وقتی یزدی ها از شولی حرف می زنن، از چی دارن حرف می زنن دقیقا؟ شولی آش سنتی ما یزدیها ست…

یه بهونه ی خوشمزه واسه دور هم جمع شدنامون شولی علاوه براینکه خیلی خوشمزه ست خواص بی نظیری داره، بخصوص اگر برای ترشی اون از آب انار استفاده بشه … میشه گفت لاکچری ترین شولی، شولی آب اناره!

ولی یه وقتایی که مثل الان آب انار نداریم، از اناردون استفاده می‌کنیم. و اما طرز تهیه ی این آش خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه آش شولی یزدی

  • چغندر و برگ چغندر نیم کیلو
  • آرد یک پیمانه
  • عدس و لپه یک پیمانه
  • سرکه یا آب انار به مقدار لازم
  • پیازداغ و نعناداغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش شولی یزدی

طرز تهیه آش شولی یزدی به روش اصلی

چغندری که برای شولی استفاده میکنیم بومی یزده، من جای دیگه ای این چغندرها رو ندیدم.

چغندرها رو پوست میگیریم و به اندازه های کوچیک خرد میکنیم.

بعضیا رنده می‌کنن بخصوص وقتی برای پختش عجله دارن، ولی اصلش همین خرد کردنه.

چغندر و برگ چغندر های خردشده رو با آب می‌ذاریم بپزه. چغندرها که نیم پز شد،عدس و لپه رو اضافه میکنیم.

چغندر و عدس و سبزی‌ها که پخت، نوبت اضافه کردن آرده …

آرد رو به دو صورت به شولی اضافه میکنن، روش اول اینه که با سر انگشت آب می پاشن رو آرد و بعد آرد ها رو بین دوکف دست می‌مالند و انقدر این کار رو ادامه میدن تا آرد حالت دون دون بگیره، بعضی مناطق بهش میگن اوماج، ما یزدیا میگیم آرد مالیده.

روش دوم که بهش میگن آرد او گرفته، به این صورته که آرد رو داخل آب مخلوط میکنن تا شبیه دوغاب بشه و به شولی اضافه میکنن.

اول یکم آب میریزیم داخل آش تا از جوش بیفته، بعد آردمون رو اضافه میکنیم و به هم می زنیم. بعد از اضافه کردن آرد باید حواستون باشه که مرتب به هم بزنیم آش ته نگیره.

پیازداغ و نعناداغ، داخل پیازداغ هم زردچوبه بزنید. مخلوط رو به آش اضافه کنید.

آش که غلظت ملایمی گرفت، سرکه یا آب انار رو اضافه میکنیم. من اناردون خیس کردم با یکم آب داخل مولینکس ریخته و بعد صافش کردم و آبش رو به شولی اضافه کردم.

حدود نیم ساعت دیگه می‌ذاریم با حرارت کم جوش بخوره تا جا بیفته و تمام.

شولی خوشمزه ی شما آماده ست.

نوش جان

بعضی دستور ها بدون لپه میپزین که اونم خیلی خوشمزه است و یه نکته اینکه برای اینکه آرد گلوله نشه همون اول روغن به آش اضافه کنین ارد رو که اضافه میکنین سریع هم بزنین گلوله نمیشه.