کاچی بدون زعفران با زردچوبه به همراه انواع ادویههای گرم خیلی مقویه و به دلیل ادویههایی که توش استفاده شده طبع گرمی داره و برای خانمها تو شرایط خاص خیلی مفیده. در ادامه با دستور پخت کاچی ساده بدون زعفران مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کاچی ساده با زردچوبه بدون زعفران
- آرد سنگک 1 پیمانه
- روغن کرمانشاهی یا حیوانی یا کره 100 تا 150 گرم
- گلاب 5 قاشق غذاخوری
- آب 3 پیمانه
- شکر 1 پیمانه (یا نبات به مقدار دلخواه)
- پودر زیره سبز نصف قاشق چایخوری
- پودر زیره سیاه نصف قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
- پودر زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- پودر گشنیز نصف قاشق چایخوری
- پودر گلرنگ (گل زرد) نصف قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه یک کاسه متوسط کاچی بدون زعفران خواهید داشت.
طرز تهیه کاچی بدون زعفران با زردچوبه
مرحله اول، مخلوط کردن آب و شکر
برای شروع ابتدا آب و شکر (یا نبات) رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا شکر یا نبات در آب حل بشه.
با یک قاشق چوبی مواد رو کمی هم بزنید و صبر کنید تا به جوش بیاد و حدود ده دقیقه زمان بدید ریز بجوشه تا قوام بیاد.
سپس شعله رو خاموش کنید و گلاب رو به شربت اضافه کنید. توجه داشته باشید که گلاب رو نباید در زمان جوشیدن شربت اضافه کنید.
مرحله دوم، تفت دادن آرد
آرد گندم رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید و مرتب هم بزنید تا آرد خوب تفت بخوریه و رنگ طلایی مایل به قهوهای پیدا کنه.
مرحله سوم، اضافه کردن روغن
وقتی که آرد که خوب تفت خورد و خامی آرد گرفته شد، کره یا روغن رو به آرد اضافه کنید و مواد آرد و روغن رو مرتب هم بزنید تا روغن جذب آرد بشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن ادویه ها و شربت
در این مرحله ادویهها رو به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت ملایم کمی تفت بدید تا خامی ادویهها گرفته بشه.
سپس شربت رو به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا به یک ترکیبی کاملا صاف و یکدست برسیم.
اگه بعد از اضافه کردن شربت احساس کردید که کاچی سفته میتونید کمی آب یا شیر به مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم، دم گذاشتن کاچی
وقتی که کاچی شروع به جوشیدن کرد، حرارت شعله رو کم کنید. زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکنی بپیچید و درب قابمله رو بذارید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا کاچی دم بکشه و آماده بشه.
وقتی که کاچی آماده شد به دلخواه میتونید روش کمی کنجد بپاشید و سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کاچی ساده بدون زعفران با زردچوبه
- بهتره که قبل از شروع به تهیه کاچی آرد رو الک کنید.
- همین که رنگ آرد نسکافهای بشه و بوی آرد بلند بشه کافیه. اگه آرد خیلی قهوهای بشه طعم کاچی به به تلخی میزنه.
- شربت رو کم کم به آرد اضافه کنید. وقتی که شربت رو اضافه میکنید اول کاچی مثل حلوا سفت میشه و باید تند تند هم بخوره تا آرد گلوله نشه.
- آب یا شیر به اندازهای بریزید که مایع کاچی کمی شل تر از فرنی بشه تا طی نیم ساعتی که قراره بپزه به غلظت فرنی یا غلیظتر بشه.
- اگه از نبات استفاده میکنید، شربت رو از صافی رد کنید تا نخهای نبات جدا بشه.
- بهتره که از قابلمه تفلون یا چدن استفده کنید تا کاچی به دیوارههای ظرف نچسبه و حالت تهدیگی نگیره.
- اگه خواستید که کاچی مقویتری بشه، مقداری آجیل چهار مغز رو آسیاب کنید و به همراه ادویهها به کاچی اضافه کنید. برای یک کاسه کاچی یک قاشق غذاخوری سرخالی کافی است.
- کاچی نباید خیلی سفت بشه چون تبدیل به حلوا میشه، بلکه باید روان و کمی هم شل باشه.
- کاچی رو گرم میل کنید، کاچی سرد شبیه شله زرد میشه.
- برای به روغن افتادن کاچی، در زمان دم کشیدن کاچی رو هم نزنید تا به روغن بیفته. فقط میتونید کمی قابلمه رو تکون بدید تا به دیوارههای ظرف نچسبه.