آش ماست مازندران یا دقیق تر بگم، آش ماست گلوگاه یه آش خوشمزه و مقوی هست که بدون گوشت درست میشه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه آش ماست مازندران

  • رشته مخصوص آش ۱/۳ بسته
  • کشک پاستوریزه ۱/۲ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • سیر ۱۰ حبه
  • سبزی آشی ۱ کیلوگرم
  • ساقه اسفناج خرد شده ۵۰۰ گرم
  • کدو سبز ۳ عدد متوسط
  • ماست ۱ کیلوگرم
  • نخود فرنگی آماده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
  • نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

دستور پخت آش ماست مازندران

طرز تهیه آش ماست مازندران
۱. سبزی آش را تمیز کرده خوب بشورید و خرد کنید. (در حد خورد شدن کفایت میکند نیاز به ریز کردن زیادی نیست.)

۲. ساقه های اسفناج را نیز حسابی شسته و آماده کنید. (ساقه اسفناج به شدت طعم اش را خوشمزه میکند و سرشار از آهن است.)

۳. کدو را شسته و در بالا به شکل بعلاوه برش بزنید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. (اندازه دلخوا می باشد.)

۴. قابلمه ای مناسب بردارید، سبزی خورد شده ساقه اسفناج کدوسبز و نخودسبز را داخل آن ریخته و درحدی آب بریزد که تقریبا آب مواد را در بربگیرد.

۵. قابلمه را روی حرارت بگذارید به نقطه جوش که رسید شعله را کمی ملایم کنید در حد متوسط که در حال جوش مواد نیم پز شود.

۶‌. در این فاصله پیاز ها را پوست گرفته خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کرده و پیاز داغ درست کنید.

۷. سیر ها را نیز خرد کرده و در روغن تفت داده تا سیر داغتان نیز حاضر شود.

۸. بعد ۴۵ دقیقه که از پخت گذشت رشته ها را نصف کرده و به قابلمه اضافه کنید خوب هم بزنید تا رشته ها بهم چسبیده نشود.

۹. همزمان که رشته در حال پخت و اش در حال حلیم انداختن است مقداری از سیر داغ و پیاز داغ را به همراه کشک یه مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کشک به خرد مواد برود.

۱۰. نمک، فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید و طعم اش را بچشید تا باب میلتان شود.

۱۱. نعنا داغ را را درست کرده کمی از آن را به قابلمه اضافه کنید. (در حین درست کردن نعنا می توانید به ان زردچوبه بزنید.)

12. وقتی حسابی آش حلیم زد جا افتاد و مواد پخته شد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شده و از دما بیافتد.

۱3. به یک کیلو ماست یک پیمانه آب بیافزاید و خوب با همزن دستی هم بزنید. (بهتراست ماست ترش باشد.)

۱4. ماست را به محتویات قابلمه که کمی از دما افتاده کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا ماست نبرد. (دلمه نبندد)

۱5. آش را داخل کاسه سرو ریخته روی آن را با نعنا داغ پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.

نوش جان

5/5 - (1 امتیاز)