باقالی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانیه که با گوشت یا مرغ درست میشه. البته باقالی پلو رو به صورت ساده، بدون گوشت و مرغ، با پنیر یا نیمرو هم میشه خورد که این ترکیب طعم و مزه خیلی خوبی داره. در ادامه با طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش شده به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ ریش ریش شده


مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش

  • برنج چهار پیمانه
  • باقالی تازه (یا فریز شده) دو پیمانه
  • شوید تازه دو پیمانه (یا شوید خشک یک پیمانه)
  • پیاز متوسط سه عدد
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ یک عدد کامل

این مقدار مواد اولیه برای تهیه باقالی پلو با مرغ برای 4 نفر کافیه


طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش با شوید تازه یا خشک

طرز تهیه باقالی پلو کته با مرغ ریش ریش شده و شوید خشک یا تازه و فوت و فن باقالی پلو با مرغ

مرحله اول، خیساندن برنج

برنج رو با آب سرد بشویید و با کمی نمک به مدت یک ساعت خیس کنید.


مرحله دوم، پختن مرغ

یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ (یا ران) رو به همراه پیاز، دو تکه چوب دارچین و کمی زردچوبه به همراه دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه رو نیمه ببندید و روی حرارت متوسط بذارید تا بپزه.

وقتی که مرغ پخت از روی حرارت بردارید، وقتی که کمی خنک شد، استخوان‌های مرغ رو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت


مرحله سوم، پختن باقالی پلو

برای پختن باقالی پلو، باقالی و شوید تازه یا خشک رو به برنج اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید. کمی کره یا روغن اضافه کنید. روی حرارت متوسط زمان بدید تا باقالی با برنج بپزه. وقتی که آب برنج کشیده شد، حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید.

وقتی که باقالی پلو بخار کرد، درب قابلمه دمکن بپیچید و قابلمه رو روی شعله پخکن بذارید و حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا باقالی پلو کته‌ای دم بکشه و آماده بشه.


مرحله چهارم، تفت دادن مرغ با پیاز داغ

دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. ماهیتابه و روی حرارت بذارید و کمی روغن و کره داخل تابه بریزید. وقتی که پیاز طلایی شد، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت بدید تا رنگ رب باز بشه. در ادامه مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا طعم مواد به خورد مرغ بره. نصف لیوان آب مرغ اضافه کنید و روی حرارت کم 10 دقیقه زمان بدید تا رب داخل آب مرغ حل بشه. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.

یک روش دیگه برای پختن باقالی پلو با مرغ ریش ریش مخلوط اینه که وقتی آب برنج کشیده شد، یک قایلمه دیگه بردارید و کفش رو کمی چرب گنید و ته دیگ نون، سیب زمینی یا کاهو بذارید. سپس مقداری برنج کف قابلمه بریزید و روش یک لایه مرغ ریش ریش و تا تموم شدن مواد به این کار ادامه بدید. سپس باقالی پلو رو دم بذارید.

برای درست کردن باقالی پلو با ته دیگ مرغ کف قابلمه رو بال یا کتف مرغ مزه‌دار شده بپینید.


مرحله پنجم، سرو و تزئین

وقتی که باقالی پلو دم کشید و آماده شد، مقداری از باقالی پلو رو با زعفران آب شده مخلوط کنید تا رنگ بگیره.

نیمی از باقالی پلو رو داخل دیس بریزید. مرغ ریش ریش شده رو روی باقالی پلو بریزید و باقی برنج رو روی مرغ ریش ریش بریزید و در آخر با باقالی پلو زعفرانی تزئین کنید. نوش جان

همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش


فوت و فن باقالی پلو با مرغ

  • برای اینکه باقالی پلو خوشمزه‌تری داشته باشید، بهتره از باقالی تازه استفاده کنید.
  • نسبت باقالی به برنج رو نصف بگیرید. یعنی برای هر پیمانه برنج، نصف پیمانه باقالی.
  • استفاده از شوید تازه برای درست کردن باقالی پلو، باعث میشه باقالی پلوی خوشمزه‌تری داشته باشید.
  • برای بهتر شدن عطر باقالی پلو می‌تونید یک تا دو حبه سیر رو در زمان دم کشیدن روی برنج بذارید تا باقالی پلو عطر بهتری پیدا کنه.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی

مـــواد لازم

  • ران مـرغ دو عدد
  • پـیاز درشـت سه عدد معادل یک کیلو
  • کره پنجاه گرم
  • زعـفران پنج قاشق غذاخوری غلیظ
  • نمک و فلفل به مـیزان لازم
  • روغـن مـایع دو قاشق غذاخوری
  • پاپریکا یک قاشق مرباخوری

مواد لازم باقلی پلو

  • شـوید چهارصد گرم خرد کرده
  • باقالی یک کیلو پوست گرفته
  • سیر سه حبه
  • برنج سه پیمانه
  • کره پنجاه گرم

طـرز تـهیه

پـنجاه گـرم کره رو هـمراه دوقاشق روغـن داخـل تـابه و روی شـعله کم بزارید تا کره ذوب بشه.

پـیاز به صـورت خلالی خـرد کنید و کف تابه بـریزید مـرغ روی پیاز قـرار بدید و در تابه رو بزارید تا پـیاز به آب بیفته و مرغ پـخته بشه شعله حتما کم بـاشه.

پـیاز حـتما درشـت بـاشه تا بـه آب بـیفته. بـعد چهل دقیقه به مـرغ نمک و فلفل قـرمـز بـزنـید و بیست دقیقه در تـابه رو بـزاریـد.

بـعد از بـیست دقیقه در تـابه بر دارید و زعـفران اضـافـه کنید دیـگه نیاز نیست در تابه رو بزارید هر چند دقیقه مرغ پـایین و بالا کنید تا هر دو طرف سـرخ بشه.

برنج بعد، از شستن و خیس کردن روی شعله گاز بزارید در این مرحله شوید”شبت”خرد شده همراه باقالی پوست گرفته رو اضافه کنید بعد از پنج دقیقه آبکش کنید ته دیگ دلخواهتون بزارید برنج دم بزارید
در پایان شوید خشک بریزید سه حبه سیر لایی برنج بزارید بخار برنج بلند شد روشو کره ذوب شده بریزید موقع سرو سیرهارو بردارید.