کشمش پلو از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانیه که در شهرهای مختلف با روشهای متفاوتی تهیه میشه. در این آموزش آشپزی با دستور پخت کشمش پلو با مرغ ریش ریش شده مرحله به مرحله آشنا میشید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ ریش ریش شده
مواد لازم برای تهیه کشمش پلو با مرغ ریش ریش و هویج
- کشمش پلویی 1 پیمانه سر پر
- برنج 4 پیمانه
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- پیاز متوسط 3 عدد
- هویج 3 عدد
- گردو 8 عدد (به دلخواه)
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کشمش پلو با مرغ ریش ریش گردو و هویج
مرحله اول، پختن مرغ
یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید، سپس سینه مرغ رو به همراه پیاز، چند عدد برگ بو و کمی زردچوبه داخل قابلمه بریزید. روی مرغ آب بریزید تا روی مرغ رو بگیره. قابلمه رو روی حرارت بذارید . حدود سی تا چهل دقیقه زمان بدید تا مرغ بپزه.
وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوانهاش رو جدا کنید و ریش ریش کنید. آب مرغ رو هم صاف کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با مرغ ریش ریش
مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ
دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و به همراه مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته باشه. سپس مرغ ریش ریش رو اضافه کنید و کمی مرغ رو تفت بدید و سرخ کنید.
مرحله سوم، تفت دادن کشمش
داخل یک تابه مقداری کره و روغن بریزید و کشمش پلویی رو داخل تابه بریزید و روی حرارت کم چها دقیقه تفت بدید و سپس کشمش رو از تابه خارج کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو کته با مرغ ریش ریش
مرحله چهارم، تفت دادن هویج
هویج رو پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس هویج رو داخل تابه بریزید و تفت بدید تا کمی نرم بشه و سپس از روی حرارت بردارید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت
مرحله پنجم، تفت دادن گردو
مغز گردو رو خرد کنید به اندازهای که گردو زیر دندون احساس بشه. سپس داخل تابه بریزید و سه پهار دقیقه تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش
مرحله ششم، آبکش کردن برنج
کشمش پلو رو به صورت آبکش یا کته میتونید درست کنید. برای درست کردن به صورت کته، برنج رو که از حدود نیم ساعت قبل به همراه کمی نمک خیش کردهاید رو روی حرارت بذارید تا آب برنج کامل کشیده بشه.
یک قابلمه دیگه رو روی حرارت بذارید، کمی روغن ریزید و روی حرارت بذارید و وقتی که داغ شد، کف قابلمه نون یا سیب زمینی ورقه شده بذارید. مقداری برنج کف قابلمه بریزید و پخش کنید. سپس روی برنج مقداری مرغ ریش ریش بریزید، کشمش پلویی، هویج و گردو رو هم بریزید و مقداری دارچین بپاشید. سپس دوباهره یک لایه برنج بریزید و تا تمام شدن مواد ادامه بدید. البته میتونید برای تزئین مقداری کشمش، هویج و گردو نگه دارید.
مرحله هفتم، پختن کشمش پلو
قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و وقتی که برنج بخار کرد، حرارت رو کم کنید، زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید و درب قابلمه دمکنی بپیچید و حدود 45 دقیقه زمان بدید تا کشمش پلو با مرغ ریش ریش دم ببره.
برای اینکه کشمش پلو خوشمزهتر بشه میتونید در زمان پخت مقداری آب مرغ روی برنج بریزید.
کشمش پلو در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلفی تهیه میشه و همه اون ها طعم فوق العاده ای دارن. مثلا در مازندارن کشمش پلو با مرغ تهیه میشه. تو این روش میتونید مرغ رو ریش ریش کنید یا اینکه جداگانه بپزید یا سرخ کنید و در آخر کنار کشمش پلو سرو کنید.
به دلخواه میتونید بقیه آب مرغ رو با رب گوجه تفت داده شده بذارید روی حرارت ملایم تا بجوشه و غلیظ بشه، سپس این سس کنار کشمش پلو سرو کنید.