موس کیک موز فوق العاده خوشمزه و شیک و مجلسیه. من این موس رو بارها درست کردم و این دستور پخت موس کیک موز امتحان شده هست و با خیال راحت می تونید درست کنید.
مواد لازم برای تهیه موس کیک موز
برای کراست
- بیسکوئیت خرد شده ۴ پیمانه
- کره ۹۰ گرم
- وانیل در صورت تمایل
- شکر در صورت تمایل ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
آموزش موس کیک موز
همه مواد به جز کره را داخل غذاساز پودر کرده و بعد با کره ذوب شده مخلوط کنید و کف قالب کمربندی یا رینگ ۲۲ تا ۲۴ سانت خوب پرس کنید و در نهایت در فر ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا رنگ بگیرد. سپس از فر خارج کنید کاملا خنک شد، داخل یخچال قرار بدید تا خودش رو کامل بگیره.
برای گاناش شکلاتی
- شکلات تلخ و یا شکلات معمولی ۳۴۰ گرم
- خامه ۲۴۰ گرم
- کره ۶۰ گرم
- شیر خشک مالت ۳ قاشق غذاخوری (میتونید حذف کنید یا جایگزین شیر خشک قنادی بزنید)
شکلات خرد شده رو ذوب کنید. از روی بخار آب برداشته و پودر شیر خشک رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه و بعد هم کره به دمای محیط رسیده خرد شده رو اضافه کنید.
همزمان خامه رو بگذارید روی حرارت به محض اینکه به جوش اومد از حرارت برداشته و به ترکیب بالا اضافه کنید ۳ تا ۴ دقیقه صبر کنید و بعد با لیسک مخلوط کنید تا یکدست بشه.
حالا دیواره داخلی رینگ یک لایه استات شیلد و یا طلق بگذارید و بعد موزها رو روی دیواره رینگ بچینید و بعد هم گاناش از حرارت افتاده را روی کراست بریزید طوری که موزها کاملا به دیواره بچسبند و تا نیمه با شکلات کاور بشن.
نیم ساعت در دمای محیط بگذارید تا کاملا گاناش خودش رو بگیره و حالا لایه موس رو آماده کنید.
مواد لازم برای موس شکلات سفید
- موز ۲ عدد
- شکلات سفید ۲۲۵ گرم
- خامه قنادی ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
- پودر ژلاتین ۳ قاشق چای خوری
- آب سرد ۲ قاشق غذاخوری
ژلاتین رو روی آب سرد بپاشید و کنار بگذارید. ۲۵۰ گرم از خامه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد. ژلاتین را روی بخار آب شفاف کنید.
خامه را از روی حرارت برداشته و ژلاتین شفاف شده را اضافه کرده و مخلوط کنید. ترکیب را روی شکلات خرد شده ریخته هم بزنید تا یکدست شده و شکلات ذوب شود.
اجازه دهید در دمای محیط کاملا سرد شود. مابقی خامه را فرم داده و ترکیب شکلاتی ژلاتینی را کم کم به خامه فرم گرفته اضافه کرده و فولد کنید
در نهایت هم موز نگینی خرد شده را اضافه کنید.
حالا از موس روی لایه گاناش شکلات ریخته و سطح آن را صاف کنید و درون یخچال قرار دهید تا کاملا بسته شود، سپس از یخچال خارج کرده و تزئین کنید.
توی دستور اصلی از کراست بیسکوئیتی استفاده کرده (مثل پایه چیز کیک ها) و بعد یک لایه مرتفع موس. من میخواستم برای کراست از کیک استفاده کنم و از طرفی هم نمیخواستم لایه موس ضخیم باشه بخاطر کالری و … به همین دلیل یه کیک سه تخم مرغی توی قالب ۱۷ سانت درست کردم و سه لایه اش کردم.
یک لایه رو کف رینگ گذاشتم (به جای کراست بیسکوئیتی) و بقیه مراحل رو پیش رفتم تا لایه گاناش شکلاتی، روی گاناش گردوی خرد شده هم ریختم، گاناش خودش رو که گرفت قطر یک لایه از کیکم رو ۳ سانت کم کردم یعنی شد ۱۴ سانت و کیک رو داخل رینگ روی گاناش قرار دادم و بعد اطراف کیک و روی کیک تا ارتفاع یک سانت از موس موزی اضافه کردم و روی اون هم باز گردوی خرد شده ریختم و رینگ منتقل شد داخل یخچال تا خودش رو بگیره کمی که داخل یخچال خودش رو گرفت خارج کردم و یک لایه دیگه کیک با قطر کمتر (۱۴ سانت) داخل رینگ قرار دادم و روی کیک و اطرافش مابقی موس رو اضافه کردم و کاملا صاف شد و منتقل کردم یخچال تا یک شب استراحت کنه و خوب طعم دار بشه.
طبیعتاً با این شیوه میزان موس مورد استفاده کمتر شد و ضمنا سایز قالب من هم کوچکتر بود و تقریبا در مجموع یک دوم دستور موس و گاناش شکلاتی رو درست کردم.