کیک سیب وارونه رو امتحان کردید؟ فصل که عوض میشه، میوه‌های فصل قبل دیگه پر طرفدار نیستن و ممکنه مدتها تو کشوی یخچال باقی بمونن! خوب منم چهارتا دونه سیب بی طرفدار داشتم که تبدیلشون کردم به کیک سیب وارونه! همینجوری یه کیک بی ریا و خوشمزه! راستی این کیک رو با هر میوه و کمپوتی میشه درست کرد!

 


مواد لازم برای تهیه کیک برگردان سیب

  • سیب ۴ عدد
  • کره ۲۰ گرم
  • شکر ۳ قاشق سوپخوری
  • آب ۲ قاشق سوپخوری
  • رنده پوست لیموترش ۱ قاشق چایخوری (یا وانیل)
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • نمک ۱ پینچ
  • شکر ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • روغن مایع یا کره ذوب شده ۱/۳ پیمانه (۷۰ گرم)
  • شیر یا آب ۱/۴ پیمانه (۴ قاشق سوپخوری)
  • آرد ۱/۴ ۱ پیمانه

طرز تهیه کیک وارونه سیب خوشمزه و مجلسی با پیمانه

طرز تهیه کیک برگردان سیب (کیک وارونه سیب)

برای شروع ابتدا پوست سیب ها را بگیرید و به صورت ورقه‌هایی به قطر یک سانتیمتر خرد کنید.

کف قالب ۲۵ سانتیمتر را با ۲۰ گرم کره کاملا چرب کنید و ۳ قاشق سوپ خوری شکر روی آن بپاشید. سیبهای خرد شده را کف قالب روی لایه شکر و کره بچینید و دو قاشق آب داخل قالب بریزید و قالب را روی شعله کم اجاق گاز قرار دهید تا بدون هم زدن شکر ذوب و سیبها کمی نرم شوند.

در این مدت فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و مایه کیک را آماده کنید.

زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده و نمک را با دور بالای همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد.

زرده را به همراه شکر و رنده پوست لیمو یا وانیل بزنید تا کرم رنگ شود، روغن یا کره ذوب شده را به تدریج اضافه کنید و وقتی مایه یکدست شد، شیر یا آب را به آن اضافه کنید و چند دور دیگر با همزن بزنید.

زرده و سفیده تخم مرغها را به آرامی بوسیله لیسک با هم مخلوط کنید.

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید و طی دو الی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

قالب را از روی حرارت بردارید (مراقب باشید قالب داغ است!) و مایه کیک را روی سیب های کف قالب ریخته و به کمک لیسک همه‌جای قالب پخش کنید و آن را به مدت ۴۰ دقیقه در فر داغ شده بپزید.

بعد از اتمام زمان پخت ابتدا یک سیخ چوبی را داخل کیک فرو کنید و اگر چیزی به آن نچسبید کیک آماده بوده و میتوانید آن را خارج کنید.

برای بیرون آوردن کیک از قالب ده دقیقه صبر کنید و سپس به وسیله یک چاقو کیک را از دیواره‌های قالب جدا کنید و بشقابی که کمی بززگتر از قالب است روی دهانه آن قراررداده و بشقاب و قالب را هم زمان سر و ته کنید تا کیک درون بشقاب قرار بگیرد.

به خاطر داشته باشید این کار باید حتما قبل از سرد شدن کیک انجام بگیرد در غیر اینصورت کارامل ته قالب باعث چسبیدن آن میشود.

قبل از برش زدن کیک صبر کنید تا کیک به دمای محیط برسد.

نوش جان