بوقلمون درسته شکم پر یه غذای فوق‌العاده شیک و مجلسیه که می‌تونید داخل قابلمه روی گاز و بدون فر درست کنید. در ادامه با دستور پخت بوقلمون درسته شکم مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه بوقلمون درسته شکم پر

  • بوقلمون جوان 1 عدد (در حدود 3 تا 3.5 کیلو)
  • سیب درختی کوچک یک و نیم کیلو
  • ماکارونی فرمی پخته شده 250 گرم
  • کره 250 گرم
  • آب لیمو 1 استکان
  • شکر 2 قاشق سوپ‌خوری
  • سبزی معطر (شامل نعناع، ترخان و جعفری) یک دسته
  • سیر 2 حبه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • گوجه برقانی نیم کیلو

طرز پخت بوقلمون درسته شکم پر در قابلمه بدون فر

طرز تهیه بوقلمون درسته شکم پر در قابلمه بدون فر

برای شروع ابتدا بوقلمون را به دقت تمیز می کنیم و میشوئیم و داخل شکم آن کمی نمک و فلفل می پاشیم.

سپس ماکارونی را در آب و نمک میجوشانیم تا کاملا نرم شود. آنگاه هشت عدد از سیب‌های یک اندازه و سلامت را کنار میگذاریم و بقیه را پوست می کنیم و ریز خرد می کنیم.

سپس یک سوم از کره را در ظرفی می ریزیم و روی حرارت میگذاریم. آب که شد سیب‌های خرد شده را در کره کمی سرخ می کنیم و ماکارونی را داخل سیب میریزیم و بهم میزنیم بعد از یک لحظه از روی آن بر میداریم.

بعد شکر را در ظرف کوچکی میریزیم روی حرارت ملایم میگذاریم و مرتب بهم میز بشم تا طلایی شود.

آنگاه تصف استکان آب جوش داخل شکر کارامل شده میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند و ذرات شکر کارامل شده کاملا حل شود و بعد نصف از این شربت را با مایه سیب و ماکارونی مخلوط میکنیم و سه چهار قاشق آب لیمو و کمی نمک و فلفل به این مایه میزنیم و داخل شکم بوقلمون را به این مواد پر میکنیم و آنرا می دوزیم و بقیه روغن را در ظرفی میریزیم و روی حرارت میگذاریم.

داغ که شد اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ می کنیم و دو لیوان آب میریزیم و دسته سبزی معطر و چند حبه سیر و دو عدد هویج خرد شده و بقیه سیب‌ها را داخل ظرف بوقلمون میریزیم و حرارت را ملایم می کنیم و می گذاریم بوقلمون بپزد.

در صورتی که با این مقدار آب پخت یک لیوان دیگر آب اضافه میکنیم تا بوقلمون کاملا بپزد.

در اواخر طبخ سیب‌های درسته را (که بهتر است هسته آنها را از نه سیب خارج کرده باشیم) و گوجه برقانی را کنار بوقلمون میگذاریم تا سیها نیز بپزد و ولی نباید له شود.

دسته سبزی معطر را از ظرف خارج میکنیم بعد کمی نمک و فلفل و بقیه شربت کارامل و بقیه آب لیمو را داخل بوقلمون میریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.

برای اینکه سس بوقلمون کمی غلیظ تر شود ممکن است یک قاشق سوپ خوری سرخالی آرد را در پنجاه گرم کره کمی سرخ کنیم و نصف لیوان آب بتدریج داخل آرد سرخ شده میر بژیم و مرتب بهم میزیشم وقتی آرد کاملا صاف شد این سس را داخل بوقلمون میریزیم و میگذاریم
چند جوش بزند بعد سس را از صافی رد میکنیم و بوقلمون را در دیس میگذاریم و نخ زیر شکم آنرا خارج میکنیم و سیب‌های درسته پخته شده و گوجه برقانی را دور بو قلمون می‌چینیم و فاصله‌های سیبها را با برگ جعفری تزئین می کنیم و کمی از سس بوقلمون را که صاف کرده ایم روی بوقلمون میدهیم و بقیه را در سس خوری میریزیم.

دستور پخت‌های پیشنهادی: