آش آبادانی با یه رسپی فوق العاده خوشمزه و اصیل آبادانی! یه آش آبادانی خوشمزه و اصیل از شهر بوشهر یه شهر گرم سوزان و شرجی! آش آبادانی یک آش بسیار خوشمزه و کش دار و غلیظه. این آش خیلی مقویه و به همین دلیل آبادانی ها در وعده صبحانه میل می کنند. مردم آبادان معتقدند این آش رو باید صبح خورد که تا شب دوید و فعالیت کرد.

معمولا آش آبادانی خیلی تند تهیه میشه. در شهرهای دیگه، این آش برای ناهار و یا عصرونه هم استفاده میشه. آش آبادانی یکی از غذاهای محلی و تند و تیز خوزستانی‌هاست که با طعم خوشمزه و لذیذی که داره خیلی طرفدار داره!

مواد لازم برای تهیه آش آبادانی اصل

  • برنج ۱ و نیم پیمانه
  • گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی ۱ لیوان
  • نخود ۱ لیوان
  • عدس ۱ لیوان
  • لوبیا سفید نصف لیوان
  • پیاز ۳ عدد
  • تره ۱۵۰ گرم
  • ترخون خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به مقدار کافی
  • نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • آب قلم

طرز تهیه آش آبادانی اصل

طرز تهیه آش آبادانی اصل

ابتدا حبوبات رو از شب قبل خیس کرده و چندبار ابشو عوض کنین بعد جداگونه بپزین. عدس و برنج رو هم خیس کنید. جدا لوبیا و نخود رو آبپز کنید، وقتی نیم پخت شدن عدس خیس خورده رو هم اضافه کنید که با هم بپزن.

سپس پیاز رو خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدید ادویه ها رو اضافه کنید و سپس قلم و گوشت گوسفندی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس آب اضافه کنید و زمان بدید تا بپزه. وقتی که نیم پز شد سبزی خرد کرده و برنج خیس خورده رو اضافه کنید. گوشت پخته شده رو از قابلمه خارج کنید و کمی که خنک شد، گوشت رو از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید و دوباره به قابلمه برگردونید.

مقداری از نخود و لوبیا پخته رو له کرده و به آش اضافه کنید که موجب خوشمزه شدن و غلیظ شدن آش میشه. سپس لوبیا و نخود پخته رو به گوشت و برنج و عدس و سبزی اضافه کنید و آخر سر ادویه جات و مرزه و ترخون خشک رو اضافه کنین و زمان بدید تا آش جا بیفته. آش خوشمزه رو با نعناع داغ و کشک و پیاز داغ تزئین کنین.

این آش فوق‌العاده خوشمزه هس پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید که مطمئنم عاشقش میشید. تو هوای پاییزی واقعا میچسبه.

نکات مهم پخت آش آبادانی اصل

  • برای سبزی فقط از سبزی تره استفاده کنید.
  • از گوشت گوساله بدون چربی هم به جای گوشت گوسفندی میتونید استفاده کنید.
  • بعد از اضافه کردن برنج چند دقیقه یکبار آش رو هم بزنید برای اینکه آشتون ته نگیره.
  • میتونید سیر داغ و پیاز داغ علاوه بر تزئین توی آشتون هم بریزید که طعم دلچسبتری پیدا کنه.
  • حتما توجه کنید که شعله اجاق گاز کم باشه چون این آش حسابی ته میگیره و مدام باید مخلوط کنید
  • بعد از گذشت ۲ ساعت حبوبات رو اضافه کنید.
  • گوشت رو هم ریش ریش کنید با حبوبات له شده اضافه کنید.
  • این آش باید مدام مخلوط بشه که کشدار بشه.
  • کل پخت این آش ۴ تا ۵ ساعت زمان میبره.