن.
به جای استفاده از پودر قند از پودر شکر هم میتونید استفاده کنید.
اگر پودر کاکائو ندارید، شکلات رو خرد کرده و به روش بنناری ذوب کنید و بعد به گاناش اضافه کنید.
مرحله دوم
قابلمه رو روی شعله با حرارت متوسط قرار بدید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاد.
مرحله سوم
وقتی که مواد به جوش اومد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و کره رو به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره حل بشه.
مرحله چهارم
قابلمه رو دوباره روی حرارت بذارید و به طور مداوم هم بزنید تا به قوام بیاد.
مرحله پنجم
وقتی که گاناش به قوام مورد نظر رسید، از روی حرارت بدارید و وقتی که کمی خنک شد، عسل رو هم به گاناش اضافه کنید.
اگر گاناش غلیظ براتون مطلوبه، گاناش رو روز قبل آماده کنید و حدود 2 ساعت داخل یخچال بذارید و بعد استفاده کنید اما اگه گاناش با علظت کمتر و رقیق براتون مناسبه، بعد از اینکه خنک شد استفاده کنید.
نکات مهم و فوت و فنهای گاناش شکلاتی با نشاسته ذرت
- نکتهی مهمی که در طرز تهیه گاناش باید در نظر بگیرید استفاده از شکلات با کیفیت با درصد کره کاکائوی بالاست و طعم گاناش بستگی زیادی به کیفیت شکلات استفاده شده داره.
- اگر گاناش با طعم شیرین دوست دارید میتونید مقدار پودر قند یا شکر رو افزایش بدید و اگر طعم تلخی سکلات رو ترجیح میدید از شکلات تلخ با درصد بالاتر یا پودر کاکائوی بیشتر استفاده کنید.
- نکته بسیا مهمی که در تهیه گاناش با نشاسته ذرت باید رعایت کنید اینه که از کرهای که تازه از یخچال خارج کردید و دمای پایینی داره نباید استفاده کنید. کره سرد زمان بیشتری برای ترکیب شدن با سایر مواد لازم داره و اضافه کردن کره سرد به گاناش ممکنه باعث تکه تکه شدنه گاناش بشه. پس باید کره رو 1 ساعت قبل از مصرف از یخپال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه.
- اگر گاناش شکلاتی با نشاسته درت رو برای تزئین کیک آماده کردید، کمی صبر کنید تا خنک بشه و بعد روی کیک بریزید. اگه گاناش داغ رو روی کیک بریزید، به دلیل رقیق بودن گاناش لایه نازکی از اون روی کیک میمونه.
- اگر از گاناش به عنوان لایه میانی کیک استفاده میکنید، بهتره که گاناش رو روز قبل آماده کنید و داخل یخچال بذارید تا خوب خودشو بگیره و غلیظ بشه تا لایههای کیک رو خوب به هم بچسبونه.
همچنین بخوانید: