آش آبادانی با یه رسپی فوق العاده خوشمزه و اصیل آبادانی! یه آش آبادانی خوشمزه و اصیل از شهر بوشهر یه شهر گرم سوزان و شرجی! آش آبادانی یک آش بسیار خوشمزه و کش دار و غلیظه. این آش خیلی مقویه و به همین دلیل آبادانی ها در وعده صبحانه میل می کنند. مردم آبادان معتقدند این آش رو باید صبح خورد که تا شب دوید و فعالیت کرد.
معمولا آش آبادانی خیلی تند تهیه میشه. در شهرهای دیگه، این آش برای ناهار و یا عصرونه هم استفاده میشه. آش آبادانی یکی از غذاهای محلی و تند و تیز خوزستانیهاست که با طعم خوشمزه و لذیذی که داره خیلی طرفدار داره!
مواد لازم برای تهیه آش آبادانی اصل
- برنج ۱ و نیم پیمانه
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
- لوبیا چیتی ۱ لیوان
- نخود ۱ لیوان
- عدس ۱ لیوان
- لوبیا سفید نصف لیوان
- پیاز ۳ عدد
- تره ۱۵۰ گرم
- ترخون خشک ۲ قاشق غذاخوری
- مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع به مقدار کافی
- نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
- آب قلم
طرز تهیه آش آبادانی اصل
ابتدا حبوبات رو از شب قبل خیس کرده و چندبار ابشو عوض کنین بعد جداگونه بپزین. عدس و برنج رو هم خیس کنید. جدا لوبیا و نخود رو آبپز کنید، وقتی نیم پخت شدن عدس خیس خورده رو هم اضافه کنید که با هم بپزن.
سپس پیاز رو خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدید ادویه ها رو اضافه کنید و سپس قلم و گوشت گوسفندی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس آب اضافه کنید و زمان بدید تا بپزه. وقتی که نیم پز شد سبزی خرد کرده و برنج خیس خورده رو اضافه کنید. گوشت پخته شده رو از قابلمه خارج کنید و کمی که خنک شد، گوشت رو از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید و دوباره به قابلمه برگردونید.
مقداری از نخود و لوبیا پخته رو له کرده و به آش اضافه کنید که موجب خوشمزه شدن و غلیظ شدن آش میشه. سپس لوبیا و نخود پخته رو به گوشت و برنج و عدس و سبزی اضافه کنید و آخر سر ادویه جات و مرزه و ترخون خشک رو اضافه کنین و زمان بدید تا آش جا بیفته. آش خوشمزه رو با نعناع داغ و کشک و پیاز داغ تزئین کنین.
این آش فوقالعاده خوشمزه هس پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید که مطمئنم عاشقش میشید. تو هوای پاییزی واقعا میچسبه.
نکات مهم پخت آش آبادانی اصل
- برای سبزی فقط از سبزی تره استفاده کنید.
- از گوشت گوساله بدون چربی هم به جای گوشت گوسفندی میتونید استفاده کنید.
- بعد از اضافه کردن برنج چند دقیقه یکبار آش رو هم بزنید برای اینکه آشتون ته نگیره.
- میتونید سیر داغ و پیاز داغ علاوه بر تزئین توی آشتون هم بریزید که طعم دلچسبتری پیدا کنه.
- حتما توجه کنید که شعله اجاق گاز کم باشه چون این آش حسابی ته میگیره و مدام باید مخلوط کنید
- بعد از گذشت ۲ ساعت حبوبات رو اضافه کنید.
- گوشت رو هم ریش ریش کنید با حبوبات له شده اضافه کنید.
- این آش باید مدام مخلوط بشه که کشدار بشه.
- کل پخت این آش ۴ تا ۵ ساعت زمان میبره.