برای تهیه باقلوا ساده بدون مغزیجات و آجیل به دو روش می‌تونید عمل کنید. یکی با خمیر یوفکا و یکی هم بدون خمیر یوفکا که در ادامه به هر دو روش به طور جداگانه اشاره شده. امیدوارم این باقلوای ساده و ارزون بدون مغز رو درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه باقلوا ساده بدون مغز با خمیر یوفکا

  • خمیر یوفکای مخصوص باقلوا یک بسته (بسته ۱۵ تایی)
  • کره ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع نصف استکان کمرباریک ترک
  • پنیر ماسکارپونه  ۱۰۰ گرم

برای شربت بار

  • شکر ۲ و ۱/۲ لیوان (سایز لیوان ۲۰۰ میلی لیتری)
  • آب ۲ و ۱/۲ لیوان
  • لیمو یک برش کوچک (یا چند قطره آبلیمو)

دستور تهیه باقلوا ساده بدون مغز با خمیر یوفکا

برای تهیه شربت بار همه مواد رو داخل قابلمه ریخته، روی شعله متوسط قرار میدیم تا بجوشه.

بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد شعله رو کم کرده، ربع ساعت دیگه میذاریم بجوشه. ظرف رو از روی اجاق برداشته و در ظرف دیگری کره و روغن رو روی حرارت ملایم قرار میدیم تا کره آب بشه. (دقت کنید حرارت ملایم باشه و همینکه کره آب شد شعله رو خاموش کنید).

خمیر یوفکا رو‌ دو لایه دولایه روی هم گذاشته و از مخلوط کره و روغن رومال میکنیم. (یعنی دو لایه یوفکا رو روی هم گذاشته، روغن مالیده مجدد دو لایه دیگه و روغن میمالیم، این کار رو تکرار میکنیم و به لایه آخر که رسیدیم روغن نمیزنیم).

سپس با چاقوی تیز خمیر رو به صورت مربعی شکل برش زده، در مرکز هر کدوم از برش ها پنیر گذاشته و از بغل به شکل مثلثی تا میزنیم و در سینی به شکلی میچینیم که گوشه هر کدوم از اونها زیر خمیر بغلی بیوفته.

سینی رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه قرار میدیم تا بپزه. (مدت پخت بستگی به فر داره).

بعد از پخت اجازه میدیم از حرارت اولیه بیوفته و سپس شربت رو درحالیکه گرم هست روی باقلوای گرم ریخته و در دمای آشپزخانه میذاریم تا جا بیوفته. نوش جان

طرز تهیه باقلوا ساده بدون مغز خوشمزه و ارزان

 

 

مواد لازم برای تهیه باقلوا ساده بدون مغز بدون خمیر یوفکا

مواد خمیر

  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۴ لیوان آرد
  • ۱ لیوان آب
  • یک پنس نمک

مواد شربت

  • ۵ لیوان شکر
  • ۵ لیوان آب
  • یک برش لیمو ترش

مواد داخل باقلوا

  • ۲/۵ لیوان شیر
  • ۳/۵ قاشق غذاخوری آرد ایرمیک (یا جایگزین آرد سمولینا)

شیر و آرد ایرمیک را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنید تا بپزد و قوام بگیرد سپس رویش را بپوشانید و کنار بگذارید تا خنک شود.

مواد رویه

  • ۵۰۰ گرم کره
  • ۱ فنجان چایخوری روغن مایع ( معادل نصف لیوان فرانسوی)

برای باز کردن

  • پودر نشاسته گندم با پودر نشاسته ذرت

طرز تهیه باقلوا ساده بدون مغز بدون خمیر یوفکا

ابتدا شربت را تهیه کنید، شکر و آب و برش لیمو ترش را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و با حرارت کم ۱۶ دقیقه بجوشانید و سپس از روی حرارت بردارید.

برای تهیه خمیر، ابتدا داخل ظرف گودی همه مواد خمیر را بریزید و ورز دهید تا خمیر لطیفی بدست آید.

خمیر بدست آمده را به ۱۰ چانه مساوی تقسیم کرده و گرد کنید. وردنه مناسب حدودا یک متر است اگر وردنه شما کوتاهتر است یا تجربه باز کردن خمیر بزرگ را ندارید، حتما سایز چانه ها را کوچکتر بگیرید.

هر چانه را با وردنه و پودر نشاسته فراوان به اندازه بشقاب میوه خوری یا نعلبکی باز کنید و زیر و رویش پودر نشاسته بپاشید و روی هم بچینید و رویشان را با نایلون بپوشانید و به مدت ۱-۲ ساعت داخل یخچال استراحت دهید.

سپس خمیر را با پودر نشاسته ذرت یا پودر نشاسته گندم فراوان و وردنه باریک مخصوص باقلوا به اسم اوکلاوا تا آنجا که میتوانید نازک باز کنید و هر چقدر نازک باز شود همان قدر باقلوا خوب خواهد شد.

خمیر باز شده را دور وردنه باریک بپیچید و از دو طرف به سمت وسط فشار دهید تا چیندار شود و خمیر چیندار را روی میز باز کنید و با دست چین ها را جمع تر کرده و مرتب کنید و رویش مواد کرمی با فاصله قرار دهید و خمیر دو طرفش را روی مواد بکشید و قسمت های خالی خمیر را با دست فشرده کنید و با چاقو برش بزنید و ‌هر برش را پشت و رو کنید و دو سر خمیر را فشرده کنبد و ‌داخل سینی فر با ظرف پیرکس بچینید.

کره را داخل تابه آب کنید و کف سفیدی که سطحش ایجاد شده را با قاشق جدا کنید و سپس روغن مایع را اضافه کنید و روی هر تکه باقلوا یک قاشق غذاخوری از مخلوط کره و روغن بریزد و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بپزید.

(حرارت از بالا و پایین تنظیم باشد منظور از حرارت بالا گریل نیست) حدود یک ساعت بپزید اگر فرتان گازی است حرارت همزمان بالا و پایین ندارد پس کامل با حرارت پایین بپزید اگر سطحش طلایی نشد چند دقیقه آخر پخت گریل بالا را بزنید.

باقلوا را از داخل فر خارج کنید و پنج دقیقه صبر کنید و بعد شربت ولرم را روی باقلوا داغ بریزید و ۱-۲ ساعت استراحت دهید و بعد سرو کنید. نوش جان.

با این مقدارها دو ظرف پیرکس و یک ظرف کوچکتر باقلوا خواهید داشت میتوانید مقدارها را نصف کنید.

لیوان استفاده شده ۲۰۰ میلی لیتر است (معادل چهار پنجم لیوان فرانسوی)

Rate this post