قیسی پلوی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیرازیه که تو شهرهای دیگه کمتر شناخته شده هست. اگه این خوشمزه رو امتحان نکردید، پیشنهاد می‌کنم حتما یک بار درست کنید. به احتمال زیاد تو برنامه غذاییتون یه جای ویژه برای خودش باز میکنه.

برای تهیه قیسی به قیسی خشک اما گوشتی نیاز دارید، اما اگه به قیسی دسترسی نداشتید، می‌تونید از برگ قیسی هم استفاده کنید. اما دستور اصلی با قیسی هست.

در ادامه با دستور پخت قیسی پلو شیرازی مجلسی و خوشمزه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای نهیه قیسی پلو شیرازی

  • برنج 3 تا 4 پیمانه
  • سینه مرغ کامل 1 عدد
  • قیسی 200 گرم (حدود یک لیوان)
  • زرشک 3 قاشق غذاخوری
  • کشمش پلویی 3 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران آب شده 3 تا 4 قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • کره 50 گرم

طرز تهیه قیسی پلو شیرازی مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه قیسی پلو شیرازی با مرغ ساده و خوشمزهمرحله اول، پختن برنج

برنج رو که از نیم تا یک ساعت قبل خیس کردید، دم بذارید. آبکش یا کته درست کردن برنج به سلیقه خودتون بستگی داره. اگه قصد دارید قیسی پلو رو برای مهمونی آماده کنید، طبیعتا بهتره که برنج رو آبکش کنید تا بیشتر قد بکشه.


مرحله دوم، پختن مرغ

سینه مرغ رو فیله کنید و به صورت مکعبی خرد کنید. برای راحتی بیشتر می‌تونید از قیله مرغ استفاده کنید.

داخل تابه کمی روغن بریزید و تکه‌های مرغ رو داخل تابه بریزید و تفت بدید. کمی نمک، فلفل و زروچوبه به مرغ بزنید. یک تکه چوب دارچین هم داخل تابه بیندازید و کمی آب زعفران روی مرغ بریزید و درب تابه رو بذارید و حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت زمان بدید تا تکه‌های مرغ کامل بپزه و مغز پخت بشه.

بعد از پخت مرغ، چوب دارچین رو جدا کنید.


مرحله سوم، تقت دادن قیسی و زرشک

داخل یک تابه کره و کمی روغن بریزید. قیسی‌ها رو که از قبل شستید و خشک کردید رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم چند دقیقه تفت بدید. حدود سه تا چهار دقیقه کافیه. بعد قیسی‌ رو از تابه خارج کنید.

به دلخواه اگه دوست دارید کشمش هم استفاده کنید، کشمش پلویی رو بعد از قیسی داخل تابه بریزید و حدود دو تا سه دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید و سپس از تابه خارج کنید.

در ادامه زرشک رو که از قبل شستید و خشک شده رو داخل تابه بریزید. به دلخواه حدود یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود سه تا چهار دقیقه زرشک رو تفت بدید. سپس کمی زعفران آب شده به زرشک اضافه کنید و تابه رو از روی حرارت بردارید.


مرحله چهارم، آماده کردن قیسی پلو

این مرحله زمان کشیدن قیسی پلو داخل دیس هست و به کمی دقت و حوصله نیاز داره.

مقداری از برنج رو که دم کشیده و آماده شده داخل یک کاسه بریزید و با کمی زعفران آب شده مخلوط کنید و هم بزنید تا خوب رنگ بگیره.

برنج رو داخل دیس بریزید. قیسی های تفت داده شده رو به سلیقه خودتون روی برنج بچینید. سپس تکه‌های مرغ رو هم روی قیسی ها بچینید.

برنج زعفرونی رو روی برنج سفید برزید و در آخر کشمش و زرشک رو هم روی برنج بریزید و تزئین کنید.


نکات مهم و فوت وفن های تهیه قیسی پلو شیرازی با مرغ

  • برای قیسی پلو شیرازی بهتره که از کشمش استفاده نکنید. اما به سلیقه خودتون بستگی داره.
  • در زمان آبکش کردن برنج می‌تونید مرغ و قیسی رو لابه‌لای برنج بریزید و بعد دم بذارید. اما وقتی که مواد با برنج مخلوط میشه، قیسی پلومون دیگه اینجوری شیک و مجلسی نمیشه.
  • اگه قیسی لابه‌لای برنج میریزید بهتره که قیسی‌ها رو با چاقو یا قیچی آشپزخونه برش بدید.
  • برای درست کردن ته دیگ قیسی یا قیسی پلو قالبی بعد از رو آبکش کردن برنج، کف قابلمه رو  کمی چرب کنیدم. سپس برگه های قیسی نرم و گوشتی رو (برای ته دیگ نیازی به تفت دادن نیست) کف قابلمه بچینید. سپس برنج رو داخل قابلمه بریزید. هر بار که چند کفگیر برنج می‌ریزید، کمی روی برنج رو با دست فشار بدید. در آخر که همه برنج رو داخل قابلمه ریختید، با دست یا گوشت‌کوب روی برنج رو کمی فشار بدید تا منسجم بشه و در زمان برگردوندن داخل دیس راحت برگرده.
  • برای تهیه قیسی پلو با مرف ریش ریش شده، سینه مرغ رو بپزید. بعد از پخت، مرغ رو ریش ریش کنید و داخل تابه با کمی روغن و آب زعفران تفت بدید و در آخر با قیسی پلو سرو کنید.
دستور پخت‌های پیشنهادی: