حلوا زنجبیلی با روغن مایع یه حلوای ساده و خوشمزه ست. من که عاشقشم، هر کی عاشق زنجبیل و شیرینیهای سنتی و پرخاطرست، این حلوای زنجبیلی تبریز رو بهش پیشنهاد می کنم. جون میده برای مراسمات مختلف و سفره افطار و کنار میز غذا به عنوان دسر یا برای پذیرایی هاتون یا زمستون با چایی که چه شود، خلاصه همه جوره عالیه!
مواد لازم برای تهیه حلوا زنجبیلی ساده با روغن مایع
- آرد سفید ۳ لیوان منهای ۳ قاشق غذا خوری
- آرد نخودچی ۳ قاشق غذا خوری
- روغن ۱ لیوان سرخالی حدود چهار پنجم لیوان
- (نصفش روغن مایع و نصفش کره و روغن نباتی)
- پودر قند ۱.۵ لیوان
- زنجبیل ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری
- پودر هل۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه حلوا زنجبیلی ساده با روغن مایع
آرد را پیمانه کرده و داخل تابه ای روی شعله ملایم میزاریم و با لیسک زیر و روش میکنیم تا به صورت یکنواخت تفت بخوره. اگر شعله خیلی ملایم باشد حدود یک ساعت و اگر شعله بیشتر باشد حدود نیم ساعت لازمه تا آرد ترد شود ولی مراقب باشید رنگ آرد عوض نشه.
سپس مجدد آرد را بکمک صافی الک کرده و مجدد در تابه ریخته و تفت میدیم روغن ها را اضافه کرده، هم میزنیم تا بخورد آرد برود.
از روی شعله برداشته و آرد نخودچی و پودر قند و زنجبیل و هل را به مواد اضافه میکنیم. تند تند بالیسک یا با قاشق چوبی هم میزنیم تا مواد به خورد هم بره.
تا مواد گرم هست سریع در ظرف مورد نظر مستطیلی به ابعاد ۲٠ در ۲۵ میریزیم. تا گرم هست با قاشق صاف و سپس با گوشتکوب آرام فشار میدیم تا یکنواخت و فشرده شود.
در صورت تمایل روش پودر پسته یا نارگیل یا پودر قند میریزیم و مجدد با قاشق فشار میدیم تا کمی به حلوا بچسبه.
سریع با چاقویی تیز و نازک، برش میزنیم و در فریزر بمدت یک الی دو ساعت میزاریم. سپس بکمک چاقوی نازک خارج کرده و در ظرفی میچینیم.
نکات کلیدی حلوا زنجبیلی
- میتونید داخل حلوا از بادام یا گردوی خردشده استفاده کنید. ولی در این صورت هنگام برش، زدن دقت عمل بیشتری به خرج بدید تا مرتب برش بزنید.
- میتونید هنگام چیدن در ظرف، داخل کاغذهای کوچک مخصوص حلوا و شیرینی هم بزارید.
- روی حلوا را با هر چی سلیقه و دلخواهتونه و در دسترستونه میتونید بپوشونید و تزیین کنید.
- یادتون باشه اگر ظرفتون ابعاد کوچکتری داشت مطمئنا حلواهاتون کلفت تر و اگر ظرفتون بزرگتر باشه، حلواتون نازکتر خواهد بود.
- میشه روغن کمتری هم استفاده کرد. ولی بریدنش و برداشتن شیرینی مشکله. جوری که توی دست خرد میشه.
- داخلش گردوی ریز که زیر دندان حس بشه می تونید بریزید که فوق العاده میشه ولی موقع برش کمی به مشکل ممکنه برخورد کنید.
طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز با روغن جامد
حلوای زنجبیل تبریز از اون حلواهای خوشمزه و معروفیه که از قدیم الایام تو سفره های افطاری به چشم میخوره و پایه ثابت سفره های تبریزی هست.
مواد لازم
- آرد ۵ لیوان دسته دار فرانسه
- پودر قند یا همون نثار ۲/۵ لیوان
- زنجبیل ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم
- روغن جامد یه لیوان
طرز تهیه
اول آرد رو الک میکنیم بعد تو یه تابه ی مسی یا آلومینیومی تفت میدیم تا خامیش از بین بره مقدار تفت دادن آرد به مقدار و نوع آرد بستگی داره بعد اینکه کاملا تفت خورد از رو گاز برمیداریم دوباره الک میکنیم صد در صد الک کنید تو این مرحله تا بافت حلوا عالی بشه.
بعد کره و روغن رو اضافه میکنیم و حدود سه چهار دقیقه تفت میدیم نباید زیاد رو حرارت لمونه اون موقع رنگش تیره میشه.
بعد از رو گاز برمیداریم زنجبیل و پودر قند رو الک میکنیم و هم میزمیم فرقی نداره با دست با با کفگیر بعد به دلخواه یه مقدار از حلوا رو برمیداریم بهش کاکائو اضافه میکنیم و هم میزنیم داخل ظرف لبه دار یه لایه حلوارو میریزیم خوب فشرده می کنیم از روش یه لایه کاکائو میریزیم صاف میکنیم و لایه ی آخر حلوا رو میریزیم و با دستمون محکم فشرده میکنیم و با پشت قاشق صاف مبکنیم به شکل مربع یا لوری برش بدین بزارین تو دمای محیط حلوا خنک شه بعد حلواها رو جدا کنید.