همبرگر همیشه پرطرفدار بوده و خب ساندویچ واقعا خوشمزهای هم هست! اما خب بیشتر همبرگرهایی که از بیرون تهیه میشن متأسفانه از همبرگر کلاسیک و اصلی خیلی فاصله دارن. دستور پخت همبرگر خیلی سادس. در ادامه طرز تهیه همبرگر خونگی اما حرفهای آورده شده.
مواد لازم برای تهیه همبرگر برای دو نفر:
- گوشت چرخ کرده و نسبتا پر چرب 250 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- فلفل چیلی یک چهارم قاشق چایخوری
- پاپریکا یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- پیاز متوسط 2 عدد برای تهیه پیاز کاراملی
- پنیر گودا دو ورق به دلخواه
- نون همبرگر 2 عدد
- کاهو، گوجه و خیارشور برای داخل ساندویچ
طرز تهیه همبرگر کلاسیک
مرحله 1:
پیاز رو ریز رنده کنید و بعد آب پیاز رو بگیرید. حالا پیازهای رنده شده و آب گرفته شده رو به گوشت چرخ شده اضافه کنید. در ادامه نمک، فلفل سیاه، فلفل چیلی، پاپریکا، پودر سیر و پودر تخم گشنیز رو به گوشت و پیاز اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه خوب ورز بدید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط بشن.
حالا باید روی مواد رو با کیسه فریزر یا سلفون بپوشونید و به مدت یک ساعت بگذارید تو یخچال استراحت کنه.
مرحله 2:
تو این یک ساعت که گوشت داره تو یحچال استراحت میکنه، وقت خوبیه تا سس همبرگر و پیاز کاراملی رو آماده کنیم.
مواد لازم برای تهیه سس همبرگر:
- سس مایونز 1 قاشق غذاخوری سرپر
- سس خردل 1 قاشق چایخوری
- سرکه بالزامیک 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه خیلی کم (به اندازه نوک قاشق چایخوری)
- سس تند 1 قاشق چایخوری
- اورگانو 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس همبرگر:
برای تهیه سس مخصوص برگر همه مواد بالا رو با هم خوب مخلوط کنید و داخل یخچال قرار بدید.
مرحله 3:
پیاز کاراملی رو آماده کنید.
طرز تهیه پیاز کاراملی:
پیاز کاراملی طعم بینظیری به برگر میده، اگه تا حالا امتحان نکردید حتما یه بار امتحان کنید. برای درست کردن پیاز کاراملی 2 عدد پیاز رو به صورت خلالی خرد کنید. سعی کنید پیازها رو یک شکل و یک اندازه خرد کنید. ماهیتابه رو داغ کنید و پیازهای خلالی رو بریزید تو ماهیتابه داغ. راستی یک فنجون آب هم بذارید کنار دستتون.
وقتی که پیازها سبک شد یعنی آب پیازها گرفته شد 2 قاشق غذاخوری آب از اون فنجونه که کنار دستتونه بریزید تو پیازها. پیازها رو هم بزنید تا زمانی که آب تبخیر بشه. وقتی که پیازها خشک شدن دوباره 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. هر زمان که پیازها خشک شدن دوباره آب اضافه کنید. راستی شعله رو هم ملایم کنید.
فقط دقت کنید که یک فنجون آب رو یکدفعه خالی نکنید تو ماهیتابه. آب رو به صورت کم کم و هر بار به اندازه 2 تا 3 قاشق غذاخوری اضافه کنید و این کار رو اینقدر تکرار کنید تا پیاز ها کاراملی بشن.
مرحله 4:
بعد از 1 ساعت گوشت رو از یخچال خارج کنید. مثل عکس زیر گوشت رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به شکل یه توپ گرد کوچک در بیارید.
حالا روی یک سطح صاف مثل تخته کار کاغذ روغنی یا یک لا کیسه فریزر پهن کنید و یدونه از اون توپهای گوشتی رو بذارید روش. حالا روی گوشت دوباره کاغذ روغنی یا یک لا کیسه فریزر پهن کنید و حالا یه جسم صاف و محکم مثل بشقاب روش بذارید و با فشار دادن گوشت رو پهن کنید. تقریبا به قطر نیم سانتیمتر.
طرز تهیه همبرگر خانگی برای فریزر
همبرگر ها و میتونید داخل فریزر بذارید و هر وقت که دوست داشتید، سرخ یا گریل کنید.
مرحله 5:
یه ماهیتابه نچسب یا تابه گریل بردارید و بذارید رو حرارت. وقتی که به اندازه کافی داغ شد، گوشتهای صاف و گرد شده (همون برگرها) رو بدون روغن گریل کنید (گوشتمون پرچرب بود دیگه، روغن لازم نیست).
حالا وقتی یک طرف برگرها گریل شد، برگر رو برگردونید و دو سه دقیقه که مونده تا طرف دیگهی برگر هم گریل شه، اگه دوست داشتید یه ورق پنیر گودا روی برگر بذارید و در ماهیتابه رو بذارید تا پنیر آب شه.
مرحله 6:
نون برگر باز کنید، روی یه طرف سس بزنید، بعد کاهو، بعد خیارشور، بعد گوجه حلقه شده، بعد پیاز کاراملی شده و در آخر هم برگر و نون رو روش قرار بدبد. نوش جان.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه همبرگر گیاهی با سویا
طرز تهیه برگر عدس و نخود