شاید با خودتون بگید که همبرگر فقط با گوشت خوشمزه میشه، اما اگه این همبرگر گیاهی خوشمزه رو امتحان کنید به احتمال خیلی زیاد نظرتون برای همیشه عوض میشه و با یکی از غذاهای خوشمزه گیاهخوارها آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه سویا برگر خانگی برای دو نفر:
- سویا 150 گرم
- پياز متوسط 2 عدد
- آبليمو 3 قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (جعفری) 2 قاشق غذاخوری (میتونید از سبزی خشک هم استفاده کنید)
- سس خردل 1 قاشق غذاخوری سر پر (اگر وگن هستید سس خردل رو حذف كنيد)
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
- آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد (اگر وگن هستید تخم مرغ رو حذف كنيد)
- زيره سبز 1/3 قاشق چای خوری
- نمك، فلفل و پودر سير به مقدار لازم
- پنیر گودا دو ورق
- كاهو، گوجه، خيار شور و پياز و جعفری برای داخل سویا برگر
مواد لازم برای تهیه سس ساندویچ برگر گیاهی
- سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
- سس کچاپ 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1/3 قاشق چایخوری
- سرکه 1 قاشق چایخوری
- سس گالوری (تاباسکو یا تند یا مقداری فلفل قرمز) 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه همبرگر گیاهی خانگی با سویا بدون گوشت
مرحله 1، خیساندن سویا
سويا رو تو یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و روش آب گرم بریزید تا سطح سویا رو کامل پوشش بده و 3 قاشق غذاخوری آبليمو و کمی نمك به سویا اضافه کنید و اجازه بدین خیس بخوره و حدود نیم ساعت بعد که سویا نرم شد آبکشی کنید.
پيازها رو نگینی خرد كنيد و کف ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیازها رو در حدی كه مقداری طلايی بشن تفت بدید.
حالا سويا رو که به مدت نیم ساعت خیس خورده، آبكشی كنيد و خوب تو مشتتون فشار بديد تا آبی رو که سویا جذب کرده به طور کامل كشيده شه.
مرحله 2، چرخ کردن مواد
در ادامه پياز تفت داده و طلایی شده رو به سویا اضافه كنيد. در ادامه سبزی معطر و سس خردل (اگر وگن هستید سس خردل رو حذف كنيد)، آرد نخودچی،آرد گندم، تخم مرغ (اگه وگن هستید ميتونيد تخم مرغ رو حذف كنيد و در عوض آرد نخودچی رو 4 قاشق غذاخوری بریزید)، نمک، فلفل، پودر سير و زيره سبز رو اضافه كنيد. مواد رو کمی با هم مخلوط کنید و وقتی مواد کمی با هم ترکیب شدن، مخلوط رو چرخ كنيد، اگر چرخ گوشت در دسترس نبود میتونید از غذاساز، میکسر یا مخلوط کن (بلندر) هم استفاده كنيد.
پس از اینکه مواد رو چرخ کردید، حالا تخم مرغ رو به مواد اضافه کنید و به مدت 5 دقيقه مواد رو خوب ورز بديد.
مرحله 3، شکل دادن به سویا برگر
مواد رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و مثل به توپ گرد کنید.
حالا یکی از این توپها رو بردارید و با دست کمی پهن کنید.
حالا مواد رو بین دو لایه کیسه فریزر قرار بدید.
در ادامه یک بشقاب روش بذارید و فشار بدید تا به شکل برگر با قطر نیم سانتیمتر دربیاد.
به برگرها نیم ساعت استراحت بدید.
مرحله 4، سرخ کردن
حالا ميتونيد سویا برگرهای خونگی رو تو روغن كاملا داغ سرخ كنيد.
نکته مهم: روغن حتما باید حتما داغ باشه وگرنه سویا برگرها وا میرن.
بعد از سرخ شدن يه طرف سویا برگر با حرارت زياد، طرف ديگه برگر گیاهی رو با حرارت پايينتر سرخ كنيد و يه ورق پنير گودا بذارید روی سویا برگر. (اگر وگن هستید میتونید به جای پنیر گودا، پنیر پیتزای وِگچیز (پنیر پیتزای وگان) استفاده کنید).
مرحله پنجم، طرز تهیه سس ساندویچ سویا برگر
برای تهیه سس ساندویچ سویا برگر 2 قاشق غذاخوری سس مایونز رو با 1 قاشق غذاخوری سس کچاپ، 1/3 قاشق چایخوری نمک، 1 قاشق چایخوری سرکه 1 قاشق چایخوری سس گالوری (تاباسکو یا تند یا مقداری فلفل قرمز) مخلوط کنید و بعد از ترکیب شدن مواد 1 قاشق غداخوری روغن زیتون اضافه کنید و مواد رو کامل با هم ترکیب کنید. اگه سس اضافه اومد میتونید تو یخچال نگهداری کنید.
مرحله ششم، آماده کردن سویا برگر
در مرحله آخر نون همبرگر رو برش بديد و هر دو سمت رو به سس بمالید. حالا با كاهو، گوجه، خيار شور و پياز و جعفری سویا برگر رو آماده کنید.
نوش جان.
مطلب مرتبط: طرز تهیه همبرگر خانگی کلاسیک و رازهای خوشمزه شدن آن