حلوای کاسه شیرازی با آرد برنج اینقدر این حلوا خوش‌طعم و معرکه ست که نگووو! به هیچ وجه هم مزه تخم مرغ در حلوا حس نمیشه. پیشنهاد می کنم حتما این حلوا کاسه شیرازی رو امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوا کاسه ای شیراز

  • شکر ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • آب ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • زعفران آبکرده به میزان لازم
  • گلاب ۱ پیمانه
  • آرد سه صفر قنادی ۱ پیمانه
  • آرد برنج ۱ پیمانه
  • روغن جامد یا کره نرم به دمای محیط رسیده‌ ۱/۲ پیمانه
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه

به این نکته توجه داشته باشید که بسته به جنس آرد ممکنه همه روغن مصرف نشه بنابراین حتما به تدریج اضافه کنید تا حلوا چرب نشه.

برای من حدودا ۱/۴ پیمانه روغن مایع مصرف شد.

دستور پخت حلوا کاسه ای شیرازی با آرد برنج به روش سنتی

طرز تهیه حلوا کاسه ای شیرازی با آرد برنج به رو اصلی

برای شروع ابتدا شکر و آب را روی حرارت ملایم بذارید و مدام هم بزنید وقتی شکر حل شد شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بذارید تا به دمای محیط برسه.

در ظرفی تخم مرغ ها و زعفران را خوب مخلوط کنید و بعد گلاب را به این مخلوط اضافه و خوب هم بزنید.

نکته مهم: گلاب و زعفران طعم تخم مرغ را خنثی می‌کنند.

سپس شربت به دمای محیط رسیده را به تدریج اضافه و هم بزنید دقت کنید شربت گرم نباشد وگرنه تخم مرغ لخته میشه و شربت تخم مرغی حلوا خراب میشه.

در ادامه آرد سه صفر و آرد برنج را در تابه الک کنید و روی حرارت ملایم مدام تفت بدید تا عطر خوش آرد بلند بشه دقت کنید رنگ آرد نباید تغییر کنه
و بعد مخلوط آردها را الک کنید و مجددا به تابه برگردانید.

نکته مهم: آرد را حتما الک کنید وگرنه موقع اضافه کردن شربت حلوا گلوله میشه.

سپس روغن جامد یا کره را اضافه و مخلوط کنید و بعد روغن مایع را به تدریج اضافه و مخلوط کنید غلظت مواد آرد و روغن نباید خیلی سفت یا شل باشه. غلظتی مثل مایه کیک خوبه.

بعد حرارت را کامل کم کنید و شربت را در یه مرحله به تدریج و طی سه مرحله به مخلوط آرد و روغن اضافه و تند و سریع ترجیحا با لیسک هم بزنید تا شربت جذب شده و حلوا گلوله نشود.

بعد از افزودن قسمت سوم شربت (کل شربت) حلوا شل هست که طبیعیه، به همزدن حلوا روی حرارت ملایم ادامه بدید تا حلوا در ظرف به تدریج جمع شود.

بلافاصله تا حلوا در تابه جمع شد تابه را از روی حرارت بردارید وگرنه حلوا لطافتش را از دست میده و ترک میخوره و بعد حلوا رو گهواره کنید.

مطابق سلیقه در ظرف بریزید و با پشت قاشق چرب شده در ظرف صاف کنید. کمی که حلوا ولرم شد به دلخواه روی آن را تزئین کنید. نوش جان