کیک گیلاس با ماست یک کیک جذاب و خوشمزه! اگه از عاشقان گیلاس هستین حتما این کیک خوش طعم وبافت رو امتحان کنید به خصوص با سسش که معرکه میشه!
مواد لازم برای تهیه کیک گیلاس با ماست
- تخم مرغ ۳ عدد
- آرد سفید قنادی ۲ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- ماست ۱ پیمانه سرخالی
- روغن مایع ۱ پیمانه سرخالی
- شکر ۱ پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- گیلاس بدون هسته ۱ پیمانه
دستور پخت کیک گیلاس با ماست بدون شیر
برای شروع ابتدا تخم مرغ، شکر، وانیل را ۵ دقیقه بزنید تا حجیم، روشن وکشدارشود.
روغن و ماست را افزوده و یک دقیقه دیگر بزنید. آرد و بیکینگ پودر را باهم ترکیب وسه مرتبه از الک رد کنید، طی دو مرحله به مواد اضافه کرده و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت مخلوط کنید.
سپس بریزید داخل قالب با قطر ۲۰ الی ۲۲ سانت که چرب شده. گیلاس ها رو بریزید روش و با سیخ چوبی یا نوک کارد کمی فشار بدید برن پایین.
سپس بزارید داخل فر ازقبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۵۰ دقیقه تا بپزه.
حتما با سیخ چوبی تست کنید اگر مواد بهش نچسبید آماده ست. از فر وقالب خارج کرده اجازه دهید کیک خنک شود.
مواد لازم برای تهیه سس گیلاس
- گیلاس بدون هسته ۱ لیوان
- شکر نصف لیوان
- نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
- پودر ژلاتین ۱ قاشق مرباخوری
- آب چند قاشق
طرز تهیه سس گیلاس
گیلاس رو بریزید داخل غذاساز و پوره کنید. بزارید رو حرارت ملایم، شکر را بهش اضافه کنید. اجازه دهید شکر حل شود سپس نشاسته را افزوده و خوب هم بزنید.
وقتی یکدست شد مدام همزده تا کمی غلیظ شودژلاتین را با آب سرد مخلوط و بن ماری کنید و در آخر به سس اضافه کنید.
از روی حرارت بردارید و روی کیک بریزید و بزارید داخل یخچال تا سس خودش رو بگیره.
نوش جان
طرز تهیه کیک گیلاس بدون ماست بدون شیر
اینم کیک بی نظیر گیلاس، پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم
- آرد ۲۱۰ گرم
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم
- تخم مرغ درشت ۲ عدد
- شکر قهوه ای ۶۰ گرم
- شکر سفید ۵۰ گرم
- کره هم دمای محیط ۱۱۵ گرم
- باترمیلک ۱۷۵ گرم (به ۱۶۰ گرم شیر هم دمای محیط یه قاشق سوپ خوری (۱۵گرم) آب لیمو ترش تازه اضافه کنید هم بزنید بزارید ۵ دقیقه بمونه شیر دلمه بشه بعد استفاده کنید.)
- رنده دوست لیمو 1 قاشق سوپخوری
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- اسانس بادام ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
- گیلاس نصف شده ۳۵۰ گرم
- مواد کارامبل
- آرد ۶۰ گرم
- شکر قهوه ای ۶۰ گرم
- کره سرد مکعبی ۶۰ گرم
طرز تهیه
ابتدا تمام مواد رویه را با هم ترکیب کنید با چنگال یا نوک انگشتان دست یا هر وسیله ای با هم مخلوط کنید تا به شکل خرده نان در بیاد این کار رو با سرعت انجام بدید چون هوا گرمه کره ذوب میشه. بزارید یخچال تا خنک بمونه.
فر رو با دمای ۱۷۰ درجه از قبل داغ گرم کنید. کف و اطراف قالب ۲۳ سانتی رو با کره نرم چرب و آرد پاشی کنید.
آرد و نمک و بیکینگ پودر رو الک کنید و کنار بزارید.
کره نرم و پوست لیمو و شکرها رو با دور تند همزن حدودا ۵ دقیقه بزنید تا نسکافه ای بشه. تخم مرغ ها رو دانه دانه بهمراه وانیل و اسانس اضافه کنید هر کدام را ۳۰ ثانیه مخلوط کنید باترمیلک را در دو مرحله به همراه مواد خشک اضافه کنید با پایین ترین درجه همزن و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید گیلاس اضافه کنید با لیسک مخلوط کنید در صورت تمایل مقداری از گیلاس ها رو برای روی ملات کیک نگهدارید و پخش کنید روی سطحش.
در نهایت کارامبل روش بریزید و به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که با سیخ چوبی چک کنید و تمیز خارج بشه بپزید بعد پخت اجازه بدید ۵ دقیقه روی توری فلزی خنک بشه از قالب جدا کنید و بعد از خنک شدن کامل برش بزنید با قهوه میل کنید.