استانبولی پلو یا استنبولی پلو، از غذاهای ایرانیه برنج ماده اصلی اون رو تشکیل میده. اسم دیگه این غذا، کتـه گوجه‌فرنگی هست. در شهرهای جنوبی ایران به شله تماته‌ای هم معروفه.


مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو بدون گوشت خوشمزه برای 4 نفر

  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • برنج 3 پیمانه
  • پياز 2 عدد
  • سيب زمينی 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذا‌خوری
  • کره 50 گرم
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پودر کاری یک سوم قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • روغن به مقدار لازم

دستور پخت استانبولی پلو مجلسی بدون گوشت

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی و گوجه فرنگی

مرحله اول، آماده کردن پیاز داغ

پیازها رو خلالی یا نگینی خرد کنید و اگر هم دوست داشتید که پیاز داخل استانبولی پلو معلوم نباشه رنده کنید. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. پیاز رو تا زمانی تفت بدید که خامیش گرفته بشه و نرم بشه. دقت کنید که رنگ پیاز نباید خیلی طلایی یا قهوه‌ای شه.

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی


مرحله دوم، اضافه کردن سیب زمینی

در ادامه سیب‌زمینی‌ها رو که پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کردید رو به پیاز داغ اضافه کنید. بعد از اینکه سیب‌زمینی رو به همراه پیاز کمی تفت دادید، سپس ادویه‌ها که شامل زردپوبه، نمک، فلفل و در صورت تمایل کاری بود رو اضافه کنید. مواد رو کمی تفت بدید تا خامی ادویه‌ها گرفته شه.

طرز تهیه استانبولی ساده


مرحله سوم، اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

در این مرحله مواد رو به کناره‌های ظرف بزنید و وسط ظرف رو خالی کنید. سپس رب گوجه‌فرنگی رو وسط قابلمه بریزید و کمی تفت بدید تا رنگش باز بشه و بوی خامی رب گرفته بشه.

برای درست کردن استانبولی پلو با رب و بدون گوجه، گوجه‌فرنگی رو حذف کنید و رب گوجه‌فرنگی رو یک قاشق بیشتر بریزید.


مرحله چهارم، اضافه کردن گوجه‌فرنگی

در این مرحله گوجه‌فرنگی پوست گرفته و رنده شده رو به مواد اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا مواد با هم مخلوط بشن.


مرحله پنجم، اضافه کردن برنج

در مرحله آخر پخت استانبولی پلو، برنج رو که شسته و از قبل خیسانده بودیم رو به همراه آب داخل قابلمه میریزیم. میزان آب بستگی به نوع برنج داره، اما معمولا برای برنج‌های دمی و مخلوط مثل استنبولی پلو دو برابر مقدار برنج آب می‌ریزیم. مواد رو به طور کامل با هم مخلوط کنید و وقتی که آب قابلمه کشیده شد به کمک دسته قاشق پند تا حفره داخل برنج ایجاد کنید و کره رو به قطعات کوچک تقسیم کنید و روی استانبولی قرار بدید و روی شعله با حرارت کم دم بگذارید. حدود 30 تا 45 دقیقه بعد استانبولی آمده میشه.

دستور پخت استانبولی پلو

نکته مهم: به دلیل این که این غذا رب داره، اگه حرارت زیاد باشه، ته دیگ می‌سوزه.

طرز تهیه استانبولی مجلسی بدون گوشت چرخ کرده

طرز تهیه استانبولی ساده با سیب زمینی و هویج بدون گوشت

استانبولی ساده یکی از راحت‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محبوب ایرانی‌هاست. البته معمولا تابستونا که گوجه فراوونتره طرفدار بیشتری داره ولی در این فصل هم با کمک کمی رب میشه این پلوی خوشمزه رو درست کرد. این غذا با کمی تفاوت در کشور ترکیه هم خیلی محبوبیت داره و البته با کمی ذرت و نخود فرنگی هم تبدیل میشه به پلو مکزیکی! میدونم همه عالی بلدن درستش کنن.

مواد لازم
  • برنج ۴ پیمانه
  • آب ۴ پیمانه
  • گوجه برای هر پیمانه یک عدد بزرگ
  • هویج یک عدد متوسط
  • سیب زمینی یک عدد متوسط
  • پیاز یک عدد متوسط
  • رب گوجه برای هر پیمانه برنج یک قاشق سر خالی
  • ادویه نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • کره و روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه

ابتدا برنج رو شسته و به همان میزان آب و کمی نمک یک ساعت خیس میکنیم. سپس گوجه رو پوره کرده و پیاز رو نگینی خرد میکنیم. سیب زمینی و هویج رو هم نگینی خرد میکنیم.

داخل قابلمه روغن و کره میریزیم و پیاز رو اضافه میکنیم. کمی که تفت خورد هویج رو اضافه کرده و کمی که هویج نرم شد سیب زمینی رو اضافه میکنیم.

سپس ادویه و رب رو اضافه کرده و پوره گوجه رو هم اضافه میکنیم. کمی که پوره تفت خورد برنج رو افزوده و هم میزنیم و اجازه میدیم که غذا به جوش بیاد. وقتی که جوشید حرارت رو کم میکنیم.

این پلو ته دیگ خوشمزه‌ای داره ولی زود میسوزه. برای همین باید مراقب باشیم. آب برنج که کشیده شد حرارت رو کمتر میکنیم و برنج رو کمی زیر‌ و‌ رو کرده و دم کنی میذاریم. اجازه میدیم حدود چهل و پنج دقیقه خوب دم بکشه و ته دیگ سرخ و خوشمزه درست بشه.

با ترشی و سالاد و سبزی خوردن سرو کنید و نوش جان کنید.


طرز تهیه استانبولی با سیب زمینی و گوجه با گوشت چرخ کرده برای 3 نفر

استانبولی پلو یکی از اون پلوهایی هست که می دونم خیلی طرفدار داره، من یکی که هلاکشم! روش های مختلفی برای پخت این پلو هست.

مواد لازم برای ۳ نفر
  • برنج ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۲ تا ۳ عدد
  • نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا، دارچین، زعفران به میزان لازم
دستور پخت

برنج رو از چند ساعت قبل شستم و گذاشتم خیس بخوره.

پیاز رو خرد کردم و با مقداری روغن تفت دادم گوشت چرخ کرده رو اضافه کردم و تفت دادم. نمک و فلبل و زردچوبه و پاپریکا ریختم. گوجه فرنگی ها رو رنده کردم و اضافه کردم و رب گوجه هم ریختم. سیب زمینی رو پوست گرفتم و مکعبی خرد کردم و به مواد اضافه کردم و مقداری تفت دادم. به مقدار کم آب اضافه کردم و در تابه رو گذاشتم تا بپزه و آب هم کشیده بشه. یک کم هم پودر دارچین اضافه کردم.

داخل قابلمه دیگه آب جوش ریختم و برنج خیس خورده رو اضافه کردم، برنج که نیم پز شد و آماده آبکش کردن شد، آبکش کردم.

کف قابلمه ته دیگه دل خواه قرار دادم و لا به لا از برنج و مواد گوشت و سیب زمینی ریختم، لا به لای پلو هم ادویه پلویی ریختم و آخر هم کمی زعفران و گذاشتم که دم بکشه. نوش جان