برگر عدس یکی از برگرهای گیاهی و خوشمزه هست که مورد استقبال بچهها هم هست. برگر عدس یا عدس برگر به دلیل وجود عدس و سویا از مقدار پروتئین زیادی برخورداره. در ادامه با دستور پخت برگر گیاهی عدس به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه برگر گیاهی با عدس
- عدس خام (یا دال عدس) یک لیوان فرانسوی دستهدار
- سویای خام یک لیوان فرانسوی دستهدار (به دلخواه)
- پیاز بزرگ یک عدد (یا دو عدد پیاز متوسط)
- سیر چهار حبه
- تخم مرغ دو عدد
- پودر سوخاری نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- آویشن یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- ادویه کاری نصف قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه همبرگر گیاهی با عدس
مرحله اول، خیس کردن عدس و سویا
عدس رو به مدت دو ساعت با مقداری آب خیس کنید. سپس آب عدس رو خالی کنید و داخل قابلمه بریزید و مقداری آب بریزید تا روی عدس رو آب بگیره. قابلمه عدس رو روی حرارت بذارید و زمان بدید تا به طور کامل بپزه و له بشه.
سویا رو داخل آب جوش بریزید و بعد از گذشت 20 دقیقه سویا رو آبکش کنید و خوب فشار بدید تا آبش به طور کامل خارج بشه.
مرحله دوم، له کردن عدس
وقتی که عدس خوب پخت، اگه داخل قابلمه آب مونده بود خالی کنید و عدس رو داخل یک کاسه بریزید و با پوره ساز یا گوشت کوب خوب بکوبید و له کنید. سپس سویا رو هم اضافه کنید و کمی بکوبید تا با عدس خوب مخلوط بشه.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید، سپس پیاز رو داخل ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت بدید. در حدی که پیاز سبک بشه و آبش کشیده بشه کافیه. در یک دقیقه آخر تفت دادن پیاز، سیر رو رنده کنید و به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد
پیاز تفت داده شده رو به مخلوط عدس و سویا اضافه کنید. سپس تخممرغها رو در داخل یک کاسه کوچک بشکونید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید.
در ادامه نمک، فلفل، آویشن، کاری و دارچین رو به مواد اضافه کنید.
مواد رو خوب ورز بدید. سپس پودر سوخاری رو کم کم به مواد اضافه کنید.
پودر سوخاری رو کم کم اضافه کنید و وقتی که مواد منسجم شد، برگرهای عدس رو به اندازه دلخواه آماده کنید و روشون رو بپوشونید. سپس برگرها رو داخل یخچال بذارید و حدود 1 ساعت زمان بدید تا مواد
استراحت کنه. برگرها رو میتونید داخل فریزر نگهداری کنید و هر بعدا سرخ کنید.
مرحله پنجم، سرخ کردن برگر عدس
داخل یک ماهیتابه روغن بریزید. وقتی که به اندازه کافی داغ شد، برگر عدس رو داخل تابه بذارید و سرخ کنید.
برگر ها رو با حرارت ملایم سرخ کنید.
وقتی که کنارههای عدس برگر تغییر برشته شد، عدس برگر رو برگردونید تا طرف دیگه هم برشته بشه.
برگر گیاهی عدس رو میتونید داخل فر و بدون روغن بپزید. برای اینکار کف سینی فر رو کمی چرب کنید. برگرها رو داخل سینی فر بپینید و داخل فر از قبل گرم شده قرار بدید تا با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 45 دقیقه بدون روغن برشته بشه.
روش دوم
طرز تهیه برگر عدس
برگر عـدس سـاده و خـوشـمزه! گـذاشـتن پـنیر پـیتزا روی بـرگـر هاتون اخـتیاری مـن از نـون های بـزرگ و بـرگـر های بزرگ استفاده کردم ایـن مـقدار مـواد بـه مـن هـفت تـا بـرگـر داد.
مـواد لازم
- عـدس خشک یک و نیم لـیوان
- ســویـا یک لـیوان
- پـیاز بـزرگ یک عدد
- سـبزی جعفری و پـیازچـه دو قاشق غذاخوری
- تـخم مـرغ دو عدد
- سـیر سه حـبه بزرگ
- پـودر سـوخاری سه قاشق غذاخوری سـرپـر
- نمک، فلفل، زردچوبه به مـیزان لازم
- آویـشن و پـودر پـاپرکا یک قاشق غذاخوری
- روغـن به مـیزان لازم
- پـنیر پـیتزا به دلخواه
طـرز تــهیه
عــدس بـه نـدت دو ساعـت با آب گـرم خـیس کنید. سـویارو بـه مـدت نـیم ساعـت با آب نـسبتا جـوش خـیس کنید. عـدس با مـقدار آبی که روی عـدس بـپوشـونه بزارید پـخته بـشه در انـتها آبـی نـمونه اجـازه نـدید عـدس کامل لـه بـشه.
سـویا خـیس کرده رو داخـل آبکش بـریزید خـوب فـشار بدید تا آب اضافیش گـرفته بشه بعد چـرخ کنید یا داخل غذاساز بـریزید. عـدس هـم داخل چـرخ گـوشت یا غذاساز بریزید تا کامل پـوره بشه. پـیاز بـزرگ رنـده درشت بزنید به چـند قـاشق روغـن تـفت بـدید تا کامل کاراملی بشه.
پــودر سـوخاری، جـعفری، پـیازچه، پیاز تـفت داده شده، سـیر رنده شده و ادویـه جات و یک عدد تخم مرغ به عدس و سویا چرخ شـده اضافه کنید خوب ورز بدید اگه چـسبندگیش کم بـود یدونـه تخم مرغ اضـافه کنید.
یک ساعت به برگرهاتون زمان استراحت بدید بعد انـدازه پـرتقال درشت بـردارید و سـرخ کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهيه همبرگر خانگي خوشمزه
طرز تهیه همبرگر گیاهی با سویا
طرز تهیه شامی عدس و نخود